Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Just Eat Takeaway blijft doorgroeien

Beursblik: Just Eat Takeaway blijft doorgroeien
11 jan 2021 om 14:02

Just Eat Takeaway heeft in het vierde kwartaal van 2020 de ordergroei vermoedelijk zien versnellen, mede dankzij de nieuwe lockdowns als gevolg van het coronavirus. Dit is de verwachting van analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

In de eerste negen maanden van dit jaar liepen de orders met 37 procent op naar ruim 408 miljoen stuks. Het derde kwartaal was goed voor een stijging van de orders met 46 procent naar 151,4 miljoen stuks.

ING verwacht dat de orders in de laatste drie maanden van 2020 zijn opgelopen naar krap 171,9 miljoen stuks, een plus op kwartaalbasis van 13,5 procent. Op jaarbasis zou dit zelfs een groei van 50 procent betekenen. Analist Marc Hesselink denkt dat de maaltijdbezorger profiteerde van de coronacrisis, maar wees er ook op dat nieuwe klanten na hun eerste bestelling steeds vaker bestellen.

Analist Michael Roeg van Degroof Petercam is voorzichtiger en rekent op 161,5 miljoen orders. Roeg zette recent een koopadvies op Just Eat Takeway in een rapport met de titel ‘Honger als een wolf’.

Er is geen officiële consensus voor het vierde kwartaal beschikbaar, maar Hesselink vermoedt dat de meeste analisten voor het vierde kwartaal op een zelfde ordergroei rekenen als in het derde kwartaal.

Als de ramingen van ING correct zijn, dan betekent dit volgens Hesselink dat de omzetconsensus voor 2020 5 tot 10 procent tekort schiet. En ook de consensus voor de EBITDA is daarmee te karig, voegde de analist toe. De consensus rekent op 303 miljoen euro, terwijl ING een EBITDA van 367 miljoen euro voorziet. De bank heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 130,00 euro.

Ook Bank of America is te spreken over Just Eat Takeaway, net als over de Duitse concurrent Delivery Hero. “We verwachten dat beide spelers een sterke omzetgroei van 20 tot 40 procent blijven laten zien in de komende drie jaar.” De twee maaltijdbezorgers hebben nog altijd maar 5 procent van de markten waarin zij actief zijn in handen”, verklaarde analisten van de Amerikaanse bank hun optimisme.

Daarbij vindt Bank of America de zorgen van beleggers over de overname van het Amerikaanse Grubhub overdreven.

Verschillende analisten wezen op de huidige waardering van Just Eat Takeaway die ver achterblijft bij die van de Amerikaanse concurrent DoorDash, dat recent een beursnotering kreeg.

De maaltijdbezorger opent woensdag voorbeurs de boeken. Maandag noteerde Just Eat Takeaway 2 procent in het groen op 101,50 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.