AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM zondag, 10 januari 2021 12:43

Cijferseizoen komt er weer aan

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25, NLMID,

Komende week begint het cijferseizoen al weer op gang te komen. Woensdag komt maaltijdbezorger Just Eat Takeaway met cijfers en in de VS staan de grote banken op de rol. Met name vrijdag is een drukke dag met Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo.

Maandag beëindigt NYSE ook de notering van een drietal Chinese telecombedrijven. En geruchten gaan dat Alibaba en Tencent hier ook voor moeten vrezen.

De maatregelen die de VS treffen tegen Chinese bedrijven die zij verdenken van banden met het Chinese leger, werden dit weekend door Beijing veroordeeld. 

Bedrijven en burgers die zich benadeeld voelen door de nieuwe Amerikaanse regelgeving kunnen dit in Beijing melden. Indien de nieuwe regels in strijd zijn met de internationale wetgeving en dit tot "significante verliezen" leidt, dan wil de Chinese overheid te hulp schieten en ook zei het eventueel "noodzakelijke tegenmaatregelen" te zullen nemen.

Vertrouwen

"Hoewel de financiële markten een prima slot van 2020 beleefden, zijn beleggers in januari minder positief geworden over de beurs en hun beleggingen", aldus onderzoek van BinckBank.

De broker wijst onder meer op de onzekerheden rondom de machtswisseling in de VS en de coronacrisis die de voorzichtigheid aanwakkeren.

Particuliere beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een 2,5 op een schaal tussen 10 negatief en 10 positief. Een maand eerder stond de beleggersbarometer nog op 3,4.

Beleggers verwachten dat de AEX de komende maand met 2 procent stijgt en de Amerikaanse S&P 500 index met ruim 1 procent.

Binck wees ook op de veranderingen in de voorkeuren van diens beleggers. "Galapagos, Adyen en Tesla zijn daarbij nu het minst gewild, terwijl het vorig jaar hard gedaalde Shell juist als favoriet aandeel wordt gezien."

Ook ASML en Prosus staan op het lijstje van favoriete aandelen.

Macro

De macro-economische agenda is goed gevuld. Maandag is de agenda nog leeg, met uitzondering van inflatiecijfers uit China. Dinsdag zijn er ook inflatiecijfers, maar dan in eigen land en uit de VS komt het ondernemersvertrouwen en de vacatures. "We moeten investeren in kleine bedrijven. Niet alleen zullen deze centraal staan in het economisch herstel, ze zijn ook het hards getroffen", stelde Janet Yellen, de door de toekomstig president Joe Biden genomineerde minister van financiën, zaterdag op Twitter. 

Halverwege de week kijkt de markt naar de industriële productie in de eurozone en Amerikaanse inflatiedata. Ook staan de wekelijkse olievoorraden weer op de rol.

Donderdag zijn er groeicijfers uit Duitsland en de wekelijkse steunaanvragen in Amerika. Afgelopen vrijdag bleek het aantal Amerikaanse banen onverwacht gekrompen.

Vrijdag is een drukke dag met een serie Britse macrocijfers, een handelsbalans uit de eurozone en de detailhandelsverkopen in de VS. Ook staat de industriële productie in de VS op de rol, net als een handelsbalans en het consumentenvertrouwen. Amerikanen hebben vervolgens een lang weekend. Maandag 18 januari is Wall Street gesloten vanwege de viering van Martin Luther King Day.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NLMID noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Weekoverzicht


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

Indices op stoom – 27jan23

januari 27, 2023

2023 kan een redelijk beursjaar worden

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

januari 27, 2023

Waarschuwing voor beleggers

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver