Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures VS kleuren weer groen

Futures VS kleuren weer groen
8 jan 2021 om 12:59

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag hoger van start, na stevige winsten op donderdag.

Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,4 procent hoger en die voor de Nasdaq 0,5.

Inmiddels heeft president Donald Trump zijn nederlaag erkent en liet hij weten op 20 januari zonder problemen plaats te zullen maken voor Joe Biden. 

Ook veroordeelde Trump nu de onlusten in Washington.”De VS is en moet altijd een natie van ‘law and order’ zijn”, aldus Trump, die de demonstranten die het Capitool binnendrongen veroordeelde. “Jullie vertegenwoordigen ons land niet en wie de wet heeft overtreden zal boeten”.

“Met Joe Biden aan het roer zal het hopelijk rustiger worden op politiek gebied. Beleggers richten zich nu vooral op de stimuleringsmaatregelen die we in de VS kunnen verwachten. Met een ‘blue wave’ van een Democratische president en Democratische meerderheden in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, zal het gemakkelijker zijn om stimuleringsplannen door het Congres te loodsen”, zei investment manager Simon Wiersma van ING.

De euro/dollar handelde op 1,2251. “De euro/dollar staat onder druk. De oplopende yields in de VS zetten de dollar hoger in aanloop naar de bekendmaking van het banenrapport vanmiddag”, aldus analist Ima Sammani van Monex Europe.

Om half drie wordt het banenrapport gepubliceerd. Het voorproefje afgelopen woensdag in de vorm van het rapport van loonstrookjesverwerker ADP stemt echter niet hoopvol, met een onverwachte banenkrimp.

“Analisten verwachten 50.000 nieuwe banen in de VS maar het zou ons niet verbazen als er een krimp uit zou rollen”, schreef Wiersma van ING in een vooruitblik.

Naast het banenrapport staan ook de groothandelsvoorraden en het consumentenkrediet nog op de agenda.

Olie werd bijna 1,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Techaandelen hadden donderdag een goede dag. En vrijdag oogt ook positief. Micron overtrof donderdag nabeurs de verwachtingen met zijn kwartaalcijfers en ook de afgegeven outlook verraste positief. Het aandeel opent mogelijk 5 procent hoger.

Het nieuws uit Azië was ook goed. TSCM behaalde meer omzet en Samsung rekent op een forse winststijging. En ook het Europese STMicroelectronics meldde een flinke omzetgroei.

Hyundai en Apple zijn in gesprek over een elektrische auto. Dit bevestigde de Zuid-Koreaanse autofabrikant om dit vervolgens weer in te trekken. Apple eist doorgaans absolute geheimhouding van zijn partners. Al jaren speculeren beleggers over de betrokkenheid van Apple bij de ontwikkeling van een elektrische auto, maar concreet werd ’s werelds grootste bedrijf, naar beurswaarde gemeten, nooit. Apple lijkt bijna een procent hoger te openen. 

Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech werkt ook tegen de snel verspreidende mutaties van het virus die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn ontdekt. Dit bevestigde BioNTech vrijdag.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot donderdag 1,5 procent hoger op 3.803,79 punten, technologiebeurs Nasdaq steeg 2,6 procent naar 13.067,48 en de Dow Jones index won 0,7 procent tot 31.041,13 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.