Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Besi flink

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Besi flink
8 jan 2021 om 09:19

Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Besi stevig verhoogd van 46,50 naar 60,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

2020 was volgens analist Trion Reid een “volatiel” jaar, waarbij de coronacrisis de nodige impact had op de toeleverancier uit Duiven. Zonder deze crisis was het onderliggende herstel in de sector “zelfs nog beter geweest”, meent de analist, die vooral de transitie naar 5G en de stijgende populariteit van AI als aanjagers ziet.

Voor dit jaar denkt Reid dat de effecten van de coronacrisis afnemen en het onderliggende herstel dat in 2020 inzette, een vervolg krijgt. “5G blijft vermoedelijk de belangrijkste aanjager”, denkt Berenberg.

Voor 2021 mikt Reid op een omzet van 527 miljoen euro en in 2022 van 598 miljoen euro. Daarmee zit Besi pas in 2022 weer boven de omzetpiek van 593 miljoen euro uit 2017, aldus de analist. Daarmee heeft Besi ook nog voldoende groeimogelijkheden, aangezien het management meent dat de omzet tot 800 miljoen euro kan groeien. “En Besi heeft een lange track record van altijd de omzetpiek uit de vorige cyclus te overtreffen”, benadrukte Reid.

Het aandeel Besi steeg vrijdag 4,4 procent naar 51,80 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Besi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.