Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen hoger van start & uitslag Senaatsverkiezingen spannend voor Big Tech

Europese beurzen hoger van start & uitslag Senaatsverkiezingen spannend voor Big Tech
6 jan 2021 om 08:54

Na een valse start op maandag heeft Wall Street zich gisteren herpakt. De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten zijn hoger gesloten. De S&P 500 ging met 0,71% omhoog en sloot op 3.726 punten. De Nasdaq deed het met een winst van 0,95% iets beter en sloot de dag af op 12.819 punten. De olieprijs zat in de lift en klom voor het eerst sinds de coronacrisis weer boven de $50 per vat. De OPEC heeft besloten de productie de komende maanden te verlagen. Dit zorgde voor forse stijgingen bij olie-aandelen als Exxon Mobil (+4,8%) en Chevron Corp. (+2,7%). Ook Shell ging gisteren met ruim 7% omhoog.

Alibaba-oprichter en miljardair Jack Ma zou volgens zakenzender CNBC niet vermist zijn, maar zich slechtst gedeisd houden. In reactie op het bericht schoot de koers van Alibaba met 5,51% omhoog. Ook Uber en Boeing deden goede zaken, de koersen stegen met respectievelijk 5,61% en 4,40%. Later vandaag volgt de uitslag van de Senaatsverkiezingen in de Georgia. Als de Democraten winnen moet u misschien even letten op tech giganten als Facebook en Alphabet. Deze machtige techbedrijven krijgen mogelijk te maken met strengere regels onder de democratische partij.

Als we nog even naar de grafiek van …

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.