Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street begint 2021 met sell-off

Wall Street begint 2021 met sell-off
5 jan 2021 om 08:49

De Nederlandse beurs begon het nieuwe jaar met een uitbraak, maar in de VS zagen we een compleet ander beeld. De indices in New York begonnen aan 2021 met een kleine sell-off. Het was de eerste keer sinds 2016 dat de beurzen het nieuwe jaar met een verlies van start zijn gegaan. De S&P 500 verloor 1,80% en sloot daarmee op 3700 punten. De Nasdaq moest 1,47% aan terrein prijsgeven bij een slot van 12.698 punten. Techbedrijven als Apple en Amaon verloren tot 2,6%, maar Tesla wist wel 3,4% te stijgen. De elektrische autofabrikant maakte afgelopen weekend bekend 49550 auto’s te hebben afgeleverd in 2020. Dit lag slechts 450 auto’s onder de doelstelling van het bedrijf.

De daling vond plaats in aanloop naar belangrijke verkiezingen in de Amerikaanse staat Georgia. De uitslag bepaalt welke partij een meerderheid krijgt in de Senaat. Dit kan belangrijk zijn voor het nemen van belangrijke beslissingen. Zo vrezen sommige dat een verhoging van de belastingtarieven en een progressiever beleid werkelijkheid kunnen worden als de Democraten de controle over de Senaat krijgen. Een dergelijk resultaat zou echter een kans kunnen creëren voor een groter en sneller steunpakket en da…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.