Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen lager rond middaguur

Europese beurzen lager rond middaguur
5 jan 2021 om 12:31

De Europese beurzen noteerden dinsdag lager na de winsten op maandag.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een daling van 0,1 procent op 400 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,3 procent naar 13.690.50 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,1 procent met een stand van 5.584,12 punten. De Britse FTSE steeg dinsdag 0,3 procent naar 6.589,20 punten.

In het Verenigd Koninkrijk werd maandagavond een nieuwe lockdown afgekondigd en ook Duitsland is nog niet van zijn coronabeperkingen af, integendeel.

De Duitse detailhandelsverkopen lieten, zo bleek vanochtend, ook in november een stijging zien, zowel op maand- als op jaarbasis. De werkloosheid in Duitsland bleef op 6,1 procent.

In de Verenigde Staten komt dinsdag alleen nog de Amerikaanse ISM-inkoopmanagersindex voor de industrie en de zakelijke activiteitenindex van New York over december naar buiten.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 1,7 procent in het groen op 48,32 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 51,94 dollar werd betaald, eveneens een stijging van 1,7 procent. 

Oliehandelaren zijn benieuwd of OPEC+ de voorgenomen productieverhogingen door zal zetten.
“We zijn van mening dat het onder de huidige marktomstandigheden, waarbij sprake is van echte zorgen over de laatste coronagolf, voor OPEC+ het beste is om de productie-afspraken op het huidige niveau te laten”, zei marktanalist Warren Patterson van ING.

De euro/dollar noteerde op 1,2278. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2261 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2248 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Liberum heeft dinsdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 390,00 naar 450,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Het aandeel noteerde 0,2 procent hoger in koers. Sectorgenoot ASMI kreeg een hoger koersdoel van 215,00 euro van Degroof Petercam. De koers van het aandeel ASMI won 1,5 procent.

UBS zette KBC op de verkooplijst en het aandeel daalde 2,8 procent, waarmee het de grootste daler in de Bel20 index was. 

Air France verwacht in 2021 een operationeel verlies van 2 miljard euro. Dit schreef de Franse krant La Tribune dinsdag. Air France-KLM noteerde 6,7 procent lager in koers.

In Parijs leverde het aandeel Airbus 2,1 procent in en was daarmee de sterkste daler. De grootste koerswinst was dinsdag vooralsnog weggelegd voor Renault dat juist 2,1 procent aandikte.

Frankfurt kende alleen bij de aandelen E.ON en RWE een tweetal opzichtige koersafwijkingen, waarbij de verliezen rond de 2 procent lagen.

In Londen was Next een uitblinker met een koerswinst van 6,2 procent. De omzetcijfers van de Britse warenhuisketen vielen mee. Vooral online was er stevige groei.  

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag nog stevig met 1,5 procent tot 3.700,65 punten, de Dow Jones index verloor 1,3 procent op 30.223,89 punten en de Nasdaq sloot 1,5 procent lager op 12.698,45 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.