Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 4 december 2020 14:46

Wall Street koerst af op hogere opening

De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening, ondanks een tegenvallend banenrapport. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Het sentiment werd voorbeurs gedomineerd door het Amerikaans banenrapport. Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in november fors minder is gestegen dan verwacht.

Het aantal banen steeg afgelopen maand met 245.000, terwijl de markt rekende op een stijging van 440.000. Het werkloosheidspercentage daalde conform verwachting van 6,9 procent naar 6,7 procent. Het gemiddeld uurloon steeg met 0,31 procent tot 29,58 dollar per uur. De arbeidsparticipatie bedroeg 61,5 procent.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade sprak van een enorme misser, maar zag geen reden tot zorg nu er vaccins tegen het coronavirus beschikbaar komen, wat de arbeidsmarkt zou moeten ondersteunen.

De beurzen lieten afgelopen handelsweek een verdeeld beeld zien, na de rally van vorige maand, toen de vooruitgang in de ontwikkeling van coronavaccins een juichstemming veroorzaakte.

"De markt pauzeert nu een beetje, maar het onderliggende verhaal, namelijk dat er in feite sprake is van een wereldwijd herstel, is nog steeds intact", zei strateeg Luca Paolini van Pictet Asset management. "Het is moeilijk in te schatten wat dit soort positieve vooruitzichten kan veranderen voor aandelen", voegde hij toe.

Beleggers worden steeds optimistischer over het momentum voor een corona-steunpakket van circa 900 miljard dollar, dat voor de kerstvakantie door het Congres moet worden geloodsd, ondanks de verdeeldheid onder de congresleden.

"Als er een overeenkomst komt, dan is de boodschap dat de Republikeinen en Democraten kunnen samenwerken", zei Paolini. Hij meent dat als het eerste schaap over de dam is, er meer zullen volgen.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs tevens bekend dat het tekort op de Amerikaanse handelsbalans in oktober is gestegen van 62,1 tot 63,1 miljard dollar. De export steeg in oktober met 2,2 procent, terwijl de import met 2,1 procent steeg.

Later op de dag verschijnen de fabrieksorders in oktober.

De euro/dollar noteerde op 1,2157. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2162 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2140 op de borden.

Olie noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Pfizer noteerde voorbeurs 0,5 procent lager, nadat de farmaceut zijn oorspronkelijke doelstelling voor de verspreiding van zijn coronavaccin nuanceerde. Concurrent Moderna steeg voorbeurs juist 1,1 procent. Het concern verwacht tegen april 145 miljoen coronavaccins te produceren.

Facebook noteerde voorbeurs vlak. De Amerikaanse regering heeft Facebook aangeklaagd en beschuldigt het social mediabedrijf ervan illegaal hoogbetaalde banen te reserveren voor immigranten, in plaats van adequaat te zoeken naar beschikbare Amerikaanse werknemers.

SL Green Realty steeg voorbeurs 6,2 procent, nadat het vastgoedfonds een speciaal dividend aankondigde van 1,6967 dollar per aandeel. Hiertoe werd besloten na een desinvestering.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 3.666,72 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 29.969,52 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 12.377,18 punten.

De Aandeelhouder TV

januari 18, 2021

AEX 18 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 18, 2021

Terugdringen overheidsschulden groot vraagstuk

januari 18, 2021

Nieuwe stimuleringen VS broodnodig

januari 18, 2021

Akzo overklast PPG | 18 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Europese bankaandelen tonen veerkracht

 • 12:24

  AEX op weg naar 671,5 punten

 • 08:18

  Europa lager van start & Chinese economie groeit met 2,3%

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
18 jan 11:50 Nico Bakker

TA: HEINEKEN in trading range

18 jan 09:37 Cees Smit

Cees Smit: Value Picks

18 jan 07:52 Redactie

7 aandelen om te kopen voordat ze gaan exploderen