Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 4 december 2020 07:49

AEX wacht vermoedelijk vlakke opening

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting een neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong onveranderd.

Donderdag eindigde de AEX de handelsdag ook grofweg vlak, net als woensdag, op een slotstand van 610,48 punten. De index last deze week een adempauze in, na een historische sterke novembermaand. 

Ook op Wall Street was donderdag sprake van een neutraal sentiment. Techbeurs Nasdaq won enkele tienden van een procent, terwijl de breed samengestelde S&P 500 index 0,1 procent prijs gaf. 

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets wordt het beurssentiment nog altijd gevoed door vaccinhoop. Ook rekenen de beurzen in New York voorzichtig op nieuwe stimuleringsmaatregelen vanuit Washington.

Wel heeft de uitzonderlijke rally van november duidelijk aan kracht verloren. De hoge waarderingen van aandelen en recordaantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in de Verenigde Staten nopen beleggers momenteel tot voorzichtigheid.

Strenge lockdownmaatregelen in Europa leiden ondertussen tot economische schade, hetgeen deze week in de samengestelde inkoopmanagersindex voor november tot uiting kwam.  Die wees op krimp, in tegenstelling tot de Amerikaanse inkoopmanagersindex, die juist wees op groei.

Vandaag zal in Amerika de aandacht vooral uitgaan naar de vrijgave van het banenrapport voor november. Economen voorzien dat er 440.000 banen zijn bijgekomen, ten opzichte van 638.000 in oktober. De werkloosheid zal naar verwachting dalen op maandbasis van 6,9 naar 6,7 procent. 

Olie en Azië

De ogen van beleggers waren donderdag ook gericht op Wenen, waar de landen die verzameld zijn in OPEC+ akkoord gingen met een kleine productieverhoging vanaf januari.

Hoewel de oliemarkten rekenden op een verlenging van de bestaande afspraken, steeg de prijs voor een vat West Texas Intermediate donderdagavond in New York wel met 0,8 procent naar 45,64 dollar.

Oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland gaan de productie in het nieuwe jaar met 500.000 vaten per dag opvoeren. Aangezien de mondiale productie momenteel rond de 92 miljoen vaten per dag ligt, is dat slechts een beperkte toename.

In de Aziatische handel koersen de olie-futures vanochtend met ongeveer 2 procent verder omhoog.

De Aziatische beurzen hebben ondertussen moeite om richting te kiezen. Tokio geeft licht terrein prijs, terwijl de Chinese beurzen en Sydney enkele tienden van een procent winnen. Seoel is koploper met een winst van meer dan 1 procent. 

Naast het banenrapport bevat de macro-economische agenda ook onder meer de Amerikaanse fabrieksorders en de Amerikaanse handelsbalans voor oktober.

Bedrijfsnieuws

Uitzender Randstad is het slachtoffer geworden van een cyberaanval met impact op een beperkt aantal servers in de Verenigde Staten, Frankrijk, Polen en Italië. Dit meldde het bedrijf uit Diemen donderdagavond.

IMCD nam in Mexico twee distributeurs van speciale chemicaliën over, te weten Millikan en Banner Química. Dit meldde de Rotterdamse distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten vrijdag voorbeurs, zonder financiële details te noemen.

RBC verhoogde het koersdoel voor Basic-Fit van 22,00 naar 35,00 euro met een onveranderd Outperform advies. 

Lucas Bols heeft de overname van Passoã definitief afgerond. De overname van 71,3 miljoen euro werd gefinancierd door middel van een gecommitteerde acquisitiefaciliteit en cash.  

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 eindigde donderdag 0,1 procent in het rood op 3.666,72 punten en de Dow Jones index won 0,3 procent op 29.969,52 punten. De Nasdaq eindigde 0,2 procent in de plus op een slot van 12.377,18 punten.

De Aandeelhouder TV

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 2, 2021

AEX 2 maart 21 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

 • 17:19

  TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

 • 08:09

  China waarschuwt voor Amerikaanse en Europese asset bubbel – Europa start rood

 • 17:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

 • 12:49

  Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht

 • 11:57

  Beursgang Coinbase: Cryptobeurs mogelijk ruim $100 miljard waard

 • 08:17

  optimisme rond de luchtvaartaandelen en olieprijs van $100 wordt aannemelijk

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

03 mrt 10:34 Van Eck

Mijnbouwers en de stralende supercyclus

03 mrt 09:17 Bas Heijink

TA EURO STOXX 600: Topvormingssignalen