Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 3 december 2020 15:03

Wall Street kiest geen richting

De Amerikaanse beurzen lieten donderdag nog weinig richting zien, na een meevallende arbeidsmarktcijfer.
 
Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de opening nagenoeg ongewijzigd. De Nasdaq-future staat een tikje hoger.

De handel is deze week wisselvallig geweest, nu de explosieve stijging van november aan kracht heeft verloren. Toch kroop de S&P500 deze week naar nieuwe records na optimisme bij beleggers dat vaccins tegen het coronavirus het economisch herstel volgend jaar een flinke zet zullen geven.

De hoge waarderingen van aandelen en de hoge aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames dwingen beleggers echter ook tot voorzichtigheid.

"Markten zien 2021 als het jaar dat de economie weer zal opveren", stelde econoom Peter Dixon van Commerzbank. "Er zijn zorgen dat veel goed nieuws al is ingeprijsd, dus ik verwacht niet dat markten binnenkort de stratosfeer in zullen schieten, maar we zouden wel geleidelijk wat verder omhoog kunnen gaan."

Het aantal nieuwe aanvragen van een werkloosheidsuitkering daalde afgelopen week verrassend, met 75.000 tot 712.000, waar economen een vrij stabiel cijfer van 780.000 hadden voorspeld. Het cijfer dient als een indicator voor het aantal ontslagen in de VS.
 
Inkoopmanagersindices voor de dienstensector volgen na opening van de beurzen op Wall Street. Beleggers hopen op signalen van aantrekkend sentiment in de reisbranche en de horeca, die hard getroffen zijn door de pandemie.

In de meeste Amerikaanse districten is sprake van een bescheiden of gematigde economische groei. Dit stelde het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdagavond werd gepubliceerd.

Nadat de Britse toezichthouder deze week als eerste zijn goedkeuring gaf aan een vaccin van Pfizer, zullen Amerikaanse toezichthouders dat naar verwachting volgende week doen. "Europa lijkt achter te lopen op het vlak van de uitrol van vaccin, de goedkeuring lijkt er langer te gaan duren", zei Shaniel Ramjee van Pictet Asset Management. "Logistiek is Europa ook meer gefragmenteerd."

Het aantal doden door het coronavirus, gemeten op één dag, bereikte een nieuw record op woensdag. Er liggen meer dan 100.000 mensen in het ziekenhuis en de stroom zal naar verwachting aanhouden met de invallende winter.

De olieprijs was nerveus, op berichten dat OPEC en partnerlanden dichtbij een deal zijn om de productie volgende maand te verhogen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 45,11 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,5 procent duurder werd op 48,19 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2149. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,2107 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

3M gaat 2.900 banen schrappen in een reorganisatie die tot 250 miljoen dollar aan kostenbesparingen moet opleveren. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf, dat onder andere Post-It-stickers maakt, donderdag bekend. Het aandeel steeg voorbeurs licht.

Chevron gaat de komende jaren 14 miljard tot 16 miljard dollar per jaar investeren, in plaats van 19 miljard tot 22 miljard dollar per jaar. Dat maakte het Amerikaanse olieconcern bekend. Daarvan gaat volgend jaar 300 miljoen dollar naar investeringen in de energietransitie. Het aandeel stond 1 procent hoger in de elektronische handel.

Amerikaanse technologiereuzen kunnen rekenen op strengere regelgeving in de EU, waar voorstellen zijn gedaan die bedoeld zijn om het gedrag, en soms ook de verdienmodellen te veranderen bij de grote onlineplatforms. Daarmee neemt de EU opnieuw het voortouw als mondiale politieagent op technologiegebied.

Eat Just, een voedingsbedrijf uit Californië, heeft toestemming van Singapore om kippenvlees te verkopen gekweekt uit cellen in een laboratium. Dat is een stap vooruit in een nieuwe technologie die een revolutie in de productie van vlees kan veroorzaken.

Johnson & Johnson heeft 28.000 deelnemers voor zijn coronavaccintest, en hoopt resultaten over de effectiviteit te hebben medio januari. Goedkeuring zou dan in februari kunnen worden aangevraagd. Het aandeel bewoog nauwelijks.

De Amerikaanse regering heeft de import van katoenproducten verboden uit de provincie Xinjiang, omdat die zou zijn gemaakt met dwangarbeid van de Oeigoerse minderheid in het land.  

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag licht hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 3.669,01 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 29.883,79 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 12.349,37 punten.

 Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 2, 2021

AEX 2 maart 21 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

 • 17:19

  TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

 • 08:09

  China waarschuwt voor Amerikaanse en Europese asset bubbel – Europa start rood

 • 17:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

 • 12:49

  Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht

 • 11:57

  Beursgang Coinbase: Cryptobeurs mogelijk ruim $100 miljard waard

 • 08:17

  optimisme rond de luchtvaartaandelen en olieprijs van $100 wordt aannemelijk

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

03 mrt 10:34 Van Eck

Mijnbouwers en de stralende supercyclus

03 mrt 09:17 Bas Heijink

TA EURO STOXX 600: Topvormingssignalen