Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 3 december 2020 18:30

Europese beurzen sluiten verdeeld

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag verdeeld geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot nipt in de plus op 391,72 punten, de Duitse DAX eindigde 0,5 procent lager op een slot van 13,252,86 punten en de Franse CAC 40 leverde 0,2 procent in op 5.574,36 punten. De Britse FTSE 100 steeg 0,4 procent op 6.490,27 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets werd op de beurzen op het Europese vasteland gas terug genomen omdat het vaccinproces daar aanzienlijk trager verloopt door de wijze waarop de Europese Unie een coronavaccin zal goedkeuren.

In het Verenigd Koninkrijk gebeurde dat woensdag al, toen Pfizer en BioNTech groen licht kregen voor hun vaccin van de Britse toezichthouder.

Donderdag presteerde de Londense beurs beter dan het vasteland, waarbij vooral mijnbouwers in trek waren, aldus Madden. De FTSE wist te stijgen ondanks een sterker wordend Brits pond, een beweging "die de index doorgaans juist in bedwang houdt", aldus Madden.

In navolging van de inkoopmanagersindex over de industrie die eerder deze week verschenen, was donderdag de dienstensector in Europa aan de beurt. Frankrijk, Duitsland en de eurozone als geheel zagen hun indices flink terugvallen. In het Verenigd Koninkrijk was ook sprake van krimp, zij het beperkt. In de VS en China groeide de dienstensector in november wel sterk

Econoom Chris Williamson van Markit wees erop dat de afname in economische activiteit in de eurozone niet zo sterk is als in het voorjaar en dat de industrie in tegenstelling tot toen wel blijft groeien. Desalniettemin verwacht Williamson in het vierde kwartaal een flinke economische terugval voor de eurozone.

De detailhandelsverkopen in de muntunie stegen in oktober meer dan verwacht, terwijl de daling voor september minder omvangrijk bleek dan eerder gemeld.

De euro/dollar handelde rond het Europese slot op 1,2151. Olie bewoog volatiel. De markt wacht op een uitkomst van de OPEC+ bijeenkomst. De vraag is of het kartel en diens partners bereid zijn om de huidige productiebeperking te verlengen. Volgens The Wall Street Journal wordt overwogen om de gezamenlijke productie vanaf januari tot 500.000 vaten per dag te verhogen, wanneer de huidige productiedeal afloopt.

Bedrijfsnieuws

Bankaandelen noteerden donderdag hoger. Deutsche Bank won 2,3 procent, Société Générale 0,7 procent en Barclays 1,1 procent.

Mijnbouwers als Rio Tinto en Anglo American wonnen 3 tot 4 procent.

Deutsche Post verwacht dat onderdeel DHL het tijdens de kerstperiode 50 procent meer pakketjes zal afleveren en dat die trend doorzet in 2021. Het aandeel eindigde 0,1 procent hoger.

Nestlé zal de komende vijf jaar 3,2 miljard Zwitserse frank, omgerekend bijna 3 miljard euro, investeren in initiatieven die gericht zijn op het tegengaan van klimaatverandering. De koers verloor 0,7 procent aan waarde.

Unibail-Rodamco-Westfield lost circa 545 miljoen euro aan obligaties af. Het aandeel sloot 3,6 procent lager.

Orange maakt plannen om een bod op alle aandelen van Orange Belgium te lanceren. Het bod zou 22 euro cash per aandeel bedragen en indien de operatie slaagt zal Orange Belgium uit de Brusselse beurstabellen verdwijnen. Orange gebruikt een belastingmeevaller om het bod te financieren. Het aandeel Orange Belgium sloot in Brussel ruim 35 procent hoger, terwijl Orange in Parijs 2,5 procent verloor.

Ryanair heeft bij Boeing een order geplaatst voor nog eens 75 stuks van zijn 737 toestellen. Sinds 2014 plaatste de Britse luchtvaartmaatschappij al orders voor 135 van deze, meer milieuvriendelijke, toestellen. Het aandeel Ryanair steeg 3,3 procent.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot licht in het groen.

De Aandeelhouder TV

april 20, 2021

Flow Traders Crypto Koning 👑 | Nico Inberg over Flow Traders

april 20, 2021

Flow Traders en meer | 20 april 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 19, 2021

Beleg in aandelen gericht op binnenlandse consumptie

april 19, 2021

AEX 19apr21 – Geen doorbraak…

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:23

  Aandeel Snapchat: Gen Z zorgt voor groei

 • 08:01

  Vraag naar Coca-Cola terug op pre-corona niveau & Tesla onderuit na dodelijk ongeluk

 • 16:03

  TA van Edward Loef – Stijgende trends in de AEX?

 • 13:50

  Negatieve divergentie bij AEX & Tesla is uitgebroken

 • 08:02

  Focus op kwartaalcijfers en ECB rentebesluit & ABN Amro krijgt witwasboete

 • 16:43

  TA van Edward Loef – BioNTech hoger, Novacyt lager?

 • 08:25

  Wall Street breekt opnieuw records na sterke retailcijfers & recordgroei Chinese economie

 • 15:29

  TA van Edward Loef – Inspelen op koersuitbraken

 • 14:03

  Aandeel Deceuninck: de komende zeven jaar zijn cruciaal

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
20 apr 14:46 Nico Inberg

FlowTraders: CryptoKings?

20 apr 12:31 Redactie

Slim beleggen in ASMI

20 apr 07:54 Cees Smit

Cees Smit: Nothing else matters