Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 3 december 2020 13:11

Amerikaanse futures nog vlak

De Amerikaanse beurzen lieten donderdag nog weinig richting zien, in aanloop naar economische cijfers die inzicht zullen bieden in de gezondheid van de dienstensector en de arbeidsmarkt.
 
Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd nagenoeg ongewijzigd. De Nasdaq-future staat een tikje hoger.

De handel is deze week wisselvallig geweest, nu de explosieve stijging van november aan kracht heeft verloren. Toch kroop de S&P500 deze week naar nieuwe records na optimisme bij beleggers dat vaccins tegen het coronavirus het economisch herstel volgend jaar een flinke zet zullen geven.

De hoge waarderingen van aandelen en de hoge aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames dwingen beleggers echter ook tot voorzichtigheid.

"Markten zien 2021 als het jaar dat de economie weer zal opveren", stelde econoom Peter Dixon van Commerzbank. "Er zijn zorgen dat veel goed nieuws al is ingeprijsd, dus ik verwacht niet dat markten binnenkort de stratosfeer in zullen schieten, maar we zouden wel geleidelijk wat verder omhoog kunnen gaan."

De wekelijkse cijfers over het aantal nieuwe aanvragen van een werkloosheidsuitkering, een indicator voor het aantal ontslagen, worden donderdagmiddag gepubliceerd. Na een recente stijging wordt nu een stabilisatie verwacht.
 
In de meeste Amerikaanse districten is sprake van een bescheiden of gematigde economische groei. Dit stelde het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdagavond werd gepubliceerd.

Nadat de Britse toezichthouder deze week als eerste zijn goedkeuring gaf aan een vaccin van Pfizer, zullen Amerikaanse toezichthouders dat naar verwachting volgende week doen. "Europa lijkt achter te lopen op het vlak van de uitrol van vaccin, de goedkeuring lijkt er langer te gaan duren", zei Shaniel Ramjee van Pictet Asset Management. "Logistiek is Europa ook meer gefragmenteerd."

Inkoopmanagersindices voor de dienstensector volgen na opening van de beurzen op Wall Street. Beleggers hopen op signalen van aantrekkend sentiment in de reisbranche en de horeca, die hard getroffen zijn door de pandemie.

Het aantal doden door het coronavirus, gemeten op één dag, bereikte een nieuw record op woensdag. Er liggen meer dan 100.000 mensen in het ziekenhuis en de stroom zal naar verwachting aanhouden met de invallende winter.

De olieprijs was nerveus, op berichten dat OPEC en partnerlanden dichtbij een deal zijn om de productie volgende maand te verhogen. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 45,01 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 48,01 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2126. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,2107 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Amerikaanse technologiereuzen kunnen rekenen op strengere regelgeving in de EU, waar voorstellen zijn gedaan die bedoeld zijn om het gedrag, en soms ook de verdienmodellen te veranderen bij de grote onlineplatforms. Daarmee neemt de EU opnieuw het voortouw als mondiale politieagent op technologiegebied.

Eat Just, een voedingsbedrijf uit Californië, heeft toestemming van Singapore om kippenvlees te verkopen gekweekt uit cellen in een laboratium. Dat is een stap vooruit in een nieuwe technologie die een revolutie in de productie van vlees kan veroorzaken.

Johnson & Johnson heeft 28.000 deelnemers voor zijn coronavaccintest, en hoopt resultaten over de effectiviteit te hebben medio januari. Goedkeuring zou dan in februari kunnen worden aangevraagd.

De Amerikaanse regering heeft de import van katoenproducten verboden uit de provincie Xinjiang, omdat die zou zijn gemaakt met dwangarbeid van de Oeigoerse minderheid in het land.  

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag licht hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 3.669,01 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 29.883,79 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 12.349,37 punten.

De Aandeelhouder TV

maart 4, 2021

AEX 4 maart 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 4, 2021

Boskalis zet in op Offshore | 4 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Spannend OPEC-overleg

 • 16:53

  Beleggen in koffie: de beste koffie aandelen van dit moment

 • 08:51

  Stijgende rente en tegenvallend banencijfer zorgt voor dieprode beurzen

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

 • 17:19

  TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

 • 08:09

  China waarschuwt voor Amerikaanse en Europese asset bubbel – Europa start rood

 • 17:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

04 mrt 09:53 Redactie

3 geweldige aandelen voor de toekomst!