Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 1 december 2020 17:08

PACCAR viert 10 jaar verjaardag van de motorfabricage in Noord-Amerika

PACCAR (Nasdaq:PCAR) erkent zijn motorfabriek in Columbus, Mississippi, al 10 jaar lang een uitmuntende productie en een sterke betrokkenheid bij de gemeenschap.

Dit persbericht is voorzien van multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201201005957/en/

PACCAR Engine Factory in Columbus, Mississippi (Foto: Bedrijfsdraad)

PACCAR Engine Factory in Columbus, Mississippi (Foto: Bedrijfsdraad)

"PACCAR is erg trots op de prestaties van de Columbus, Mississippi motorfabriek in de eerste 10 jaar," zei Preston Feight, PACCAR directeur. "Onze uitstekende medewerkers en de geavanceerde productiemogelijkheden van de fabriek hebben een geweldige omgeving gecreëerd voor de bouw van de beste motoren in de industrie."

De planning voor de motorenfabriek begon in 2006 toen een internationaal PACCAR-team van ervaren managers en ingenieurs van Kenworth, Peterbilt en DAF de opdracht kreeg om de basis te leggen voor een ultramoderne fabriek. PACCAR koos voor Columbus, Mississippi vanwege de nabijheid van belangrijke transportlogistieke netwerken, getalenteerde mensen en de mogelijkheid om samen te werken met nabijgelegen onderwijsinstellingen die het personeel aanvullen.

Een baanbrekende ceremonie in 2007 markeerde het begin van de bouw van de 400 miljoen dollar kostende faciliteit. Het innovatieve fabrieksontwerp en de toonaangevende activiteiten in de industrie hebben de afgelopen tien jaar geresulteerd in vele eerbetuigingen voor de uitmuntende productie en de impact op het milieu, zoals nul-afval-naar-afvalverwerking, en ISO 14000-milieumanagement en ISO 9001-TS-kwaliteitsmanagementcertificaten. Extra investeringen in fabrieksverbeteringen en productiecapaciteit hebben de fabriek gepositioneerd om aan de vraag naar motoren in het komende decennium te kunnen voldoen. De fabriek in Columbus, Mississippi heeft tot nu toe meer dan 250.000 PACCAR MX-11 en MX-13 motoren geproduceerd.

PACCAR heeft nauwe banden aangeknoopt met hogescholen in het gebied, waaronder de Mississippi State University, Mississippi University for Women en East Mississippi Community College om een sterke lokale pool van hooggekwalificeerde werknemers te helpen ontwikkelen. Deze relaties blijven bloeien en leveren wederzijds voordeel op. Niet alleen huurt de PACCAR motorfabriek of biedt ze stageplaatsen aan voor medewerkers van omliggende hogescholen, werknemers kunnen ook waardevolle opleidingscertificaten en diploma's behalen om hun kennis en vaardigheden te verbeteren.

PACCAR ontwierp de MX-11 en MX-13 motoren om een ongeëvenaarde kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid te bereiken. Elke unit heeft een ontwerplevensduur van een miljoen mijl, wat de klant een aanzienlijke boost geeft aan de uptime. MX-motorblokken zijn gemaakt van verdicht grafietijzer (CGI), een materiaal dat 75% sterker en 20% lichter is dan grijs ijzer. CGI biedt een grotere sterkte en temperatuurbestendigheid dan traditionele metalen, waardoor het blok een uitstekende structurele integriteit behoudt terwijl het zich uitbreidt en inkrimpt. PACCAR is de eerste fabrikant van dieselmotoren die dit lichtgewicht materiaal gebruikt in zowel de kop- als de blokdelen.

"De mate van betrokkenheid van de medewerkers van de PACCAR-motorenfabriek bij hun werk en hun gemeenschap is iets wat echt weerklinkt binnen de familie Peterbilt en onze klanten. We willen iedereen in de motorenfabriek in Columbus, Mississippi, feliciteren met een decennium lang leveren van hoogwaardige PACCAR MX-motoren waarvan onze klanten op vele manieren profiteren", aldus Jason Skoog, Peterbilt general manager en PACCAR vice-president.

"Gefeliciteerd met de PACCAR-motorenfabriek en haar enorme, toegewijde medewerkers die de afgelopen tien jaar Kenworth-vloot en vrachtwagenchauffeurs hebben ondersteund met PACCAR MX-motoren", aldus Kevin Baney, algemeen directeur van Kenworth en vice-president van PACCAR. "De fabriek heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van Kenworth door het leveren van zuinige motoren voor onze klanten in de VS en Canada".

PACCAR is een wereldwijde technologieleider in het ontwerp, de productie en de klantenservice van hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de Kenworth, Peterbilt en DAF naamborden. PACCAR ontwerpt en produceert ook geavanceerde aandrijflijnen, levert financiële diensten en informatietechnologie en distribueert vrachtwagenonderdelen die verband houden met zijn hoofdactiviteit.

De Aandeelhouder TV

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 15, 2021

Start cijferseizoen | 15 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 14, 2021

AEX 14 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

 • 08:36

  Trump zorgt voor sell off van Big Tech & Tesla meer waard dan energiesector VS

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis

15 jan 07:51 Redactie

3 aandelentips in de energiesector

14 jan 14:56 Redactie

Kijk terug! Chatten met Nico