Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - maandag, 30 november 2020 21:45

ExxonMobil geeft prioriteit aan kapitaalinvesteringen in hoogwaardige activa

ExxonMobil heeft een herziening van haar bedrijfsplannen voor de toekomst afgerond en zal prioriteit geven aan kapitaaluitgaven op korte termijn voor bevoorrechte activa met de hoogste potentiële toekomstige waarde, waaronder ontwikkelingen in Guyana en het Amerikaanse Permian Basin, gerichte exploratie in Brazilië en projecten in de chemiesector om hoogwaardige producten te laten groeien.

"Het recente succes van de exploratie en de vermindering van de ontwikkelingskosten van strategische investeringen hebben de waarde van onze toonaangevende investeringsportefeuille verder verhoogd", zegt Darren Woods, voorzitter en chief executive officer van Exxon Mobil Corporation. "Voortdurende nadruk op een hoogwaardige activabasis - door middel van exploratie, desinvestering en prioritering van voordelige ontwikkelingsmogelijkheden - zal de winststroom en de kasstroomgeneratie verbeteren, en de capaciteit van de balans weer opbouwen om toekomstige grondstofprijscycli te beheren en tegelijkertijd te werken aan het behoud van een betrouwbaar dividend".

Het bedrijf zei dat zijn jaarlijkse bedrijfsplan zich richtte op de volgende prioriteiten en acties:

 • Door gebruik te maken van de aanzienlijke kostenbesparingen die in 2020 zijn gerealiseerd en die op schema liggen om de aangekondigde verminderingen van $10 miljard of 30 procent van de kapitaaluitgaven en 15 procent van de contante bedrijfskosten te overtreffen. De sleutel tot doorlopend uitgavenbeheer zijn de reorganisatie van de bedrijfslijn en de efficiëntieverbeteringen die een wereldwijde vermindering van het personeelsbestand met 15 procent tegen het einde van 2021 omvatten.
 • Voortzetting van de investeringen. Het bedrijf verwacht $16 miljard tot $19 miljard aan kapitaal- en exploratie-uitgaven in 2021, en $20 miljard tot $25 miljard per jaar tot 2025.
 • Behoud van de waarde op lange termijn van de investeringsportefeuille van de onderneming door het compenseren van de kosten die verbonden zijn aan de vertraging van het project. Het bedrijf is van plan om tegen 2027 de winst te verdubbelen, wanneer men uitgaat van dezelfde prijs- en margeveronderstellingen als bij de Investor Day 2020-materialen.
 • Verwijdering van minder strategische activa uit haar ontwikkelingsplan als gevolg van de groeiende sterkte van haar portefeuille. De verwijderde activa omvatten bepaalde droge gasbronnen in de Appalachian en Rocky Mountains, Oklahoma, Texas, Louisiana en Arkansas in de Verenigde Staten, en in het westen van Canada en Argentinië. Het besluit zal resulteren in een niet-contante, posttaxische waardevermindering van het vierde kwartaal van ongeveer $17 miljard tot $20 miljard.
 • Meer aandacht voor het te gelde maken van minder strategische activa om de portefeuille van potentiële desinvesteringen, waaronder bepaalde Noord-Amerikaanse droge gasactiva, te laten groeien, afhankelijk van de waarderingen van de kopers.

Het hout zei dat het bedrijfsklimaat in het vierde kwartaal tekenen van verbetering vertoont, ondanks de heropleving van COVID-19 gevallen en de daarmee gepaard gaande economische beperkingen.

"De ,,prijzen en de marges voor veel van onze ondernemingen hebben van het derde trimester verbeterd en wanneer gekoppeld aan voortdurende inspanningen om het besteden te verminderen en extra efficiency te vangen, heeft de kwart-aan-datum cash flow tegenover onze planveronderstellingen verbeterd," hij zei.

Over ExxonMobil

ExxonMobil, een van de grootste beursgenoteerde internationale energiebedrijven, maakt gebruik van technologie en innovatie om tegemoet te komen aan de groeiende energiebehoefte in de wereld. ExxonMobil heeft een toonaangevende voorraad grondstoffen, is een van de grootste raffinaderijen en marketeers van aardolieproducten en haar chemische onderneming is een van de grootste ter wereld. Ga voor meer informatie naar exxonmobil.com en de Energy Factor.

Volg ons op Twitter and LinkedIn.

Waardevermelding

Verklaringen met betrekking tot vooruitzichten, prognoses, doelstellingen, boekhoudkundige schattingen, beschrijvingen van strategische plannen en doelstellingen, en andere verklaringen over toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden zijn toekomstgerichte verklaringen. Feitelijke toekomstige resultaten, inclusief financiële en operationele prestaties; toekomstige winstgroei; het effect van de COVID-19 pandemie op de resultaten; geplande kapitaal- en kasuitgaven voor toekomstige jaren en het vermogen om aangekondigde reducties te realiseren of te overtreffen ten opzichte van eerdere plannen; totale kapitaalinvesteringen en -mix; kasstroom; kapitaalallocatie en schuldniveaus; dividend en aandeelhoudersrendement; bedrijfs- en projectplannen, timing, kosten en capaciteiten; boekhoudkundige en financiële rapportage-effecten, inclusief potentiële bijzondere waardeverminderingsverliezen als gevolg van wijzigingen in de huidige ontwikkelingsplanstrategie of desinvesteringsplannen; en het tempo en resultaat van desinvesteringen, kunnen als gevolg van een aantal factoren materieel verschillend zijn. Dit zijn onder meer wereldwijde of regionale veranderingen in de vraag naar en het aanbod van olie, aardgas, petrochemische producten en grondstoffen en andere marktomstandigheden die van invloed zijn op prijzen en verschillen; het resultaat van overheidsbeleid en -maatregelen, waaronder maatregelen die zijn genomen om COVID-19 aan te pakken en het functioneren van nationale en mondiale economieën en markten in stand te houden; het effect van de acties van de onderneming ter bescherming van de gezondheid en veiligheid van medewerkers, leveranciers, klanten en gemeenschappen; de ernst, de duur en de uiteindelijke impact van COVID-19 op mensen en economieën, met inbegrip van de aard en het tempo van het economisch herstel en het vermogen van ExxonMobil en haar leveranciers en aannemers om de activiteiten in stand te houden en tegelijkertijd passende maatregelen ter bescherming van de gezondheid van medewerkers en anderen te nemen; de prestaties van de stuwmeren; het resultaat van exploratieprojecten en de tijdige voltooiing van ontwikkelings- en bouwprojecten; wijzigingen in wetgeving, belastingen of regelgeving, waaronder milieuvoorschriften, en het tijdig verlenen van overheidsvergunningen; oorlog, handelsovereenkomsten en -patronen, scheepsblokkades of pesterijen, en andere politieke of veiligheidsverstoringen; mogelijkheden voor en goedkeuring van potentiële investeringen of desinvesteringen door de regelgevende instanties; het vastleggen van efficiëntieverbeteringen binnen en tussen business lines en de mogelijkheid om kostenverlagingen op korte termijn te handhaven als voortdurende efficiëntieverbeteringen met behoud van de toekomstige concurrentiepositie; algemene economische omstandigheden, inclusief het optreden en de duur van economische recessies; en andere factoren die worden besproken onder het kopje Factors Affecting Future Results op de Investors-pagina van onze website op www.exxonmobil.com en in item 1A van ExxonMobil's 2019 Formulier 10-K en de daaropvolgende Formulieren 10-Q voor de kwartalen die eindigden op 31 maart 2020, 30 juni 2020 en 30 september 2020. Verklaringen over plannen of potentiële resultaten voor het vierde kwartaal van 2020 en voor 2021 tot en met 2027 blijven onderworpen aan een definitieve beoordeling en analyse op basis van het ondernemingsplan dat in november 2020 door de Raad van Bestuur is goedgekeurd. Wij nemen niet de verplichting op ons om deze verklaringen op een toekomstige datum te actualiseren.

Toekomstgerichte uitspraken in deze publicatie over het potentieel voor toekomstige winstgroei zijn geen voorspellingen van de werkelijke toekomstige resultaten. Deze cijfers worden verstrekt om de potentiële toekomstige resultaten en doelstellingen van de huidige beheersplannen en -doelstellingen te helpen kwantificeren, waaronder geplande projectinvesteringen, plannen om de upstream-productievolumes te vergroten, plannen om de omzet in onze Downstream- en Chemicalsegmenten te verhogen en om onze Downstream-productmix te verschuiven naar producten met een hogere toegevoegde waarde, een voortgezette highgrading van de ExxonMobil-portefeuille via ons lopende vermogensbeheerprogramma, initiatieven om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen, kapitaaluitgaven en cashmanagement, en andere inspanningen die het management zelf kan doen om de toekomstige resultaten te beïnvloeden. Deze cijfers zijn bedoeld om ter illustratie de visie van het management op het potentieel van deze inspanningen en het potentieel om deze resultaten te behalen te kwantificeren met inachtneming van een tijdsbestek van 2027 in vergelijking met het tijdsbestek 2025 dat eerder op onze Investor Day 2020 werd gecommuniceerd als gevolg van de effecten van COVID en daarmee samenhangende gebeurtenissen. Deze prijzen zijn niet bedoeld om de voorspellingen van het management voor toekomstige prijzen of de prijzen die we gebruiken voor interne planningsdoeleinden weer te geven. De verwijzing naar het potentieel voor een verdubbeling van de winst tegen 2027 is in vergelijking met de gecorrigeerde winst van 2017, d.w.z. een gerapporteerde winst van $19,7 miljard exclusief de effecten van de Amerikaanse belastinghervorming en bijzondere waardeverminderingen die resulteren in een gecorrigeerde winst van $15,3 miljard in 2017.

Toekomstig groeipotentieel zoals gepresenteerd op de Investor Day 2020 van het bedrijf was gebaseerd op aannames van vóór de COVID, waaronder $60 reële prijzen voor Brent ruwe olie, $3/mbtu Henry Hub prijzen voor aardgas, en historische downstream en chemische marges over de periode 2015-2019, en geen significante veranderingen in de toepasselijke wet- of regelgeving of fiscale termen ten opzichte van het milieu op dat moment. Bijgewerkte veronderstellingen die de toekomstige visie van het bedrijf op het groeipotentieel ondersteunen, zullen worden besproken op de volgende Investor Day van het bedrijf, die gepland is voor maart 2021.

Verwijzingen naar de hulpbronnenbasis en andere hoeveelheden olie, aardgas of condensaat kunnen ook geschatte hoeveelheden omvatten die nog niet zijn geclassificeerd als "bewezen reserves" onder de SEC-definities, maar waarvan wordt verwacht dat ze uiteindelijk kunnen worden teruggewonnen. De term "project" zoals die in dit verslag wordt gebruikt, kan betrekking hebben op verschillende activiteiten en heeft niet noodzakelijkerwijs dezelfde betekenis als in verslagen over de transparantie van overheidsbetalingen.

De Aandeelhouder TV

januari 22, 2021

Tesla: Omzetgroei niet te handhaven

januari 22, 2021

Intel verrast | 22 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 21, 2021

AEX 21 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 21, 2021

AEX zet door | januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:49

  Nieuwe studie duidt op lagere effectiviteit van de vaccins op COVID-19 varianten & Europa start rood

 • 16:33

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken

 • 08:46

  Nieuwe all-time highs voor S&P 500 en Nasdaq 100 & Europa start groen

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Rendement sprokkelen

 • 09:09

  ETF van de week: iShares 600 Utilities (EXH9)

 • 08:01

  Netflix blinkt uit & ASML overtreft eigen verwachtingen

 • 17:47

  TA van Edward Loef – TSMC waarschuwing

 • 08:24

  Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Europese bankaandelen tonen veerkracht

Masterclasses

Columns

Nieuw
22 jan 09:16 Redactie

TA DAX: Vermoeidheidsverschijnselen

22 jan 07:12 Nico Inberg

PostNL wordt dividendtopper

21 jan 12:30 Redactie

DAH.nl opende de beurs bij Euronext!