Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - zondag, 29 november 2020 12:00

GE Healthcare breidt AI, Digital en Imaging Solutions uit op #RSNA2020, Helping Shape Future of Healthcare in the COVID Era.

GE Healthcare onthulde vandaag een leisteen van nieuwe intelligent efficiënte oplossingen om clinici te helpen de tweeledige uitdaging van vandaag op te lossen, namelijk het leveren van zorg van hoge kwaliteit en het beheren van grotere capaciteits- en workflowproblemen, verergerd door de impact van COVID-19. Voortbouwend op de voortdurende investeringen in innovatie en digitale gezondheidszorg breidt GE Healthcare haar AI-aanbod uit en Edison ecosysteem, en ook het introduceren van baanbrekende beeldvormende innovaties die de toekomst van de gezondheidszorg zullen helpen vormgeven.

"COVID-19 heeft de noodzaak aangetoond van een aanpasbaar en gedigitaliseerd gezondheidszorgsysteem dat artsen in staat stelt om met de volgende generatie hulpmiddelen te werken die anders jaren nodig zouden hebben gehad om zich snel te ontwikkelen en aan te nemen, waardoor veranderingen die anders jaren zouden hebben geduurd om aan te nemen, worden versneld", aldus Kieran Murphy, president & CEO, GE Healthcare. "Bij GE Healthcare blijven we ons inzetten voor het stimuleren van innovatie om precisiegezondheid te bereiken en het leven te verbeteren. Dit houdt onder meer in dat we blijven investeren in onze Edison-informatieportefeuille en dat we nieuwe beeldvormingstechnologieën ontwikkelen om de zorgstandaard te moderniseren".

Op de virtuele #RSNA2020 van dit jaar benadrukt GE Healthcare verschillende nieuwe oplossingen die clinici met toekomstgerichte technologieën in staat stellen om de efficiëntie te verhogen en de resultaten voor de patiënt te verbeteren, en om uitdagingen met betrekking tot COVID-19 aan te pakken.

De toekomst is nu: het verhogen van de standaard van de zorg met intelligente efficiëntie

In een tijd waarin de zorg grotendeels gericht is op de acute effecten van COVID-19, blijven de uitdagingen van de gezondheidszorg op het gebied van kosten, kwaliteit en toegang en de druk van de zorgverstrekkers om meer te doen met minder, bestaan. Voeg arts burn-out toe - waarvan 64% van de ondervraagde artsen zei dat het tijdens de pandemie is toegenomeni - en de behoefte aan efficiëntie is nog nooit zo groot geweest. "Zoals de meeste heide-systemen, waren we op zoek naar systeembrede efficiëntie, zelfs voordat de pandemie toesloeg," zei Laurie Sebastiano, MD, Section Chief of Ultrasound, St Luke's University Health Network. "Door samen te werken met GE Healthcare om onze vloot van ultrasoundsystemen in ons 12-ziekenhuisnetwerk te standaardiseren, zullen we onze ultrasoundgebruikers op de afdelingen Vasculaire, Radiologie en Echocardiografie een grotere efficiëntie en consistentie geven. Onze nieuwe ultrasone apparatuur zal de technoloog helpen efficiënter te zijn omdat deze machines zijn ontworpen om hun activiteit te stroomlijnen en het aantal klikken te verminderen. Ook zal het de radioloog helpen door een aantal van de cijfers die we routinematig dicteren in onze rapporten op te nemen".

 • Fotontelling CT met Prismatic Sensors AB's gepatenteerde Deep Silicon Detectors heeft het potentieel om de klinische mogelijkheden van traditionele CT verder uit te breiden wanneer deze volledig is ontwikkeld, inclusief de visualisatie van minieme details van orgaanstructuren, verbeterde weefselkarakterisering, nauwkeurigere meting van de materiaaldichtheid (of kwantificering) en een lagere stralingsdosisii. De overname van Prismatische Sensoren door GE Healthcare betekent dat het bedrijf blijft investeren in CT-technologie voor fotontelling, die het potentieel heeft om de klinische prestaties voor oncologie, cardiologie, neurologie en vele andere klinische CT-toepassingen aanzienlijk te verbeterenii.
 • TrueFidelity voor GSIiii heeft de potentie om traditionele GSI-beelden te verbeteren met minder beeldruisiv, verbeterde contrastruisverhoudingv en detecteerbaarheid van laag contrastvi vii en de gewenste ruisstructuurvii. De technologie heeft op haar beurt het potentieel om de inherente voordelen van GSI-diagnose te verbeteren, zoals laesiedetectie, karakterisering en artefactreductie.
 • Discovery MI Gen 2 is het enige PET/CT-systeem dat de gevoeligheidviii van digitale detectie samenbrengt met de innovatieve reconstructietechnologie die beschikbaar is in CT: Deep Learning Image Reconstruction for TrueFidelity CT Images. Door gebruik te maken van een speciaal diep neuraal netwerk voor het genereren van TrueFidelity CT-beelden, heeft de Discovery MI Gen 2 het potentieel om het leesvertrouwen te verbeteren in een breed scala aan klinische toepassingen, zoals hoofd, heel lichaam en cardiovasculair, voor patiënten van alle leeftijden.
 • AIR Recon DL is de eerste door de Amerikaanse FDA goedgekeurde, op diepgaand leren gebaseerde beeldreconstructietechnologie van de MR-industrie die werkt over alle anatomieën heen. AIR Recon DL is beschikbaar als een upgrade voor geïnstalleerde basissystemen en forward productie voor alle 1,5T en 3,0T scannersix en kan leveranciers helpen de COVID-19-backlog sneller te verwerken zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Vroegtijdige gebruikers zien met AIR Recon DL tussen de 30 en 50 procent minder onderzoekstijd, met een hogere signaal-ruisverhouding (SNR) en een hogere resolutie.
 • Allia IGS 7x is een volledig nieuw ontworpen beeldtherapiepakket dat is ontworpen als een assistent die zich richt op ergonomie, gebruiksgemak en efficiëntie van de workflow. Met slechts één klik op de gepersonaliseerde interfaces hebben de gebruikers toegang tot hun essentiële functies om er hun kamer van te maken. Op dezelfde manier, met de herontworpen C-boog die de bedieningselementen toegankelijker maakt, maakt de assistent een geoptimaliseerde ergonomische opstelling mogelijk voor de klinische behoeften van de gebruiker, zelfs in complexe werkposities aan het hoofd, de nek of de linkerzijde.
 • LOGIQ E10 Series zijn high-end radiologie ultrasound systemen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI) technologie om de productiviteit van de workflow te verhogen. Deze serie omvat het nieuwe LOGIQ E10 leiderschap ultrasound systeem voor radiologie met een volledige suite van geavanceerde imaging tools en de nieuwe LOGIQ E10s ultrasound met multi-purpose mogelijkheden in een schaalbare configuratie. De LOGIQ E10 serie is gebouwd op het geavanceerde A tot A digitale platform en maakt gebruik van de volgende generatie cSound Architecture om automatisch beelden van uitzonderlijke uniformiteit te leveren. De LOGIQ E10 serie biedt indrukwekkende beeldvorming en volledige veelzijdigheid, zodat artsen een breed scala aan patiënten kunnen scannen en verzorgen in een breed spectrum van aandoeningen met snelheid en precisie.
 • OEC 3Dxi is een nieuwe C-boog ontworpen om 3D- en 2D-beelden te leveren die een groot gezichtsveld bieden aan chirurgen en die naadloos integreren in bestaande chirurgische workflows voor verbeterde precisie en efficiëntie in de beeldvorming. OEC 3D beschikt over een 3D-beeldreconstructie-engine die is ontworpen om chirurgen te presenteren met hoge-resolutie volume gereconstrueerde CT-beelden, waardoor chirurgen precies kunnen visualiseren waar ze in 3D opereren voor procedures waarbij precisie van belang is.
 • Command Centers Krachten elk zorgteam met hun eigen realtime persoonlijke commandocentrum om de voortgang van de zorg, de naleving van protocollen, de personeelsbezetting en nog veel meer te optimaliseren. De Command Center-software van GE biedt intuïtief bruikbare informatie die is gemaakt van AI en die wordt toegepast op geïntegreerde gegevens uit modules van het Elektronisch Medisch Dossierboek en andere systemen.

Pandemische verstoring:aanpak van COVID-19 met baanbrekende technologieën

Of het nu gaat om het definiëren van de ziekte, het stellen van een diagnose of het observeren van de uitkomsten, COVID-19 is een ziekte van onzekerheden. Terwijl de onbekenden nog steeds worden bestudeerd en beoordeeld, is de noodzaak voor gezondheidssystemen en zorgverleners om COVID-19 aan te pakken en te behandelen zowel urgent als alomtegenwoordig. De baanbrekende technologieën die voorafgaand aan de pandemie werden gelanceerd, waarvan vele AI-gedreven, hebben bewezen de medische gemeenschap te helpen COVID-19 beter te begrijpen, te triageeren, te behandelen en te beheren en enkele van de resulterende lange termijngevolgen van het virus voor de gezondheid te beheersen. "In de huidige tijd is AI geen luxe, maar een noodzaak voor de hoogwaardige patiëntenzorg die we in het ziekenhuis bieden", aldus Amit Gupta, MD, Modality Director of Diagnostic Radiography, University Hospitals Cleveland Medical Center. "Omdat we met weinig personeel en schaarse middelen werken en wanneer we maar kunnen vertrouwen op de steun van de bewoners, moet het team in noodsituaties gesplitste tweede beslissingen nemen. Critical Care Suite, de on-device AI-oplossing die triage van kritische aandoeningen zoals pneumothorax mogelijk maakt, helpt onze bewoners bij het prioriteren van dit soort patiënten".

Hier zijn enkele voorbeelden van baanbrekende technologieën die worden gebruikt om COVID-19 aan te pakken:

 • Critical Care Suite 2.0xii beschikt over een nieuw AI-algoritme om artsen te helpen bij het beoordelen van ETT-plaatsingen (Endotracheal Tube), een noodzakelijke en belangrijke stap bij het beademen van ernstig zieke COVID-19-patiënten. De AI-oplossing is een van de vijf oplossingen die zijn opgenomen in GE Healthcare's Critical Care Suite 2.0, een eerste collectie AI-algoritmen die is ingebed in een mobiel röntgenapparaat voor geautomatiseerde metingen, prioritering van gevallen en kwaliteitscontrole die de efficiëntie op de frontlinie kunnen helpen verbeteren.
 • VenueGo heeft een aanpasbaar take-anywhere ontwerp en krachtige automatische AI-tools die gecompliceerde workflows vereenvoudigen om de clinicus te helpen bij de zorg voor patiënten op de plaats van de zorg. Van snelle en geautomatiseerde beoordelingen, zoals de AI-verbeterde Auto B-line Tool die snel de totale longscore voor triagebeslissingen berekent, tot het vloeistofbeheer en de bewaking van longaandoeningen, inclusief die welke samenhangen met COVID-19xiii, Venue Go kan de patiënt op alle zorgpunten en in alle klinische ruimten ondersteunen.
 • CT in a Boxxiv is een alles-in-één draagbare CT-oplossing die beschikbaar is om scancentra en ziekenhuizen op te zetten om een snelle CT-implementatie mogelijk te maken met behulp van veilige afstandsmaatregelen en die helpt om het contact met potentiële COVID-19 gevallen tot een minimum te beperken. Met meer dan 100 geïnstalleerde CT's over de hele wereldxiv helpt de CT in a Box-oplossing van GE Healthcare om snellere toegang tot CT-beeldvorming te bieden in situaties waarin meer CT-scans nodig zijnxv.
 • Vscan Extend handheld, ultrasoon systeem in zakformaat stelt zorgprofessionals in staat om gerichte beoordelingen te maken en beslissingen over de behandeling op het moment van de zorg te versnellen. In de COVID-19 omgeving kan Vscan Extend helpen bij het beheer van patiënten met aandoeningen aan de luchtwegen. Het biedt een eenvoudig te gebruiken, gemakkelijk te reinigen en mee te nemen systeem en on-device toepassingen die ondersteuning bieden voor long- en cardiovasculaire echografie-onderzoeken.
 • Thoracic Care Suitexvi heeft de kracht van acht AI-algoritmen (kunstmatige intelligentie) van Lunit Insight CXR om de klinische belasting als gevolg van COVID-19 te helpen verlichten. De AI-suite analyseert snel de röntgenfoto's van de borst en signaleert afwijkingen voor radiologen, waaronder longontsteking, die een indicatie kan zijn voor COVID-19xvii, evenals tuberculose, longknobbeltjes en andere radiologische bevindingen.
 • De nieuwe Ultra Edition release van Vivid producten bevat AI-gebaseerde functies die clinici in staat stellen om snel meer herhaalbare onderzoeken consequent te verwerven en breidt Vivid's gevestigde op belasting gebaseerde functionele beoordeling uit naar de linker hartboezem en rechter hartkamer. Bewijs van disfunctie van het rechterhart - met name de rechterhartkamer - is nauw verbonden met een hogere mortaliteit bij patiënten met COVID-19. Strain imaging is een bijzonder nuttig instrument voor het meten van de myocardiale functie in deze omgeving.
 • De Mural Virtual Care Solution COVID-19 biedt de mogelijkheid om gegevens van meerdere systemen en apparaten te integreren in een enkele ruit om een real-time (vereist real-time HL7 gegevensinvoer van klinische apparaten), een uitgebreid overzicht van de status van de patiënt te bieden en ziekenhuizen de mogelijkheid te geven om de klinische mogelijkheden en middelen uit te breiden door het mogelijk te maken om risicopatiënten en geventileerde patiënten te zien en tegelijkertijd de blootstelling aan het personeel te minimaliseren.
 • CARESCAPE R860 is intuïtief georganiseerd met werkruimteweergaven, zodat parameters en metingen, zoals ademhalingssnelheid en getijdenvolume, evenals therapieregelingen niet in menu's worden begraven. Bovendien heeft GE Healthcare ICU Ventilation User Resources om clinici te helpen reageren op pieken in geventileerde COVID-19 patiënten en zich te richten op het leveren van patiëntenzorg.
 • Diagnostische cardiologie helpt bij de beoordeling van diagnostische ECG's, wat van cruciaal belang is bij COVID-19-patiënten als gevolg van een verhoogde incidentie van hartritmestoornissen en langdurige QT. Herkenning van een acuut myocardinfarct met T-televatie moet gebeuren in aanwezigheid van verschillende complicerende factoren, waaronder myocarditis, positieve troponines en elektrolytafwijkingen. Zie deze klinische onderwerpen in Diagnostische ECG Klinische Insights.
 • Digital Expert is een technologieopleidingstool op afstand die door zorgverleners kan worden gebruikt om te helpen navigeren door de uitdagingen die gepaard gaan met een wereldwijde pandemie, door virtuele, live, face-to-face, door instructeurs geleide, interactieve klinische trainingssessies met behulp van een mobiele tablet mogelijk te maken. De technologie biedt individuele gebruikers en hele afdelingen gemakkelijk toegang tot de training, zodat ze de apparatuur kunnen gebruiken wanneer dat nodig is. Sinds COVID-19 heeft Digital Expert bijgedragen aan een toename van 40 procent in het aantal gesprekken tussen klanten en specialisten op het gebied van GE-toepassingen op afstand en een toename van 50 procent in het aantal ondersteuningsuren dat aan klanten wordt gebodenxviii. Digital Expert is momenteel beschikbaar met ultrasound-, MR-, röntgen- en Nucleaire Workstation-toepassingen.

Voor meer informatie over GE Healthcare en zijn intelligent efficiënte oplossingen, bezoek de virtuele RSNA booth or gehealthcare.com.

Over GE Gezondheidszorg

GE Healthcare is de $16,7 miljard gezondheidszorg business van GE (NYSE: GE). Als toonaangevende wereldwijde innovator op het gebied van medische technologie en digitale oplossingen stelt GE Healthcare clinici in staat om snellere, beter geïnformeerde beslissingen te nemen door middel van intelligente apparatuur, gegevensanalyse, toepassingen en diensten, ondersteund door het Edison intelligentieplatform. Met meer dan 100 jaar ervaring in de gezondheidszorg en ongeveer 50.000 werknemers wereldwijd, opereert het bedrijf in het centrum van een ecosysteem dat werkt aan precisie gezondheid, het digitaliseren van de gezondheidszorg, het helpen stimuleren van de productiviteit en het verbeteren van de resultaten voor patiënten, zorgverleners, gezondheidssystemen en onderzoekers over de hele wereld.

Volg ons op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram and Insights voor het laatste nieuws, of bezoek onze website www.gehealthcare.com voor meer informatie


i Arts Inkomensdruppels, Burnout Spikes Globally in Pandemic, Medscape Medical News, Marcia Frellick, 11 september 2020.

ii Technologie in ontwikkeling. Niet te koop. Niet goedgekeurd door de Amerikaanse FDA of enige andere wereldwijde toezichthouder voor commerciële beschikbaarheid.

iii TrueFidelity voor GSI is 510k in afwachting van de FDA, niet in alle regio's te koop.

iv Aangetoond bij het testen met het uniforme gedeelte van de Catphan®600 met de CTP579 ovale body annulus, waarbij de standaardafwijking van pixels in beelden die zijn gereconstrueerd op basis van dezelfde ruwe gegevens, met 0,625 mm wordt vergeleken met DLIR-H en ASiR-V 50%.

v Aangetoond bij het testen met beelden van de CT ACR 464 Phantom (Gammex) en de 25 mm laagcontrastcilinder gereconstrueerd uit dezelfde ruwe gegevens met DLIR-L, DILR-M, en DLIR-H en ASiR-V 50%.

vi Geëvalueerd met behulp van de body MITA CT IQ Low Contrast Phantom (CCT189, het Phantom Laboratory) met de CTP579 ovale body annulus en een modelwaarnemer met beelden gereconstrueerd uit dezelfde ruwe gegevens met DLIR-H en ASiR-V 50%.

vii Zoals aangetoond in een klinische evaluatie bestaande uit 40 gevallen en 5 artsen, waarbij elk geval werd gereconstrueerd met zowel DLIR voor GSI als ASiR-V en geëvalueerd door 3 van de artsen. In 88% van de gevallen werd DLIR voor GSI beter beoordeeld dan ASiR-V.

viii Discovery MI Gen 2 heeft de hoogste NEMA-gevoeligheid in zijn klasse op de markt, vergeleken met gangbare PET/CT-systemen met dezelfde of vergelijkbare AFOV (gebaseerd op het rapport 2019 van IMV's Medical Information Division als de fabrikanten die meer dan 90% van de Amerikaanse Installed Base vertegenwoordigen).

ix AIR Recon DL is nog niet CE-gemarkeerd voor 1,5T. Het product is mogelijk niet in alle landen en regio's verkrijgbaar en kan niet op de markt worden gebracht of in gebruik worden genomen voordat het voldoet aan alle vereiste wettelijke vergunningen.

x Allia IGS 7 is nog niet voorzien van een CE-markering. Het product is mogelijk niet in alle landen en regio's verkrijgbaar en kan niet op de markt worden gebracht of in gebruik worden genomen voordat het aan alle vereiste wettelijke vergunningen voldoet.

xi 510(k) in afwachting van de FDA. Niet te koop. Niet vrijgegeven of goedgekeurd door andere wereldwijde toezichthouders voor commerciële beschikbaarheid.

xii Critical Care Suite 2.0 is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Niet goedgekeurd door de FDA. Verspreid in overeenstemming met de beeldvormingsrichtlijnen van de FDA met betrekking tot COVID-19, een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid.

xiii Toegang op 11/19/20: https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/what-coronavirus-does-to-the-lungs.

xiv Beschikbaar in bepaalde landen. Niet in alle regio's beschikbaar.

xv Rodgers, A et al. "The World Health Report 2002 Reducing Risks, Promoting Healthy Life". Wereldgezondheidsrapport, Wereldgezondheidsorganisatie, 2002, https://www.who.int/whr/2002/en/whr02_en.pdf?ua=1.

xvi Beschikbaar in bepaalde landen met CE-markering. Niet in alle regio's beschikbaar.

xvii Voorlopige doodstraf voor coronavirusziekte (COVID-19). Gepubliceerd op 12 juni 2020. Toegang tot 12 juni 2020, van https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid19/index.htm.

xviii GE Healthcare Data on File.

De Aandeelhouder TV

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 15, 2021

Start cijferseizoen | 15 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 14, 2021

AEX 14 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

 • 08:36

  Trump zorgt voor sell off van Big Tech & Tesla meer waard dan energiesector VS

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis

15 jan 07:51 Redactie

3 aandelentips in de energiesector

14 jan 14:56 Redactie

Kijk terug! Chatten met Nico