Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - zondag, 29 november 2020 12:54

Drukke macroweek in verschiet

Beleggers gaan de decembermaand in met een AEX van bijna 612 punten.

"De goednieuwsshow over effectieve coronavaccins houdt aan", zag econoom Lub Aben van Van Lanschot Kempen. "Toch is er nog een flink aantal maanden te overbruggen tot een breed vaccinatieprogramma mogelijk is."

Afgelopen dagen vierde Amerika Thanksgiving en dat ging gepaard met veel gereis. De vraag is wat dit de komende weken betekent voor het aantal coronabesmettingen. Zondagochtend waren er 13,3 miljoen besmettingen in de VS.

De bedrijfsagenda voor komende week is vrijwel leeg. Maandag zijn er nog cijfers van Accsys en houdt ABN AMRO een beleggersdag. Verder staan er in Nederland geen zaken geagendeerd.

Volgens analisten van ING zal ABN AMRO duidelijke keuzes moeten maken, om te zorgen dat de strategische doelen van duurzaamheid, klantbeleving en toekomstbestendigheid worden bereikt, ondanks de uitdagende omstandigheden van de coronacrisis.

Verder kunnen beleggers in Amsterdam reageren op een grote desinvestering van Aegon. De verzekeraar heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer activiteiten in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije voor 830 miljoen euro aan VIG.

Ook internationaal is de agenda komende week mager gevuld. Op maandag zijn er cijfers van CureVac en Zoom. Een dag later staan Hewlett Packard Enterprise en Salesforce.com op de rol.

Vorige week explodeerde de koers van Slack, omdat Salesforce mogelijk een bod zal uitbrengen op de aanbieder van kantoorcommunicatie.

Dan is het wachten tot donderdag als Kroger de boeken opent. Voor aandeelhouders van Ahold Delhaize altijd interessant om te zien hoe een Amerikaanse concurrent presteert. In het verleden werd nog wel eens door analisten gesproken over een combinatie van de twee supermarktuitbaters.

Vrijdag is de bedrijfsagenda leeg.

De macro-economische agenda is komende week een stuk beter gevuld. Maandag start de week al vroeg met cijfers uit China en Japan. Ook het Nederlandse CBS publiceert een serie cijfers. In de middag is er een Duits inflatiecijfer en uit de VS komen woningcijfers en de inkoopmanagersindex uit Chicago.

Maandag start ook een tweedaagse bijeenkomst van oliekartel OPEC. Volgens The Wall Street Journal zouden de OPEC en bondgenoten als Rusland de bestaande productieafspraken met twee tot drie maanden willen verlengen.

Dinsdag één december zal de markt letten op het sentiment onder inkopers in de industrie. Ook is er een inflatiecijfer uit de eurozone.

Halverwege de week verplaatst de aandacht zich naar de Duitse detailhandelsverkopen en is er een banenrapport van ADP, als voorbode voor het officiële banenrapport van vrijdag. Woensdagavond is er ook het Beige Book van de Amerikaanse Federal Reserve.

Donderdag zijn de inkopers in de dienstensector aan de beurt. "Het economisch herstel in de eurozone kwam tot stilstand", oordeelde econoom Chris Williamson van Markit bij de publicatie vorige maand. Hij wees daarbij op de extra maatregelen die overheden nemen om de tweede coronagolf te bestrijden. "Ook het optimisme voor de toekomst zakte sterk in", zag Williamson.

De markt zal ook letten op de Amerikaanse steunaanvragen.

Vrijdag is er naast het Amerikaanse banenrapport ook aandacht voor de Duitse en Amerikaanse fabrieksorders en de handelsbalans van de VS.

De Aandeelhouder TV

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 15, 2021

Start cijferseizoen | 15 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 14, 2021

AEX 14 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

 • 08:36

  Trump zorgt voor sell off van Big Tech & Tesla meer waard dan energiesector VS

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis

15 jan 07:51 Redactie

3 aandelentips in de energiesector

14 jan 14:56 Redactie

Kijk terug! Chatten met Nico