Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - zondag, 29 november 2020 11:13

Beursblik: AB InBev, Shell en Essilor koopkandidaten

De aandelen van bierbrouwer AB InBev, energiereus Royal Dutch Shell en brillenverkoper EssilorLuxottica hebben veel herstelpotentieel zodra de coronalockdownmaatregelen worden versoepeld. Dit stelden analisten van RBC in een rapport.

Analisten van RBC wezen op de keuze van AB InBev om het dividend over te slaan en in plaats daarvan schulden af te lossen. De brouwer heeft veel schulden in dollars en nu de dollar in waarde daalt, kan AB InBev versneld zijn schulden aflossen, aldus RBC. Ook wees de bank op de blootstelling van AB InBev aan opkomende markten in vooral Azië, waar de coronacrisis sneller voorbij lijkt dan in andere delen van de wereld. Het aandeel kan volgens RBC herstellen naar een koers van 85,00 dollar.

Nog meer herstelpotentieel biedt Shell volgens RBC. Net als de hele sector wordt ook Shell hard geraakt door de lage olieprijzen en de terugval van de vraag. Net als AB InBev besloot Shell het mes in het dividendbeleid te zetten, hetgeen een schok veroorzaakte. Maar, zo betoogde RBC, Shell is winstgevend bij een lagere olieprijs dan concurrenten. De sector heeft volgens de bank 35 tot 40 dollar nodig om break even te spelen. En inmiddels zit de prijs rond de 45 dollar.

Daarnaast is Shell ook één van de belangrijkste spelers in marketing, dat wil zeggen de verkoop van onder meer smeerolie en benzine aan de pomp, wat nu juist erg winstgevend is en optimaal profiteert bij een economisch herstel. Een herstel van de winst geeft Shell weer ruimte om een deel van de dividendverlaging goed te maken. Toch zou RBC liever zien dat Shell zijn winst aanwendt voor het verlagen van de schulden en voor het inkopen van eigen aandelen. RBC meent dat Shell het meeste herstelpotentieel in de sector heeft en denkt dat het aandeel met maar liefst 50 procent kan stijgen.

Een flink aantal mensen zal vanwege corona besloten hebben om de aanschaf van een nieuwe bril uit te stellen, denkt RBC. Zodra de coronamaatregelen worden versoepeld, zullen deze mensen alsnog hun aankoop doen. En volgend jaar zomer zullen, als mensen weer mogen reizen en op zonvakantie kunnen, er weer veel zonnebrillen worden verkocht, denkt RBC. De koers van het aandeel kan volgens de bank weer terug naar 140 euro.

De Aandeelhouder TV

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 15, 2021

Start cijferseizoen | 15 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 14, 2021

AEX 14 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

 • 08:36

  Trump zorgt voor sell off van Big Tech & Tesla meer waard dan energiesector VS

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis

15 jan 07:51 Redactie

3 aandelentips in de energiesector

14 jan 14:56 Redactie

Kijk terug! Chatten met Nico