Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - zaterdag, 28 november 2020 10:23

Uitgelicht: de beurs in beeld

Afgelopen week was sprake van een ingetogen handelsweek, waarbij vaccinhoop en signalen van een ordelijke machtsoverdracht in de Verenigde Staten de grootste zorgen in de markt weghaalden. Daarnaast was in de Verenigde Staten sprake van een verkorte handelsweek vanwege de viering van Thanksgiving donderdag, gevolgd door BlackFriday.

Op maandag verscheen strateeg Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News. Volgens de strateeg verslechteren de economische vooruitzichten voor de Verenigde Staten.

"De consument is een belangrijke steunpilaar geweest voor het economisch herstel in de VS, maar recente gegevens duiden erop dat de consumentenuitgaven mogelijk gematigder worden", zei Juvyns. Hij constateerde tevens dat de bredere economische activiteit begint te vertragen, tegen een achtergrond van stijgende Covid-19-gevallen in de VS.

"Beleggers zijn door de vooruitgang richting een vaccin nu misschien meer bereid om tot op zekere hoogte door kortetermijnzwakte heen te kijken. Maar de weg naar veel sterkere economische productieniveaus in het laatste deel van 2021, zal hobbelig zijn", aldus de strateeg.

Kijk naar: Economische vooruitzichten VS verslechteren

Valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe nam dinsdag de ontwikkelingen in Turkije onder de loep en het effect daarvan op de Turkse lira. Ondanks een langverwachte renteverhoging, is de centrale bank van Turkije volgens haar nog niet uit de gevarenzone. 

Kijk naar: Centrale bank Turkije nog niet uit de gevarenzone

Tot slot kwam technisch analist Roelof Jan van den Akker van ING Financial Markets met een technische update.

De stijgende trend in de AEX Index zet zich zoals verwacht voort, maar bevindt zich in een eindfase. Een pull-back in de komende weken moet resulteren in een hogere bodem. Het lange termijn beeld blijft bullish volgens analist Van den Akker.

De rotatie binnen de aandelenmarkten is in volle gang, vervolgde Van den Akker. "Een herstel fase voor groei aandelen lijkt aanstaande in de komende weken, maar de relatieve grafiek MSCI Europe Growth versus Value laat zien dat Value aandelen in de eerste helft van 2021 de markt zeer waarschijnlijk gaan outperformen", aldus de technisch analist. 

Kijk naar: Stijgende trend AEX in eindfase

De Aandeelhouder TV

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 15, 2021

Start cijferseizoen | 15 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 14, 2021

AEX 14 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

 • 08:36

  Trump zorgt voor sell off van Big Tech & Tesla meer waard dan energiesector VS

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis

15 jan 07:51 Redactie

3 aandelentips in de energiesector

14 jan 14:56 Redactie

Kijk terug! Chatten met Nico