Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 27 november 2020 18:24

Europese beurzen hoger gesloten

De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 393,23 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 13.335,68 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 5.598,18 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent hoger op 6.367,58 punten.

Het sentiment werd vrijdag in eerste instantie gedrukt vanwege de verlenging van coronavirusmaatregelen in diverse Europese landen en zorgen over het coronakandidaatmedicijn van AstraZeneca.

De Britse regering kondigde voor de meeste regio's strengere maatregelen aan, zodra de nationale lockdown volgende week wordt opgeheven. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei donderdag dat de gedeeltelijke lockdown van het land wordt verlengd tot 20 december, terwijl Frankrijk tot 15 december op slot zal blijven.

De ingetogen handel werd verder versterkt door het feit dat Wall Street vanwege BlackFriday vrijdag slechts voor een halve dag is geopend. De slotbel klinkt in New York vrijdag dan ook om 19:00 uur Nederlandse tijd.

"Deze voorzichtigheid aan het einde van de week lijkt te zijn gebaseerd op zorgen over de economische vooruitzichten op de korte termijn, aangezien de coronamaatregelen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland voor verdere onzekerheid zorgt over het potentieel voor blijvende economische littekens in 2021", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Franse economie in het derde kwartaal op kwartaalbasis met 18,7 procent is gegroeid, wat beter was dan verwacht. Op jaarbasis was sprake van een krimp van 3,9 procent. De Franse consumentenprijzen stegen in in november op maandbasis met 0,2 procent. Op jaarbasis bleven de prijzen stabiel.

In de eurozone bleek het consumentenvertrouwen in november verder te zijn verslechterd naar een niveau dat ook was voorzien, terwijl het economisch sentiment over dezelfde maand ook daalde, maar in dit geval naar een niveau dat nog lager lag dan was verwacht.

De euro/dollar noteerde op 1,1957. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1912 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1913 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,2 procent hoger. OPEC+ zou de bestaande productieafspraken met twee tot drie maanden willen verlengen, volgens The Wall Street Journal.

Bedrijfsnieuws

BBVA en Banco de Sabadell hebben hun fusiegesprekken beëindigd. BBVA steeg 5,0 procent, terwijl Sabadell 13,6 procent verloor.

AstraZeneca herstelde van eerder verliezen en sloot 0,3 procent hoger, na vragen met betrekking tot de recente gegevens over de werkzaamheid van zijn experimentele coronavaccin, dat wordt ontwikkeld samen met de Universiteit van Oxford.

JD Wetherspoon steeg 1,2 procent. De Britse pubketen bevestigde vanwege de nieuwe Britse coronamaatregelen 366 van zijn pubs tijdelijk te moeten sluiten, terwijl het nog eens 435 open zouden blijven.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 3.641,04 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,1 procent in het groen.

De Aandeelhouder TV

januari 19, 2021

Hoe doen Netflix en ASML het? | 19 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 18, 2021

AEX 18 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 18, 2021

Terugdringen overheidsschulden groot vraagstuk

januari 18, 2021

Nieuwe stimuleringen VS broodnodig

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:24

  Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Europese bankaandelen tonen veerkracht

 • 12:24

  AEX op weg naar 671,5 punten

 • 08:18

  Europa lager van start & Chinese economie groeit met 2,3%

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
19 jan 12:49 Redactie

Webinar: Favoriete aandelen 2021

19 jan 11:40 Marco Knulst

Goud beleggers worden getest

19 jan 09:15 Nico Inberg

ETF van de Week: Lithium & Battery Tech