Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 26 november 2020 07:53

AEX start vermoedelijk hoger aan handelsdag

De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting licht hoger van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,2 procent.

Woensdag deed de AEX nog een stapje terug met een daling van 0,2 procent op 606,39 punten, nadat dinsdag nieuwe records werden neergezet op Wall Street.

Beleggers deden het rustig aan in aanloop naar het lange Thanksgiving-weekend in de Verenigde Staten. Vandaag is Wall Street gesloten en op vrijdag is er slechts een halve handelsdag.

Ook op Wall Street was woensdag sprake van een kalm handelsverloop met een lage omzet en hoofdgraadmeter S&P 500 sloot 0,2 procent lager. Techbeurs Nasdaq koerste wel licht in het groen, terwijl de meer traditionele samengestelde Dow Jones index wat terrein prijs gaf. Dinsdag sloot de Dow nog voor het eerst boven de 30.000 puntengrens.

De opmars van de Dow en de andere aandelenmarkten werd de afgelopen weken gevoed door positief vaccin-nieuws en het wegebben van de politieke onzekerheid in Amerika, waar de zittende president Donald Trump schoorvoetend lijkt in te stemmen met de machtsoverdracht aan Joe Biden. 

Een onderliggend positief punt voor de markten is de keuze van president-elect Joe Biden om voormalig hoofd van de Federal Reserve Janet Yellen als minister van financiën aan te wijzen, waardoor de hoop op aanzienlijke stimuleringsmaatregelen is vergroot.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee begin november, die woensdagavond werden vrijgegeven, bleek dat de Amerikaanse centrale bank geen concrete plannen heeft om zijn activa opkoopprogramma te wijzigen. 

Momenteel koopt de Fed maandelijks voor 120 miljard dollar aan Treasury's en aan hypotheken gekoppelde leningen op om de financiële markten stabiel te houden en de economie in de VS te ondersteunen. Veel functionarissen waren tijdens de bijeenkomst wel van mening dat de richtlijnen voor de aankoop van activa "redelijk snel" verbeterd zouden moeten worden.

Vandaag worden de notulen van het laatste rentebesluit van de Europese Centrale Bank vrijgegeven.

Olie en Azië

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,8 procent hoger op 45,71 dollar, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald. In de Aziatische handel vanochtend stijgt de future met ongeveer een half procent verder.

In Azië noteren de beurzen vanochtend overwegend in het groen maar de winsten blijven binnen de perken. De beurs in Sydney blijft met een verlies van 0,7 procent wel achter. 

De macro-economische agenda bevat vandaag geen noemenswaardige aandachtspunten.

Bedrijfsnieuws

Unilever neemt het Amerikaanse SmartyPants Vitamins over. Dit meldde het levensmiddelenconcern woensdag, zonder financiële details te verstrekken.

Unibail-Rodamco-Westfield plaatste woensdag met succes voor 2 miljard euro aan obligaties. Het vastgoedfonds haalde met een obligatie met een looptijd van 6 jaar en 5 maanden en een vaste coupon van 0,625 procent 1 miljard euro op, terwijl met een obligatie met een looptijd van 11 jaar en een vaste coupon van 1,375 procent nog eens 1 miljard euro werd opgehaald.

Berenberg verlaagde het advies voor PostNL van Kopen naar Houden. Het koersdoel ging juist omhoog van 2,50 naar 3,00 euro.

Het verlies van Vivoryon kwam afgelopen kwartaal uit op 4,6 miljoen euro tegen 1,9 miljoen euro over het derde kwartaal van 2019. De ontwikkelingskosten stegen van 1,2 miljoen euro naar 3,6 miljoen euro. De cijfers waren volgens het bedrijf conform eigen verwachting.

Pharming diende een openbaar registratiedocument in bij de Amerikaanse toezichthouder SEC voor de toekomstige Nasdaq notering.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,2 procent tot 3.629,64 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 29.872,41 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 12.094,40 punten.

De Aandeelhouder TV

april 16, 2021

Winnaars en verliezers na corona en lockdowns

april 16, 2021

De grootste Cryptobeurs staat op de NASDAQ (₿) | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

april 16, 2021

test

april 16, 2021

De Warrants van Société Générale

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:25

  Wall Street breekt opnieuw records na sterke retailcijfers & recordgroei Chinese economie

 • 15:29

  TA van Edward Loef – Inspelen op koersuitbraken

 • 14:03

  Aandeel Deceuninck: de komende zeven jaar zijn cruciaal

 • 08:54

  Eerste beursdag Coinbase ging er volatiel aan toe & Europa opent lager

 • 17:42

  TA van Edward Loef – AMX-winnaars imponeren

 • 16:37

  Futures trading: aan de slag met futures

 • 09:27

  ETF van de week: Xetra Gold (4GLD)

 • 08:26

  Next Generation EU gaat van start in juni & Amerikaanse indices naar nieuwe recordkoers

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Geen campingrally in 2021

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
16 apr 15:18 Redactie

Crypto: Boom or Bust? 📈 of 📉 | De Aandeelhouder Podcast Afl. 14

16 apr 10:12 Marco Knulst

Waarde Plug Power verdampt

16 apr 09:03 Redactie

5 aandelen voor 500% rendement in 10 jaar