Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 20 november 2020 14:43

Wall Street koerst af op licht lagere opening

De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

De Amerikaanse aandelenmarkten bewegen de laatste dagen was schokkerig, nadat optimisme over de ontwikkeling van effectieve coronavirusvaccins de Dow aan het begin van de week naar nieuwe recordstanden bracht.
 
Een stijgend aantal coronabesmettingen, tekenen dat het economische herstel vertraagt en het besluit de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin om de stekker uit een aantal noodleningen te trekken, hebben sindsiden het enthousiasme getemperd.

Volgens analist Paul Jackson van Invesco zijn dit evenwel slechts negatieve signalen voor de korte termijn. "De markten zijn druk bezig om dat in evenwicht te brengen met het goede nieuws op langere termijn dat afkomstig is vaccins", zei hij.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei donderdag laat dat hij verschillende kredietfaciliteiten van de Federal Reserve zou laten vervallen, hoewel de Amerikaanse centrale bank juist pleitte voor een verlenging van deze programma's.

Als gevolg hiervan zal op 31 december een einde komen aan leningen verstrekt aan kleine en middelgrote bedrijven en non-profit organisaties tijdens de coronacrisis.

In een brief aan voorzitter Jerome Powell van de Fed, die donderdag nabeurs werd vrijgegeven, zei Mnuchin dat de programma's "duidelijk hun doelstellingen hebben bereikt".

De kredietmarkt, die in maart praktisch bevroor toen de pandemie een financiële schok veroorzaakte, is hersteld, concludeerde Mnuchin. "Banken hebben de kredietcapaciteit om te voldoen aan de financieringsbehoeften van hun zakelijke, gemeentelijke en andere klanten", schreef hij in de brief.

De centrale bank gaf blijk van zijn teleurstelling over de beslissing. "De Federal Reserve geeft er de voorkeur aan dat de volledige reeks noodvoorzieningen hun belangrijke rol blijven vervullen als een achtervang voor de nog steeds gespannen en kwetsbare economie", zei de Fed in een verklaring.

"Voor kleinere bedrijven is dit een zware klap", zei strateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management. "Het voegt [extra] onzekerheid toe tijdens de lockdwon", benadrukte hij.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1859. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1874 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1873 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
McAfee wist in het derde kwartaal de rode cijfers te vermijden, terwijl de omzet iets hoger uitviel dan verwacht. De Amerikaanse computerbeveiliger noteerde voorbeurs 0,4 procent lager.

Het Amerikaanse farmaconcern Pfizer heeft met diens Duitse partner BioNTech bij de Amerikaanse Food and Drug Administration een verzoek ingediend voor een noodvergunning voor het coronavaccin dat de twee hebben ontwikkeld. Pfizer steeg voorbeurs 1,9 procent, terwijl BioNTech 6,8 procent won.

Foot Locker steeg voorbeurs 2,8 procent, nadat de Amerikaanse sportkleding- en schoenenketen over het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet rapporteerde, ondanks de coronacrisis

Videogamebedrijf Roblox heeft een aanvraag ingediend voor een beursgang. Door de coronacrisis is de vraag naar online gamen juist hard gestegen.

Cineworld Group, het moederbedrijf van Regal Cinemas, voert gesprekken over een reddingspakket om de sluiting van zijn bioscopen te kunnen overleven.

Tyson schorst managers in een varkensvleesfabriek in Iowa na beschuldigingen dat sommigen van hen weddenschappen hadden gesloten over het aantal werknemers dat besmet zou raken met het coronavirus. Het aandeel steeg voorbeurs 0,1 procent.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent hoger op 3.581,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 29.483,23 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 11.904,71 punten. 

De Aandeelhouder TV

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 2, 2021

AEX 2 maart 21 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

 • 17:19

  TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

 • 08:09

  China waarschuwt voor Amerikaanse en Europese asset bubbel – Europa start rood

 • 17:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

 • 12:49

  Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht

 • 11:57

  Beursgang Coinbase: Cryptobeurs mogelijk ruim $100 miljard waard

 • 08:17

  optimisme rond de luchtvaartaandelen en olieprijs van $100 wordt aannemelijk

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

03 mrt 10:34 Van Eck

Mijnbouwers en de stralende supercyclus

03 mrt 09:17 Bas Heijink

TA EURO STOXX 600: Topvormingssignalen