Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 20 november 2020 20:16

Uitgelicht: TKH positiever gestemd

TKH Group was afgelopen week één van de laatste bedrijven die nog met een kwartaalupdate kwam, maar die leverde wel applaus op.

De koers van het aandeel TKH steeg op weekbasis dan ook met ruim 10 procent.

Die winst volgde op een iets positievere winstverwachting van het concern uit Haaksbergen.

TKH mikte aanvankelijk voor 2020 op een winst tussen 63 miljoen en 69 miljoen euro, exclusief amortisatie en bijzondere posten. Dinsdag stelde TKH deze doelstelling opwaarts bij naar 65 miljoen tot 69 miljoen euro.

"De effecten van COVID-19 zijn nog duidelijk merkbaar, maar op dit moment beter te overzien dan aan het begin van de pandemie", aldus CEO Alexander van der Lof in een toelichting op de kwartaalcijfers. 

"Dit heeft ertoe geleid dat de onderkant van de bandbreedte van het verwachte nettoresultaat naar boven is bijgesteld vanwege het feit dat er minder onzekerheid zit in de uitleveringen dan oorspronkelijk verwacht."

Ook kondigde TKH een inkoopprogramma van eigen aandelen aan. Het bedrijf koopt eigen aandelen in voor een bedrag van 25 miljoen euro, met de intentie het geplaatste kapitaal te verminderen. Binnen vier maanden wil TKH dit inkoopprogramma afronden.

TKH besloot dankzij de verbeterde situatie ook weer gas te geven met de desinvestering van onderdelen. Die plannen werden medio 2019 al aangekondigd. De opbrengsten van deze verkopen zullen zo mogelijk worden geherinvesteerd in een aanvullend aandeleninkoopprogramma, aldus TKH.

ING denkt, na een gesprek met TKH, dat er een gezonde belangstelling is voor onderdelen van TKH. "De prestaties van de te desinvesteren activiteiten waren solide en we zijn van mening dat er een desinvestering zal plaatsvinden van minstens één divisie ter waarde van 70 miljoen euro", aldus de analist.

Resultaten

Over het derde kwartaal zei TKH dat de resultaat- en omzetontwikkeling conform eerder uitgesproken verwachtingen waren, zonder dit in cijfers te specificeren. Vooral bij Telecom en Industrial Solutions was de omzetdaling merkbaar, terwijl bij Building Solutions de daling beperkt was, maar de EBITA wel "fors" aantrok. 

De brutomarge van TKH verbeterde van 46,7 procent vorig jaar tot 49,9 procent afgelopen kwartaal, hetgeen in lijn met de eerste helft van 2020 was. 

Het werkkapitaal is volgens TKH door de coronacrisis nog niet op normaal niveau. De verwachting is dat dit verbetert richting het einde van het jaar. 

Verder meldde TKH dat het rendement op de omzet stabiel bleef op 10,4 procent, ondanks de lagere omzet. In het derde kwartaal van 2019 was dit 10,5 procent. Op de middellange termijn wil TKH een rendement van minimaal 15 procent realiseren.

In het lopende vierde kwartaal neemt TKH een eenmalige last van ongeveer 4 miljoen euro vanwege het 'Simplify & Accelerate-programma'.

Degroof Petercam sprak van kwartaalresultaten die conform verwachting waren. De opwaartse bijstelling van de winstverwachting voor 2020 noemde de broker welkom, maar geen groot nieuws.

Op het aangekondigde inkoopprogramma van eigen aandelen reageerde Degroof lauw, omdat aan de ene kant het werkkapitaal nog steeds hoog is en er nog steeds veel schulden uitstaan. Aan de andere kant noemde de broker de huidige koers van het aandeel laag. "Dus het is beter om nu een inkoopprogramma te starten dan in de toekomst als de koers mogelijk is hersteld van de coronacrisis.”

"TKH is niet ontspoord door Covid-19 en de margedoelstelling is intact", zo oordeelde InsingerGilissen.

De Aandeelhouder TV

januari 15, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 1 – Chiprally, olietankers, post (DHL) & bezorgsector (JET)

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 15, 2021

Start cijferseizoen | 15 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
15 jan 18:36 Redactie

Nieuw: Luister nu De Aandeelhouder Podcast!

15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis

15 jan 07:51 Redactie

3 aandelentips in de energiesector