Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 20 november 2020 18:31

Retail Estates boekt lagere resultaten

Retail Estates heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een lager EPRA resultaat geboekt, vanwege lagere huurinkomsten, waarbij de sterke prestaties in het tweede kwartaal compenseerden voor de schade vanwege het coronavirus in het eerste kwartaal. Dit meldde het vastgoedbedrijf vrijdag nabeurs.

"De nieuwe lockdown treft in België gelukkig minder winkelpanden in de winkelportefeuille van Retail Estates dan de vorige in de maanden april en mei. Een bijkomend aantal winkels wordt immers als essentiële" handelszaken beschouwd, zei het vastgoedconcern in een update met betrekking tot het coronavirus.

Hoewel het retailvastgoed in Nederland de deuren niet heeft hoeven sluiten, werd in zowel België als Nederland besloten om horecazaken wel te sluiten.

Alle 25 horecazaken in België en Nederland werden eveneens getroffen door de tweede golf aan besmettingen, zei Retail Estates. "De huurincasso voor de periode 2 november tot en met 13 december 2020 met betrekking tot de gesloten winkelpanden bedraagt circa 5,83 miljoen euro. Opnieuw zal Retail Estates trachten op individuele basis een akkoord te vinden met haar klanten over een billijke deling van de huurlast", zei het bedrijf.

De huurinkomsten daalden van 52,8 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar naar 49,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2020. Het vastgoedresultaat bedroeg 48,8 miljoen euro, tegen 52,1 miljoen euro vorig jaar, terwijl het operationeel resultaat uitkwam op 40,3 miljoen euro, tegen 45,9 miljoen euro vorig jaar.

Onder de streep resteerde een nettoresultaat van 24,6 miljoen euro, in vergelijking met 22,0 miljoen euro vorig jaar. Het EPRA-resultaat daalde van 33,8 miljoen euro vorig jaar, naar 31,5 miljoen euro de afgelopen zes maanden.

Outlook

Vanwege de aanhoudende macro-economische onzekerheden zei het concern geen outlook te kunnen geven.

Voor het lopende boekjaar, dat eindigt in maart 2021, blijft Retail Estates streven naar een dividend van 4,40 euro bruto per aandeel, "indien de lopende winkelsluitingen in België in de periode tot het einde van het boekjaar op 31 maart 2021 niet langer dan 2 maanden duren", zei het bedrijf.

De Aandeelhouder TV

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 3, 2020

Nederlandse economie krimp met bijna 3 procent in vierde kwartaal

december 3, 2020

Euro zet opmars voort | 3 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 2, 2020

AEX 2 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

 • 08:02

  November wordt een topmaand & alle ogen op OPEC+

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
03 dec 08:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Legacy of the lockdowns

03 dec 08:16 Bas Heijink

AEX Test zone 610 – 613 wat nu?

02 dec 07:56 Redactie

Fugro: Dit is de claim waard