Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 19 november 2020 13:09

Amerikaanse futures wijzen omlaag

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood.

Nieuwe beperkingen om de toenemende aantallen besmettingen met het coronavirus tegen te gaan, zetten de economische verwachtingen onder druk.

De stemming op de aandelenmarkten is deze week wisselvallig. Beleggers wegen optimisme over de komst van vaccins tegen het coronavirus af tegen zorgen over zwaardere 'lockdowns' op de korte termijn.

De opluchting over de naderende vaccins wordt verstoord door toenemende aandelen besmettingen in de Verenigde Staten en elders, nieuwe lockdownmaatregelen en vragen over de snelheid waarmee vaccins wereldwijd kunnen worden verspreid.

"Markten hebben moeite om twee zeer verschillende soorten nieuws met twee zeer uiteenlopende tijdsperiodes met elkaar te rijmen", zei Hugh Gimber van JP Morgan Asset Management. "Het nieuws over vaccins is zonder twijfel positief, maar het effect zal maanden en kwartalen op zich laten wachten."

Woensdag steeg het aantal doden door het coronavirus in de VS tot meer dan 250.000. In diverse staten, zoals Kentucky, Minnesota en Wisconsin, worden maatregelen rond het dragen van mondkapjes en horecabezoek aangescherpt.

In New York worden publieke scholen tijdelijk gesloten vanaf donderdag, wat zorgen oproept dat delen van de economie weer tijdelijk tot stilstand kunnen komen door de tweede golf van de pandemie.

Eerder deze week steeg de beurs nog naar nieuwe records nadat ook Moderna met veelbelovende data over een vaccin kwam, dat het nieuws van Pfizer een week eerder nog overtrof.

Economisch nieuws komt donderdag over het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de afgelopen week. Er wordt gerekend op een stabiel cijfer. "De consument doet het redelijk, maar is niet in topconditie", zei Tim Courtney van Exencial Wealth Advisors.

Ook komen er cijfers over de verkoop van bestaande woningen. De huizenmarkt doet het goed in de VS, maar sommigen denken dat oktober een vertraging zal laten zien.

De olieprijs daalde. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 1,2 procent tot 41,51 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,6 procent goedkoper werd op 44,05 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1830. Bij  het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1859 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Kwartaalcijfers worden verwacht van warenhuisketen Macy's. Intuit en McAfee volgen nabeurs.

Coca-Cola heeft te veel winst naar zijn buitenlandse activiteiten geschoven, om hoge belastingen in de VS te ontlopen, oordeelde een Amerikaanse belastingrechter woensdag. De frisdrankreus zal zijn belastingstrategie vermoedelijk moeten bijstellen.

Bath & Body Works boekte een omzetgroei van 55 procent, omdat de pandemie de vraag naar zeep en ontsmettingsmiddelen voor handen sterk is gestegen. Moederbedrijf L Brands kon daarmee de daling van de omzet bij zijn lingeriemerk Victoria's Secret compenseren.

Nvidia ziet de vraag naar computerspellen en thuiscomputers aanhouden tijdens de coronacrisis, terwijl ook grote datacentra de grafische chips van het bedrijf blijven gebruiken. De omzet in het vierde kwartaal zal naar verwachting hoger zijn dat de recordomzet die werd geboekt in het afgelopen kwartaal. Toch opent het aandeel vermoedleijk iets lager.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag in het rood. De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,2 procent tot 3.567,79 punten, de Dow Jones index verloor 1,2 procent op 29.438,42 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent lager op 11.801,60 punten.

De Aandeelhouder TV

april 16, 2021

Winnaars en verliezers na corona en lockdowns

april 16, 2021

De grootste Cryptobeurs staat op de NASDAQ (₿) | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

april 16, 2021

test

april 16, 2021

De Warrants van Société Générale

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:25

  Wall Street breekt opnieuw records na sterke retailcijfers & recordgroei Chinese economie

 • 15:29

  TA van Edward Loef – Inspelen op koersuitbraken

 • 14:03

  Aandeel Deceuninck: de komende zeven jaar zijn cruciaal

 • 08:54

  Eerste beursdag Coinbase ging er volatiel aan toe & Europa opent lager

 • 17:42

  TA van Edward Loef – AMX-winnaars imponeren

 • 16:37

  Futures trading: aan de slag met futures

 • 09:27

  ETF van de week: Xetra Gold (4GLD)

 • 08:26

  Next Generation EU gaat van start in juni & Amerikaanse indices naar nieuwe recordkoers

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Geen campingrally in 2021

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
16 apr 15:18 Redactie

Crypto: Boom or Bust? 📈 of 📉 | De Aandeelhouder Podcast Afl. 14

16 apr 10:12 Marco Knulst

Waarde Plug Power verdampt

16 apr 09:03 Redactie

5 aandelen voor 500% rendement in 10 jaar