NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM donderdag, 5 november 2020 11:34

Valuta: euro richting 1,18 dollar

Met een euro die richting 1,18 dollar koerst, lijkt de valutamarkt zich meer en meer rekening te houden met een overwinning voor de Democraat Joe Biden in de strijd om het Amerikaanse presidentschap.  

"De huidige dollarkoers getuigt in elk geval van relatief weinig behoefte aan een veilige haven", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Het maakt de markt afwachtend en op zoek naar richting. Wij verwachten dat dat nog wel even duurt, totdat in de Verenigde Staten echt duidelijk is wie de komende 4 jaar president van het land is en de eventuele onrust is weggeëbd", aldus Van der Meer.

De Bank of England hield vanochtend het belangrijkste rentetarief ongemoeid, maar verhoogde wel het niveau van het inkoopprogramma voor staatsobligaties met 150 miljard Britse pond. "Dat was 100 miljard pond meer dan vooraf werd verwacht en dat besluit zagen we vanochtend in de koers van het pond ten opzichte van de euro ook wel terug met een terugval van 0,9080 euro naar 0,9010 euro voor de Britse valuta", aldus Van der Meer.

Wat voor de Britse munt van belang kan worden is de uitslag van de presidentsverkiezingen, omdat voor de Britse regering dit bepalend kan zijn voor de onderhandelingspositie in de Brexit-besprekingen. Mocht de zittende president Donald Trump blijven zitten, dan maakt dat de weg begaanbaarder voor een handelsdeal met de Verenigde Staten, waarmee een Brexit-deal minder noodzakelijk lijkt te worden. "Dat wordt anders als Biden wint en dat lijkt ook al een beetje in de koers van het pond tot uitdrukking te komen. Geen Brexit-deal is geen goed nieuws voor de koers van de Britse munteenheid", aldus Van der Meer.

Vandaag resteert als richtpunt dan nog het rentebesluit van de Federal Reserve, dat in het kader van de Amerikaanse verkiezingen een dag werd verplaatst. "Wij verwachten dat het beleidsorgaan zijn kruit droog houdt, maar ook alert blijft op momenten dat verdere maatregelen nodig zijn", aldus de valutahandelaar van Ebury donderdag.

De Japanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector over oktober liet donderdagochtend vroeg al minder krimp zien.

De Duitse fabrieksorders over september liepen verder op, maar wel in een beduidend lager tempo dan in augustus op maandbasis het geval was.

Van de eurozone verschenen de detailhandelsverkopen over september, die op maandbasis meer daalden dan verwacht.

Verder volgen in de Verenigde Staten nog de steunaanvragen voor de week die eindigde op 31 oktober.

De euro noteerde donderdag 0,6 procent hoger op 1,1794 dollar. De Europese munt koerste 0,2 procent lager op 0,9046 Britse pond. Het Britse pond won donderdag 0,8 procent op 1,3038 dollar. De dollar noteerde 0,4 procent lager op 6,6271 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,2 procent tot 104,2540 yen.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Valutabericht

De Aandeelhouder TV

mei 17, 2022

AMG genoeg Afgekoeld

mei 17, 2022

Wachten op cijfers Walmart en Home Depot | 17 mei 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 16, 2022

AEX, DAX, ZILVER – 16mei22

mei 16, 2022

Business Class | Aflevering 15 mei 2022 | Wierda en Partners Vermogensbeheer

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:00

  Gamma squeeze: de optiegriek die short squeezes bij AMC en Gamestop veroorzaakte

 • 08:49

  Goldman Sachs en Morgan Stanley voorspellen fors lagere beurskoersen

 • 17:42

  TA van Edward Loef – Aandelen lossen, maar welke?

 • 13:16

  Positieve divergentie voor de AEX en Alibaba

 • 11:09

  Technische Analyse BEL 20 en Walmart

 • 08:39

  Beurzen lager van start na zwakke Chinese retailcijfers

 • 18:39

  TA van Edward Loef – Pfizer en BioNTech opnieuw technisch bekeken

 • 13:00

  Delta: de optiegriek om te begrijpen

 • 12:00

  Gamma: de onderschatte optiegriek

Masterclasses

Columns

Nieuw
17 mei 12:33 Nico Inberg

Moeten we Shell en OCI al verkopen?

17 mei 09:17 Redactie

Vertrouwen beleggers zakt dieper weg

16 mei 15:18 Nico Inberg

Inflatie up, Groei down.