Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 30 oktober 2020 18:32

Europese beurzen verdeeld gesloten

De Europese beurzen zijn vrijdag verdeeld gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 342,36 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,4 procent op 11.556,48 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 4.594,24 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 5.577,27 punten.

De aandelenmarkten schommelden vrijdag tussen lichte winsten en kleine verliezen, na weinig inspirerende cijfers van de Amerikaanse Big Techs-bedrijven donderdag nabeurs en vanwege de aanhoudende zorgen over de ontwikkelingen rond het coronavirus en de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen.

"Deze week kenmerkte zich door onrust vanwege de stijging van het aantal coronavirusgevallen en de stijging van ziekenhuisopnames", zei David Madden van CMC Markets. "De echte schade aan het marktsentiment is te wijten aan de strengere beperkingen in landen als Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland. Over het algemeen is het economische herstel van de eurozone aan het afkoelen, de rapporten over productie en diensten waren teleurstellend", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de economie van de eurozone in het derde kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal harder is gegroeid dan verwacht. Het bruto binnenlands product steeg met 12,7 procent op kwartaalbasis, terwijl de economie van het euroblok op jaarbasis met 4,3 procent kromp.

Tevens werd bekend dat de werkloosheid in de eurozone in september vrijwel onveranderd noteerde op 8,3 procent, terwijl de consumentenprijzen in oktober op jaarbasis in een stabiel tempo daalden.

De detailhandelsverkopen van Duitsland in september kwamen op maandbasis lager uit, maar op jaarbasis flink hoger, in dit geval 6,5 procent. De Duitse economie liet in het derde kwartaal op kwartaalbasis een groei zien van 8,2 procent. Dat was beduidend beter dan de verwachte groei van 6,8 procent. De Franse economie liet ook een duidelijk herstel zien na de krimp in het tweede kwartaal, net als het Spaanse bruto binnenlands product.

De euro/dollar noteerde op 1,1654. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1672 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1674 op de borden.

WTI noteerde vrijdag tot 1,7 procent lager, terwijl Brent 0,3 procent steeg.

Bedrijfsnieuws

Air France-KLM heeft door het opdrogen van het aantal vluchten een groot verlies geleden in het derde kwartaal van 2020 en verwacht ook voor het lopende vierde kwartaal veel uitdagingen. de Nederlandse luchtvaarder rekent op een uitdagend vierde kwartaal, met een "substantieel" lagere EBITDA ten opzichte van het derde kwartaal van dit jaar. In het derde kwartaal lag het EBITDA-verlies op 442 miljoen euro.  Het aandeel eindigde de handelsdag uiteindelijk 1,0 procent hoger.

Europese techaandelen stonden vrijdag onder druk. Het Duitse SAP verloor 1,9 procent, ASML daalde 1,0 procent en Dialog Semiconductor noteerde 1,2 procent lager.

Proximus kwam met betere cijfers dan verwacht en verhoogde ook de outlook voor het hele jaar. In Brussel steeg het aandeel 8,2 procent.

Oliefondsen haalden steun uit de stabiele Brentprijs. Royal Dutch Shell noteerde 3,9 procent hoger. BP won 1,6 procent. Het Franse Total, dat ook met cijfers kwam, steeg 3,0 procent.

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,2 procent lager op 3.270,50  punten. De Dow Jones index daalde 0,9 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 2,1 procent in het rood.

De Aandeelhouder TV

november 28, 2020

Bescherm je beleggingen met Jim en Janneke – #Beursspel

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

 • 08:32

  Zorgen om coronavaccins & e-commerce profiteert van Black Friday

 • 16:23

  TA van Edward Loef – 50% koerssprong in BAM Groep

 • 14:43

  Heikin Ashi uitleg – herken de trend met de Heikin Ashi strategie

 • 08:03

  Wall Street viert Thanksgiving Day & Slack spuit omhoog na overnamefantasie

 • 16:59

  TA van Edward Loef – DOW boven 30.000

 • 09:18

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:11

  Rustige sessie voor de boeg & Dow Jones breekt record

 • 17:16

  TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021