Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 29 oktober 2020 07:34

Winst Arcadis in de lift

Arcadis heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien dalen, terwijl het bedrijfsresultaat juist in de lift zat en de verwachtingen overtrof. Dat bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers over het derde kwartaal van het advies- en ingenieursbureau.

De netto-omzet daalde met 6 procent op jaarbasis naar 604 miljoen euro. Het operationele resultaat (EBITA) steeg daarentegen met 22 procent van 54 naar 66 miljoen euro met een operationele marge die opliep van 8,4 naar 10,9 procent.

De winst en operationele marge vielen hoger uit dan de verwachtingen van zes analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus, terwijl de omzet juist iets lager uitviel. De analisten rekenden vooraf op een omzet van 615 miljoen euro en een operationele EBITA van 50 miljoen euro met een bijbehorende marge van 8,1 procent. 

De vrije kasstroom van Arcadis bedroeg het afgelopen kwartaal 119 miljoen. Dit was een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 4 miljoen euro een jaar eerder. De analisten hadden ook gerekend op een verbetering, maar bleven in hun projecties steken op 85 miljoen euro.

Topman Peter Oosterveer benadrukte donderdag in een toelichting dat het bedrijfsmodel van Arcadis veerkrachtig is gebleken tijdens de coronacrisis en dat onder meer in het eerste kwartaal ingezette kostenbesparingen resulteerden in een “solide financiële positie”.

Immuun voor Covid-19 is de onderneming evenwel niet, hetgeen onder meer tot uiting kwam in een afschrijving van in totaal 126 miljoen euro voor activiteiten in het Midden Oosten en de CallisonRTKL divisie.

De nettoschuld daalde aan het eind van het derde kwartaal naar 195 miljoen euro, ten opzichte van 386 miljoen euro aan het einde van het derde kwartaal van 2019. Het netto werkkapitaal daalde daarnaast van 19,1 procent naar 16,6 procent van de bruto-omzet op jaarbasis.

Eind september had Arcadis een orderportefeuille van 2,0 miljard euro. Dit was een jaar eerder eveneens 2,0 miljard euro.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 3, 2020

Nederlandse economie krimp met bijna 3 procent in vierde kwartaal

december 3, 2020

Euro zet opmars voort | 3 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord