Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 29 oktober 2020 21:15

Groen gesloten Wall Street wacht op tech-cijfers

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag in het groen gesloten, na de koersval van woensdag.

De Dow Jones won 0,5 procent op 26.659,11 punten, de breder samengestelde S&P 500 index steeg 1,2 procent naar 3.310,11 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 1,6 procent op 11.185,59 punten.

Er waren enkele macro-economische cijfers en een rentebesluit van de Europese Centrale Bank, maar de meeste aandacht ging uit naar de stroom aan bedrijfscijfers.

Voorbeurs waren er al een flinke lading cijfers, maar de meest in het oog springende moeten nog komen. Nabeurs openen Apple, Alphabet, Facebook, Amazon.com en Twitter hun boeken. Dan zullen beleggers willen weten of de sterk opgelopen koersen van deze techbedrijven ook terecht zijn.

"Ik kijk niet naar het afgelopen kwartaal want het herstel was zo sterk dat het bijna een gegeven is dat er verbetering is", stelde Luca Paolini van Pictet Asset Management. "Ik wil zien of bedrijven genoeg vertrouwen hebben om een verwachting af te geven voor de komende kwartalen."

Apple noteerde kort voor het sluiten van de handel op 3,9 procent hoger, Facebook steeg 5,4 procent, Amazon werd 2,2 procent duurder en Twitter zelfs 8,1 procent. Alphabet, het moederbedrijf van Google, steeg 3,8 procent.

Beleggers zijn voorzichtig in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 3 november, maar de verkoopgolf van deze week kan een koopkans bieden. "De realiteit is dat beleggers nog veel cash hebben", zei Daryl Lieuw van REYL Singapore.

De ECB kwam, zoals verwacht, vandaag niet met nieuwe maatregelen, ondanks het snel oplopend aantal coronabesmettingen en nieuwe maatregelen in onder meer Duitsland en Frankrijk. Maar de ECB liet ook duidelijk blijken in december vermoedelijk wel in actie te zullen komen.

De Amerikaanse economie groeide in het derde kwartaal in een recordtempo van 33 procent, en maakte daarmee een flink stuk goed van de krimp door de coronacrisis met 31 procent een kwartaal eerder.

De wekelijkse aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkering blijven dalen. Het aantal daalde afgelopen week met 40.000 tot 751.000.

De euro/dollar noteerde op 1,1672. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1756 op de borden. 
 
De olieprijs daalde fors. De december-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 3,3 procent, ofwel 1,22 dollar, lager op 36,17 dollar.

"Olie krijgt klappen", zei marktanalist Stephen Innes van Axi. Het begint volgens de analist te lijken op een "perfect storm" voor het zwarte goud, dat dit jaar al zo veel aan glans verloor. Enerzijds voert Libië de olieproductie op, terwijl door de coronacrisis de vraag naar olie daalt. 

Bedrijfsnieuws

Beleggers kregen van een flink aantal bedrijven de kwartaalcijfers gepubliceerd.  

Dupont de Nemours zag in het derde kwartaal de omzet dalen en kwam in het rood uit. CEO Ed Breen sprak desalniettemin van sterke prestaties. Het aandeel won 3,5 procent.

Comcast ging 2,6 procent hoger, nadat het Amerikaanse mediabedrijf de omzetverwachtingen overtrof in alle drie bedrijfsdivisies in het derde kwartaal. Het kabelbedrijf bleef profiteren van het thuiswerken door de coronacrisis en er was veel vraag naar snelle internetverbindingen. Ook de omzet van het onderdeel Sky groeide door de hervatting van de profvoetbalwedstrijden in Europa.

Kraft Heinz boekte een autonome omzetgroei van 6,3 procent in het afgelopen kwartaal, wat boven de eigen verwachting van het bedrijf van 5 procent was. De outlook voor 2020 werd opwaarts bijgesteld. Het aandeel steeg 2,8 procent.

ConocoPhillips heeft in het derde kwartaal van 2020 het verlies net iets minder hoog uit zien komen dan verwacht. Het aangepaste verlies per aandeel kwam uit op 0,31 dollar per aandeel, waar analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 0,32 dollar verlies per aandeel. Een jaar eerder werd per aandeel nog 0,82 dollar verdiend. Het aandeel handelde 1,5 procent hoger.

Moderna heeft in het derde kwartaal bijna tien keer meer omzet geboekt dan een jaar eerder, maar het biotechbedrijf leed desondanks verlies. De koers steeg ruim 8 procent.

Visa heeft het afgelopen kwartaal de betalingsvolumes zien stijgen, maar gaat gebukt onder de impact van de pandemie op internationale reizen. Het aandeel steeg 2,0 procent.

eBay heeft het afgelopen kwartaal de winst- en omzetverwachtingen overtroffen. Voor het vierde kwartaal verwacht eBay een omzet van 2,64 miljard tot 2,71 miljard dollar en een aangepaste winst van 0,78 tot 0,84 dollar per aandeel. Het aandeel leverde 7,5 procent in.

Gilead Sciences heeft het afgelopen kwartaal sterk gepresteerd vanwege zijn  coronavirusmedicijn Veklury, voorheen bekend als remdesivir, maar waarschuwde voor aanzienlijke volatiliteit en onzekerheid wat betreft de inkomsten van het medicijn. Gilead noteerde 0,3 procent in het rood.

Amgen heeft het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen. Dit werd beloond met een koerswinst van 0,7 procent. 
 
Marvell Technology wil 8,2 miljard dollar neertellen voor Inphi. Dit maakte de Amerikaanse halfgeleiderspecialist donderdag bekend. Marvell daalde 3,3 procent, Inphi werd bijna 27 procent meer waard.

Netflix steeg 3,7 procent, nadat de streamingdienst hogere prijzen voor zijn abonnementen zou hebben aangekondigd. 

De Aandeelhouder TV

november 23, 2020

AEX 23 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 23, 2020

Economische vooruitzichten VS verslechteren

november 23, 2020

Starten met beleggen in drie stappen – #Beursspel2020

november 23, 2020

Prosus scoort | 23 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:29

  Euforie door Trump en Yellen – Olie bezig aan indrukwekkende rally

 • 16:09

  TA van Edward Loef – Opluchtingsrally in Kon. BAM Groep

 • 12:52

  AEX vertoont negatieve divergentie & Tesla flirt met weerstand $502

 • 08:43

  Beurzen wachten op nieuwe impulsen en ogen gericht op coronavaccins

 • 08:43

  Beurzen wachten op nieuwe impulsen en ogen gericht op coronavaccins

 • 16:57

  TA van Edward Loef – Bekaert opnieuw het bekijken waard

 • 16:57

  TA van Edward Loef – Bekaert opnieuw het bekijken waard

 • 08:44

  Veto’s in Euroland & China zet in op waterstof

 • 08:44

  Veto’s in Euroland & China zet in op waterstof

Masterclasses

  Columns

  Nieuw
  23 nov 15:09 Nico Bakker

  NIKKEI in correctie

  20 nov 10:37 Redactie

  10 aandelen onder €10 om te kopen in november

  20 nov 08:33 BNP Paribas Asset Management

  BNP Paribas AM – Hoe beïnvloedt de Amerikaanse verkiezingsuitslag obligaties?