Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 28 oktober 2020 19:44

Olieprijs fors lager gesloten

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag fors lager gesloten, nadat uit de meest recente cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 23 oktober   met ruim 4,3 miljoen vaten tot 492,4 miljoen vaten zijn gestegen. De benzinevoorraden daalden met circa 0,9 miljoen vaten tot 226,1 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met ongeveer 4,5 miljoen vaten tot 156,2 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 72,9 naar 74,6 procent.

"De olieprijzen daalden met 6 procent nadat [bekend werd] dat de voorraden waren gestegen. Dit, plus de toenemende zorgen over de vraag naar olie als gevolg van het coronavirus, heeft de prijs richting een retracementniveau van 38,2 procent geduwd", zei analist Hans van Cleef van ABN AMRO, eraan toevoegend dat als de olieprijs daar doorheen breekt de weg naar 30 dollar per vat open licht.

Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag al een stijging van de ruwe olievoorraden in de VS van bijna 4,6 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden stegen met bijna 2,3 miljoen vaten en de destillaatvoorraden met 5,3 miljoen vaten daalden.

Daarnaast drukten de zorgen over het stijgende aantal coronavirusgevallen wereldwijd op het sentiment. "Hogere Amerikaanse voorraden in combinatie met stijgende coronavirusinfecties in de VS en Europa drukken op de verwachtingen voor de vraagontwikkeling", zei marktanalist Fiona Cincotta van City Indes.

De dreiging van nationale lockdowns in Duitsland en Frankrijk en een aanhoudende toename van het aantal infecties in de Verenigde staten onderstreepten de zorgen over de vraagvooruitzichten. De aandelenmarkten stonden daardoor zwaar onder druk door de vrees dat de hernieuwde toename van de verspreiding van het virus het economisch herstel zal bedreigen.

De december-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 5,5 procent, ofwel 2,18 dollar, lager op 37,39 dollar.

De Aandeelhouder TV

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 26, 2020

AEX 26 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

 • 08:32

  Zorgen om coronavaccins & e-commerce profiteert van Black Friday

 • 16:23

  TA van Edward Loef – 50% koerssprong in BAM Groep

 • 14:43

  Heikin Ashi uitleg – herken de trend met de Heikin Ashi strategie

 • 08:03

  Wall Street viert Thanksgiving Day & Slack spuit omhoog na overnamefantasie

 • 16:59

  TA van Edward Loef – DOW boven 30.000

 • 09:18

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:11

  Rustige sessie voor de boeg & Dow Jones breekt record

 • 17:16

  TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021