Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 27 oktober 2020 21:13

Wall Street sluit verdeeld

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten, na de verliezen op maandag vanwege de tweede golf van het coronavirus.

De S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 3.390,68 punten en technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,6 procent hoger. 

Wereldwijd stijgende aantallen besmettingen met het coronavirus vergroten de zorgen over de economische vooruitzichten. Het zevendaags gemiddelde voor nieuwe gevallen in de Verenigde Staten bereikte maandag een nieuw record. In Italië, Spanje en Rusland worden maatregelen opgeschroefd om het virus tegen te houden.

Aandelen herstelden in het verleden vaak na signalen dat de economie weer herstellende is van de verstoringen door de pandemie.
Een positief signaal waren dinsdag de orders voor duurzame goederen die in september met 1,9 procent toenamen. Dat was flink meer dan 0,4 procent in augustus en de verwachting van analisten. Inmiddels stijgen de orders al vijf maanden op rij.

Het consumentenvertrouwen is daarentegen licht gedaald in oktober.

"Ik denk dat er in 2021 meer winst te zien zal zijn", zei Craig Fehr van Edward Jones, ondanks de onzekerheden rond de pandemie. ´

Beleggers blijven hopen op een coronasteunpakket, hoewel het in Washington steeds stiller wordt en de kans op een pakket voor de presidentsverkiezingen inmiddels zeer klein lijkt. De Senaat is tot 9 november met reces dus daar zal zeker geen deal meer worden goedgekeurd.

Marktvolgers denken verder dat beleggers geen grote posities durven in te nemen in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen.
In de peilingen staat uitdager Joe Biden nog altijd voor op Donald Trump. "Het is moeilijk om de informatie over de Amerikaanse verkiezingen te vertalen naar iets concreets", zei analist Matt Rowe van Headwaters Volatility.

De euro/dollar handelde op 1,1809. Olie werd 2 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

3M en Caterpillar presteerden in het derde kwartaal beter dan verwacht, maar 3M sloot 3 procent lager en ook Caterpillar leverde 3 procent in.

Farmaceut Eli Lilly verloor 7 procent van zijn waarde na een winstwaarschuwing en cijfers over het derde kwartaal die onder verwachting bleken. De resultaten van Pfizer waren gemengd, terwijl die van sectorgenoot Merck de verwachtingen van de markt overtroffen en de outlook werd aangescherpt. Deze twee aandelen bewogen weinig.

De koers van Harley-Davidson steeg maar liefst 22 procent na sterke kwartaalcijfers. In het derde kwartaal klom de winst van 87 miljoen naar 120 miljoen dollar, ondanks een omzetdaling.

Sherwin-Williams won 0,5 procent. De omzet en winst stegen in het derde kwartaal en voor het hele jaar is het bedrijf iets positiever geworden.  

NXP boekte fors minder verlies dan een kwartaal eerder maar op jaarbasis was het nog altijd slechter. NXP rekent voor het lopende vierde kwartaal op een omzetstijging. Het aandeel verloor 1,2 procent.

Verder kondigde Advanced Micro Devices voorbeurs aan Xilinx over te nemen voor een deal met een waarde van 35 miljard dollar. AMD krijgt ongeveer 74 procent van het fusiebedrijf in handen en Xilinx de rest. De overname moet voor het eind van 2021 zijn afgerond. Xilinx sloot 8,5 procent hoger en AMD verloor 4 procent.
 
Vanavond nabeurs kijkt de markt naar de resultaten van AMD en Microsoft.

De Aandeelhouder TV

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 26, 2020

AEX 26 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

 • 08:32

  Zorgen om coronavaccins & e-commerce profiteert van Black Friday

 • 16:23

  TA van Edward Loef – 50% koerssprong in BAM Groep

 • 14:43

  Heikin Ashi uitleg – herken de trend met de Heikin Ashi strategie

 • 08:03

  Wall Street viert Thanksgiving Day & Slack spuit omhoog na overnamefantasie

 • 16:59

  TA van Edward Loef – DOW boven 30.000

 • 09:18

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:11

  Rustige sessie voor de boeg & Dow Jones breekt record

 • 17:16

  TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021