Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 27 oktober 2020 18:24

Europese beurzen verder omlaag

De Europese beurzen verloren dinsdag opnieuw terrein, na de pittige verliezen van maandag, door diepere zorgen over de gevolgen van de coronaviruspandemie voor de volksgezondheid. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,95 procent tot 352,58 punten. De Duitse DAX daalde 0,93 procent naar 12.063 punten. De Franse CAC 40 verloor 1,8 procent tot 4.731 punten. De Britse FTSE zakte 1,1 procent naar 5.279 punten.

Oplopende aantallen besmettingen in Europa en de Verenigde Staten, gecombineerd met strengere maatregelen om het virus af te stoppen, sloegen het vertrouwen van handelaren in de markten de bodem in.

De markt begon dinsdag rustig, maar in de loop van de dag stak de vrees voor nieuwe lockdowns de kop op, zei marktanalist David Madden van CMC Markets
 
Het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalde in oktober licht, meldde Conference Board. De huizenprijzen in de VS stegen in augustus harder en er waren beduidend meer orders voor duurzame goederen in september in Amerika. Later in de week komen de belangrijkere economische rapporten naar buiten.
 
De olieprijs veerde op na de daling van maandag. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 2,5 procent in het groen op 39,51 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 41, 56 dollar werd betaald, een stijging van 1,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1830. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1802 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,1808 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Twee grote Europese banken, namelijk HSBC en Santander, publiceerden sterker dan verwachte winsten bij de derdekwartaalcijfers, en kondigden beide kostenbesparingen aan. Eerder meldde Barclays al meevallende winstcijfers. HSBC schapt meer dan 31.000 banen en wil zijn kosten omlaag brengen tot minder dan 31 miljard dollar. Ook Santander wil 1 miljard meer kosten besparen. HSBC sloot 3,4 procent hoger. Santander won 1,3 procent.

BNP Paribas was een zware verliezer in Parijs met een koersval van 4,8 procent. Ook  de Franse verzekeraar Axa verloor 3 procent. Frankrijk lijkt het epicentrum te zijn geworden van de Europese coronacrisis, en kan vermoedelijk een zware lockdown tegemoet zien. 

Aandelen van oliebedrijven sloten lager, ondanks de winst die BP boekte na het miljardenverlies van een kwartaal eerder. Shell, Total en Eni verloren alle terrein. Hogere olieprijs konden de ongerustheid bij beleggers over de economie niet wegnemen. BP verloor 2 procent.

Covestro sloot ongewijzigd na kwartaalcijfers.  

Novartis verloor 3 procent. De omzet en winstgevendheid van het Zwitserse farmaciebedrijf waren iets beter dan een jaar eerder in het derde kwartaal. 

Aegon heeft de Oost-Europese activiteiten in de verkoop gezet en heeft JPMorgan gevraagd om dit proces te begeleiden, schreef persbureau Reuters dinsdagochtend op basis. Volgens zakenbank Morgan Stanley zou NN Group meer voordeel hebben van een overname dan KBC. Beide financials zouden op de Aegon-bedrijven azen. Aegon sloot 2,3 procent lager.

Europese niet-techbedrijven die een leidende rol gaan spelen in het nieuwe datatijdperk zijn volgens Morgan Stanley onder andere KBC, Schneider Electric, Siemens, L'Oréal, Wolters Kluwer, Deutsche Telekom, Enel en Iberdrola. Nestlé, Zalando, Credit Suisse en Roche zouden ook goede papieren hebben.

Unilever won 1 procent in Londen. Het Brits-Nederlandse bedrijf heeft de procedure om de duale structuur op te heffen in gang gezet. Eind november moet Unilever geheel Brits zijn. 

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden rond sluitingstijd in Europa verdeeld. De S&P500-index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Lange termijn beeld AEX blijft bullish

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 3, 2020

Nederlandse economie krimp met bijna 3 procent in vierde kwartaal

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord