Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 26 oktober 2020 07:59

AEX start drukke handelsweek vermoedelijk in het rood

De Amsterdamse beurs gaat maandag naar verwachting lager van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een verlies van 1,0 procent. 

Afgelopen week koerste de AEX op weekbasis al 2,4 procent lager naar 554,34 punten.

Beleggers stelden zich afgelopen week terughoudend op nadat ze geconfronteerd werden met een scherpe stijging van het aantal coronabesmettingen in vooral Westerse landen. De onderhandelingen in Amerika over een nieuw steunpakket leverden ondertussen niets op en de Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden volgende week al plaats.

De democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi meldde dit weekend nog wel dat het Congres mogelijk deze week, en dus vòòr de presidentsverkiezingen, zijn fiat kan geven aan een steunpakket, maar beleggers lijken er geen vertrouwen meer in te hebben.

"Er zijn heel weinig prikkels aan beide kanten [zowel Republikeinen als Democraten] om nog een deal te sluiten", zei vermogensbeheerder Joseph Shaposhnik van TCW. "De markt heeft zich er al bij neergelegd, en dat geldt ook voor de verkiezingsuitslag, en beleggers kijken nu 6 maanden vooruit en stellen zich de vraag of het dagelijkse leven dan weer is genormaliseerd, en of er een vaccin is", voegde hij toe.  

Onder meer in Amerika en Frankrijk werden dit weekend een recordaantal coronabesmettingen geregistreerd en de teugels worden dan ook steeds strakker aangehaald. Zo gaat Spanje, dat meer dan 1 miljoen besmettingen heeft, de heropleving van het virus indammen door als onderdeel van een nieuwe noodtoestand tot en met 9 mei volgend jaar een avondklok in te stellen. 

In de Aziatische handel vanochtend reageren de olieprijzen met een daling van ruim 2 procent op de snelle stijging van het aantal besmettingen, hetgeen een negatieve impact zal hebben op de mobiliteit en dus op de vraag naar olie.

Beleggers zullen donderdag vanwege de coronacrisis met extra belangstelling kijken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De ECB zal vermoedelijk niet tornen aan de rente, die al rond het nulpunt ligt, maar de toonzetting van president Christine Lagarde, en dan met name het mogelijk in het vooruitzicht stellen van meer stimuleringsmaatregelen en een oproep daartoe richting de regeringen van lidstaten, zal van invloed kunnen zijn op het sentiment.

Daarnaast krijgen de markten deze week een stroom aan bedrijfscijfers te verwerken. Op Beursplein 5 rapporteren later deze week veel hoofdfondsen, waaronder Royal Dutch Shell en Heineken, terwijl op Wall Street donderdag nabeurs de techgiganten Apple, Facebook, Alphabet en Amazon tegelijkertijd met cijfers doorkomen. 

In Azië, dat de coronapandemie wel achter zich lijkt te hebben gelaten, nemen beleggers vanochtend gas terug. Alle hoofdbeurzen noteren lager, maar alleen de Shanghai Composite verliest meer dan 1 procent. Hong Kong houdt de deuren gesloten vanwege een feestdag. 

Op Wall Street sloot de hoofdgraadmeter S&P 500 vrijdagavond na een weinig enerverend handelsverloop 0,3 procent in het groen. Nu de verkiezingen naderen zullen beleggers minder risico willen nemen, meent strateeg Eleanor Creagh van Saxo Bank. 

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1834.

Vandaag is op het bedrijfsvlak nog sprake van een stilte voor de storm, terwijl op het macro-economische vlak beleggers oog hebben voor onder meer de vrijgave van de Duitse Ifo-index en de Amerikaanse nieuwe woningverkopen.

Bedrijfsnieuws

Stemadviesbureau Proxinvest adviseert beleggers Unibail-Rodamco-Westfield om voor een voorgestelde claimemissie van 3,5 miljard euro te stemmen.

Vopak rondde zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen euro af,

Kiadis Pharma zal volgende maand een poster presenteren op de virtuele conferentie van de Society for Immunotherapy of Cancer.

Berenberg verhoogde het koersdoel voor Nedap van 34,00 naar 47,00 euro. Het advies blijft Houden.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index daalde vrijdag 0,1 procent op 28.335,57 punten. De S&P 500 sloot 0,3 procent in het groen op 3.465,39 punten en de Nasdaq eindigde 0,4 procent in de plus op een slot van 11.548,28 punten. Op weekbasis leverden de drie indexen in.

De Aandeelhouder TV

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 26, 2020

AEX 26 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

 • 08:32

  Zorgen om coronavaccins & e-commerce profiteert van Black Friday

 • 16:23

  TA van Edward Loef – 50% koerssprong in BAM Groep

 • 14:43

  Heikin Ashi uitleg – herken de trend met de Heikin Ashi strategie

 • 08:03

  Wall Street viert Thanksgiving Day & Slack spuit omhoog na overnamefantasie

 • 16:59

  TA van Edward Loef – DOW boven 30.000

 • 09:18

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:11

  Rustige sessie voor de boeg & Dow Jones breekt record

 • 17:16

  TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021