Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - zondag, 25 oktober 2020 12:55

Focus op rentebesluiten en ontwikkeling coronabesmettingen

Komende week krijgen beleggers een vloedgolf aan bedrijfscijfers te verwerken bovenop de spijtige golf aan coronabesmettingen. De macro-agenda is onder meer gevuld met inflatie- en groeicijfers alsook een aantal belangrijke rentebesluiten. 

Het aantal coronabemettingen loopt hard op in Europa en de VS, waar de afgelopen dagen een record aan nieuwe gevallen werd gerapporteerd en de 100.000 besmettingen per dag in zicht komt. Wereldwijd gaat het aantal nieuwe Covid-gevallen richting de 43 miljoen.

Maandag beginnen we de week met een Ifo-ondernemersindex vanuit Duitsland. Dinsdag krijgen we het Amerikaanse consumentenvertrouwen te verwerken, gemeten door de Conference Board. Vrijdag krijgen we nogmaals zo’n cijfer te zien maar dan van de Universiteit van Michigan. Woensdag staat het Franse consumentenvertrouwen gepland, donderdag dat in de hele eurozone.

Op donderdag komen de Bank of Japan en de Europese Centrale Bank met rentebesluiten. In Frankfurt zal de beleidsvergadering volop in het teken staan van de nieuwe coronagolf.

Economen van Deutsche Bank verwachten dat de ECB zal waarschuwen voor de toenemende neerwaartse risico's voor de toch al zwakke inflatie-outlook. 

"Dit opent de deur naar nieuwe monetaire verruiming in december", aldus Deutsche Bank.

Hoe de inflatie en economie in de eurozone zich ontwikkelen gaan we deze week ook zien. Op donderdag verschijnen bbpdata en inflatiecijfers uit België en geeft Duitsland een eerste prognose van de inflatie in oktober. Frankrijk en de eurozone volgen vrijdag met hun inflatiecijfers.

Amerika publiceert donderdag de eerste bbp-cijfers over het derde kwartaal; de eurozone en haar belangrijkste componenten Frankrijk en Duitsland, volgen vrijdag. 

Ten slotte op donderdag letten we ook weer op de Amerikaanse steunaanvragen in coronatijd.

Omdat de wintertijd in de VS pas komend weekend in gaat en in Europa reeds is ingegaan, is het tijdsverschil met New York en dus Wall Street komende week vijf uur en verschijnen Amerikaanse macrodata daarom een uur eerder dan normaal. Ook de handel op Wall Street opent en sluit een uur eerder.

Cijferseizoen

De kwartaalcijfers stromen volgende week in een hoog tempo binnen. In eigen land openen dinsdag Eurocommercial, Vastned en Holland Colours de boeken en volgen woensdag Heineken, ICT Group, KPN, Adyen, ASMI en AMG. 

Donderdag is ook een drukke dag, met de resultaten van Arcadis, Pharming, Ordina, Shell, Van Lanschot Kempen, Ctac en Neways. Vrijdag sluiten ForFarmers, Air France-KLM, GrandVision, Basic-Fit, Brunel en Wolters Kluwer de week af met hun cijferpublicaties.

Qua buitenlandse bedrijfscijfers belooft het ook zeer druk te worden. Met name donderdag is interessant omdat dan de grote techreuzen uit de VS de boeken openen. Google-moeder Alphabet, Amazon, Facebook, Twitter en Apple komen dan met cijfers.

Maandag is het vrij rustig. Dinsdag volgen onder meer BP, HSBC, Caterpillar, Eli Lilly, Harley-Davidson, Merck & Co, Pfizer en techgigant Microsoft. Woensdag is het de beurt aan BASF, Delivery Hero, Deutsche Bank, Boeing, GSK, General Electric, Mastercard, UPS, eBay, Ford en Gilead. 

Donderdag openen onder meer Nokia, Samsung, Spotify, Worldline, Volkswagen, Airbus, Credit Suisse, Sanofi en Moderna de boeken. Vrijdag sluiten we de week af met onder andere Total, Chevron, Colgate-Palmolive, Exxon Mobil en Honeywell. 

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Vechten om grondstoffen

december 4, 2020

Lange termijn beeld AEX blijft bullish

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord