Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 23 oktober 2020 19:47

Wall Street koerst lager

Wall Street koerste vrijdag overwegend lager met nog een paar uur handel te gaan. De Dow Jones index noteerde 0,4 procent in het rood en de Nasdaq ging 0,1 procent lager. De S&P 500 index stond nog op een minuscuul plusje.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets is er vrijdag weinig enthousiasme te bespeuren onder beleggers in New York. 

"Er wordt veel gepraat over een nieuw stimuleringspakket maar tegelijkertijd zijn er nog genoeg meningsverschillen", aldus Madden die daarmee doelde op uitspraken van president Trumps economisch adviseur Larry Kudlow. Volgens Madden neemt de kans af dat er voor de verkiezingen nog een deal wordt gesloten.        

Die verkiezingen zijn over minder dan twee weken en dus wordt al het nieuws rond de Amerikaanse stembusgang nauwlettend gevolgd.

Het tweede en laatste debat tussen president Trump en diens uitdager, de Democraat Joe Biden leverde geen nieuwe inzichten op. Volgens strateeg Seema Shah van Principal Global Investors blijft de markt rekening houden met een overwinning voor Biden. 

Nu de verkiezingen naderen zullen beleggers minder risico willen nemen, denkt strateeg Eleanor Creagh van Saxo Bank.  

Macrocijfers en bedrijfsresultaten krijgen momenteel ook de nodige aandacht, omdat ze een beter beeld kunnen schetsen van de Amerikaanse economie. Het herstel dreigt in gevaar te komen door een opleving van het aantal coronabesmettingen. Donderdag werd een recordaantal van ruim 77.000 nieuwe gevallen geregistreerd in de VS.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de samengestelde inkoopmanagersindex voor de industrie en dienstensector in oktober is gestegen naar 55,5. Dat is de hoogste stand in 20 maanden.

Volgens econoom Chris Williamson is het Amerikaanse bedrijfsleven in toenemende mate positief over de vooruitzichten vanwege de hoop op nieuwe stimulus.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1857. Een vat West Texas Intermediate werd 1,9 procent goedkoper op 39,86 dollar. 

Bedrijfsnieuws

American Express heeft in het derde kwartaal net iets minder goed gepresteerd dan analisten vooraf hadden verwacht en zag de winst op jaarbasis met bijna 40 procent afnemen. Het aandeel leverde vrijdag 3,0 procent in.

Mattel boekte in het derde kwartaal een flink hogere winst en omzet. De fabrikant van onder meer Barbie verwacht in het lopende kwartaal een verdere omzetgroei en denkt over heel het boekjaar ook winstgevend te zijn. Het aandeel steeg 11,8 procent.

Intel daarentegen wist de analistenverwachtingen niet te kloppen. Wel overtrof de Amerikaanse techreus de eigen outlook. In de afgelopen verslagperiode daalde de nettowinst van 6,0 miljard tot 4,3 miljard dollar, of 1,02 dollar per aandeel. Op aangepaste basis kwam de winst per aandeel uit op 1,11 dollar, tegen 1,42 dollar een jaar eerder. Het aandeel ging met nog een paar uur handel 10,8 procent lager.

Het middel remdesivir van Gilead Sciences heeft van de Amerikaanse Food & Drug Administration formele goedkeuring gekregen als behandeling tegen Covid-19 bij patiënten die in het ziekenhuis liggen. Dit werd donderdagavond bekend. Remdesivir, dat nu de naam Veklury draagt, had sinds mei al een goedkeuring van de FDA voor noodgebruik in ziekenhuizen. Het aandeel steeg 0,8 procent.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Lange termijn beeld AEX blijft bullish

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 3, 2020

Nederlandse economie krimp met bijna 3 procent in vierde kwartaal

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord