Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 23 oktober 2020 22:11

Enthousiasme ontbreekt op Wall Street

Wall Street is vrijdag verdeeld gesloten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent op 28.335,57 punten. De S&P 500 sloot 0,3 procent in het groen op 3.465,39 punten en de Nasdaq eindigde 0,4 procent in de plus op een slot van 11.548,28 punten. Op weekbasis leverden de drie indexen in.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets was er vrijdag weinig enthousiasme te bespeuren onder beleggers in New York. 

"Er wordt veel gepraat over een nieuw stimuleringspakket maar tegelijkertijd zijn er nog genoeg meningsverschillen", aldus Madden die wees op uitspraken van president Trumps economisch adviseur Larry Kudlow. Volgens Madden is de kans klein dat er voor de verkiezingen nog een deal wordt gesloten.    

Volgens Democratisch leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi moet president Trump aarzelende Republikeinen overtuigen om nog voor de verkiezingen een deal te sluiten. Minister van financiën Steven Mnuchin zei vrijdag dat er wel aanzienlijke vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen maar dat Pelosi meer compromissen moet sluiten.
    
De verkiezingen zijn over minder dan twee weken en dus wordt al het nieuws rond de Amerikaanse stembusgang nauwlettend gevolgd.

Het tweede en laatste debat tussen president Trump en diens uitdager, de Democraat Joe Biden leverde geen nieuwe inzichten op. Volgens strateeg Seema Shah van Principal Global Investors blijft de markt rekening houden met een overwinning voor Biden. 

Nu de verkiezingen naderen zullen beleggers minder risico willen nemen, denkt strateeg Eleanor Creagh van Saxo Bank.  

Macrocijfers en bedrijfsresultaten krijgen momenteel ook de nodige aandacht, omdat ze een beter beeld kunnen schetsen van de Amerikaanse economie. Het herstel dreigt in gevaar te komen door een opleving van het aantal coronabesmettingen. Donderdag werd een record aan nieuwe gevallen geregistreerd in de VS.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de samengestelde inkoopmanagersindex voor de industrie en dienstensector in oktober is gestegen naar 55,5. Dat is de hoogste stand in 20 maanden.

Volgens econoom Chris Williamson is het Amerikaanse bedrijfsleven in toenemende mate positief over de vooruitzichten vanwege de hoop op nieuwe stimulus.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1859. 

De olieprijs is vrijdag gedaald. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 1,9 procent goedkoper op 39,85 dollar. Op weekbasis daalde de olieprijs zo'n 3 procent. 

"Aan de vraagkant is weinig steun gezien het extreem hoge aantal nieuwe Covid-19 gevallen; op donderdag waren dat er wereldwijd bijna 500.000", aldus Eugen Weinberg van Commerzbank. "Er is ook druk aan de aanbodkant door de stijgende olieproductie in Libië", voegde de analist toe. De Libische productie bedraagt inmiddels rond de 560.000 vaten per dag.

Vrijdag werd bekend dat de force majeure bij de grootste olieterminal in Libië is opgeheven waardoor de output binnen vier weken kan oplopen tot 1 miljoen vaten per dag. Libië is uitgezonderd van de productieafspraken van OPEC+.

Bedrijfsnieuws

American Express heeft in het derde kwartaal net iets minder goed gepresteerd dan analisten vooraf hadden verwacht en zag de winst op jaarbasis met bijna 40 procent afnemen. Het aandeel leverde vrijdag 3,7 procent in.

Mattel boekte in het derde kwartaal een flink hogere winst en omzet. De fabrikant van onder meer Barbie verwacht in het lopende kwartaal een verdere omzetgroei en denkt over heel het boekjaar ook winstgevend te zijn. Het aandeel steeg 9,6 procent.

Intel daarentegen wist de analistenverwachtingen niet te kloppen. Wel overtrof de Amerikaanse techreus de eigen outlook. In de afgelopen verslagperiode daalde de nettowinst van 6,0 miljard tot 4,3 miljard dollar, of 1,02 dollar per aandeel. Op aangepaste basis kwam de winst per aandeel uit op 1,11 dollar, tegen 1,42 dollar een jaar eerder. Het aandeel sloot liefst 10,6 procent lager.

Het middel remdesivir van Gilead Sciences heeft van de Amerikaanse Food & Drug Administration formele goedkeuring gekregen als behandeling tegen Covid-19 bij patiënten die in het ziekenhuis liggen. Dit werd donderdagavond bekend. Remdesivir, dat nu de naam Veklury draagt, had sinds mei al een goedkeuring van de FDA voor noodgebruik in ziekenhuizen. Het aandeel steeg fractioneel.

De Aandeelhouder TV

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 3, 2020

Nederlandse economie krimp met bijna 3 procent in vierde kwartaal

december 3, 2020

Euro zet opmars voort | 3 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 2, 2020

AEX 2 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

 • 08:02

  November wordt een topmaand & alle ogen op OPEC+

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
03 dec 08:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Legacy of the lockdowns

03 dec 08:16 Bas Heijink

AEX Test zone 610 – 613 wat nu?

02 dec 07:56 Redactie

Fugro: Dit is de claim waard