Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 22 oktober 2020 22:12

Wall Street sluit hoger

Wall Street is donderdag hoger gesloten. De S&P 500 sloot 0,5 procent in het groen op 3.453,49 punten en de Dow Jones index steeg ook 0,5 procent op 28.363,66 punten. De Nasdaq eindigde 0,2 procent in de plus op een slot van 11.506,01 punten.

De Amerikaanse markten blijven zeer gefocust op nieuws vanaf Capitol Hill waar nog steeds wordt onderhandeld over een nieuw steunpakket. Volgens de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is een akkoord binnen handbereik.

Volgens Pelosi moet er nog deze week een conceptdeal liggen, om nog voor de verkiezingen op 3 november een akkoord te bereiken. Over zo'n voorstel zou dan volgende week kunnen worden gestemd. Het blijft echter de vraag of de door de Republikeinen gecontroleerde Senaat nog voor de verkiezingen een deal zal goedkeuren.

Vermogensbeheerder Tristan Hanson van M&G Investments vindt het vrij kortzichtig dat de markt zich blind staart op de idee dat er nog voor de verkiezingen een nieuw stimuluspakket moet komen. 

"Wie de verkiezingen ook wint; de kans is groot dat er een vorm van fiscale stimulering komt in de komende maanden."

Ondertussen komen die verkiezingen steeds dichterbij. Vrijdagnacht Nederlandse tijd volgt een laatste debat tussen zittend president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden. Een eerder debat verliep zeer chaotisch.

Als er iets opmerkelijks gebeurt, kan dat zeker een rol spelen in het marktsentiment vrijdag, volgens Andrew Hunter van Capital Economics, maar de kans daarop is klein, aldus de econoom.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat er afgelopen week 787.000 nieuwe werkloosheidsuitkeringen zijn aangevraagd in de VS, wat 55.000 minder was dan een week eerder. Omdat het cijfer van de vorige week ook neerwaarts werd bijgesteld was het aantal bijna 90.000 lager dan verwacht. 

Marktanalist David Madden van CMC Markets wees erop dat het totaal aantal steunaanvragen sinds maart niet zo laag was. "Het is bemoedigend dat de arbeidsmarkt langzaamaan verbetert", aldus de marktvorser.    

Verder stegen de bestaande woningverkopen in de VS in september veel harder dan gedacht terwijl de index voor leidende indicatoren in dezelfde maand juist minder hard steeg dan in juli en augustus.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1820. De olieprijs is donderdag gestegen. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 1,4 procent duurder op 40,64 dollar. 

Bedrijfsnieuws

Tesla ging 0,8 procent hoger, nadat de maker van elektrische voertuigen een winst van 874 miljoen dollar boekte op een omzet van 8,8 miljard dollar. Het was het vijfde winstgevende kwartaal op rij voor Tesla, na jaren van verliezen, en de winst was bijna twee keer zo hoog als in het voorgaande kwartaal. Het bedrijf van Elon Musk blijft mikken op 500.000 afgeleverde auto's dit jaar.

AT&T won 5,8 procent, nadat de aanbieder van telecom- en kabeldiensten behalve een beperkte omzetdaling ook een sterke groei van het aantal mobiele en HBO-abonnees meldde.

Align Technology werd donderdag liefst 35 procent meer waard. De fabrikant van onzichtbare protheses om tanden netjes naast elkaar te houden boekte een hoger dan verwachte winst, omdat tandartsen en orthodontisten weer open gingen na het opheffen van lockdowns vanwege het coronavirus.

American Airlines steeg 3,2 procent. Een omzetdaling van 73 procent tot 3,2 miljard dollar in het derde kwartaal viel toch nog mee, omdat analisten slechts 2,8 miljard dollar aan inkomsten hadden voorzien. De luchtvaartmaatschappij boekte 4,71 dollar per aandeel verlies.

Chemiebedrijf Dow meldde een omzetdaling van 10 procent en een winstdaling van 0,91 tot 0,50 dollar per aandeel, maar dat was beter dan de winsthalvering die analisten hadden voorspeld. Het aandeel eindigde donderdag 0,5 procent hoger. 

Coca-Cola won 1,3 procent. De frisdrankreus boekte 9 procent minder omzet en 2 procent minder winst per aandeel, aangepast voor bijzondere posten.

Fabrikant van wc-papier, luiers en papieren zakdoekjes Kimberley-Clark boekte minder winst en omzet dan verwacht, maar scherpte zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar toch aan. Het aandeel ging toch 7,0 procent lager.  

Witgoedfabrikant Whirlpool boekte een hogere omzet en zag de winst stijgen. Het aandeel sloot 1,6 procent lager.

Donderdag nabeurs opent Intel de boeken. In aanloop naar de cijferrapportage sloot het aandeel 0,8 procent hoger. 

Moderna ging donderdag 3,6 procent hoger.  Het biotechbedrijf heeft de werving van 30.000 deelnemers aan zijn Fase 3 coronavaccinstudie afgerond.

De terugkeer van McAfee op de beurs was donderdag geen groot succes. Op de eerste handelsdag werd er een verlies geleden van ruim 6 procent ten opzichte van de IPO prijs van 20 dollar.

De Aandeelhouder TV

november 23, 2020

AEX 23 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 23, 2020

Economische vooruitzichten VS verslechteren

november 23, 2020

Starten met beleggen in drie stappen – #Beursspel2020

november 23, 2020

Prosus scoort | 23 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:29

  Euforie door Trump en Yellen – Olie bezig aan indrukwekkende rally

 • 16:09

  TA van Edward Loef – Opluchtingsrally in Kon. BAM Groep

 • 12:52

  AEX vertoont negatieve divergentie & Tesla flirt met weerstand $502

 • 08:43

  Beurzen wachten op nieuwe impulsen en ogen gericht op coronavaccins

 • 08:43

  Beurzen wachten op nieuwe impulsen en ogen gericht op coronavaccins

 • 16:57

  TA van Edward Loef – Bekaert opnieuw het bekijken waard

 • 16:57

  TA van Edward Loef – Bekaert opnieuw het bekijken waard

 • 08:44

  Veto’s in Euroland & China zet in op waterstof

 • 08:44

  Veto’s in Euroland & China zet in op waterstof

Masterclasses

  Columns

  Nieuw
  23 nov 15:09 Nico Bakker

  NIKKEI in correctie

  20 nov 10:37 Redactie

  10 aandelen onder €10 om te kopen in november

  20 nov 08:33 BNP Paribas Asset Management

  BNP Paribas AM – Hoe beïnvloedt de Amerikaanse verkiezingsuitslag obligaties?