Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 22 oktober 2020 19:46

Wall Street koerst licht hoger

Wall Street koerste donderdag licht hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 steeg 0,3 procent en de Nasdaq ging een fractie hoger. De Dow Jones index won 0,3 procent.

De Amerikaanse markten blijven zeer gefocust op nieuws vanaf Capitol Hill waar nog steeds wordt onderhandeld over een nieuw steunpakket. Volgens de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is een akkoord binnen handbereik. Zij praat vandaag opnieuw met minister van financiën Steven Mnuchin.

Volgens Pelosi moet er nog deze week een conceptdeal liggen, om nog voor de verkiezingen op 3 november een akkoord te bereiken. Over zo'n voorstel zou dan volgende week kunnen worden gestemd. Het blijft echter de vraag of de door de Republikeinen gecontroleerde Senaat nog voor de verkiezingen een deal zal goedkeuren.

Vermogensbeheerder Tristan Hanson van M&G Investments vindt het vrij kortzichtig dat de markt zich blind staart op de idee dat er nog voor de verkiezingen een nieuw stimuluspakket moet komen. 

"Wie de verkiezingen ook wint; de kans is groot dat er een vorm van fiscale stimulering komt in de komende maanden."

Ondertussen komen die verkiezingen steeds dichterbij. Vrijdagnacht Nederlandse tijd volgt een laatste debat tussen zittend president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden. Een eerder debat verliep zeer chaotisch.

Als er iets opmerkelijks gebeurt, kan dat zeker een rol spelen in het marktsentiment vrijdag, volgens Andrew Hunter van Capital Economics, maar de kans daarop is klein, aldus de econoom.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat er afgelopen week 787.000 nieuwe werkloosheidsuitkeringen zijn aangevraagd in de VS, wat 55.000 minder was dan een week eerder. Omdat het cijfer van de vorige week ook neerwaarts werd bijgesteld was het aantal bijna 90.000 lager dan verwacht. 

Marktanalist David Madden van CMC Markets wees erop dat het totaal aantal steunaanvragen sinds maart niet zo laag was. "Het is bemoedigend dat de arbeidsmarkt langzaamaan verbetert", aldus de marktvorser.    

Verder stegen de bestaande woningverkopen in de VS in september veel harder dan gedacht terwijl de index voor leidende indicatoren in dezelfde maand juist minder hard steeg dan in juli en augustus.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1827. De olieprijs handelde 1,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Tesla ging 2,3 procent hoger, nadat de maker van elektrische voertuigen een winst van 874 miljoen dollar boekte op een omzet van 8,8 miljard dollar. Het was het vijfde winstgevende kwartaal op rij voor Tesla, na jaren van verliezen, en de winst was bijna twee keer zo hoog als in het voorgaande kwartaal. Het bedrijf van Elon Musk blijft mikken op 500.000 afgeleverde auto's dit jaar.

AT&T noteerde 5,5 procent hoger, nadat de aanbieder van telecom- en kabeldiensten behalve een beperkte omzetdaling ook een sterke groei van het aantal mobiele en HBO-abonnees meldde.

Align Technology werd donderdag liefst 34 procent meer waard. De fabrikant van onzichtbare protheses om tanden netjes naast elkaar te houden boekte een hoger dan verwachte winst, omdat tandartsen en orthodontisten weer open gingen na het opheffen van lockdowns vanwege het coronavirus.

American Airlines noteerde 0,8 procent hoger. Een omzetdaling van 73 procent tot 3,2 miljard dollar in het derde kwartaal viel toch nog mee, omdat analisten slechts 2,8 miljard dollar aan inkomsten hadden voorzien. De luchtvaartmaatschappij boekte 4,71 dollar per aandeel verlies.

Chemiebedrijf Dow meldde een omzetdaling van 10 procent en een winstdaling van 0,91 tot 0,50 dollar per aandeel, maar dat was beter dan de winsthalvering die analisten hadden voorspeld. Het aandeel noteerde donderdag 0,5 procent lager. 

Coca-Cola won 1,3 procent. De frisdrankreus boekte 9 procent minder omzet en 2 procent minder winst per aandeel, aangepast voor bijzondere posten.

Fabrikant van wc-papier, luiers en papieren zakdoekjes Kimberley-Clark boekte minder winst en omzet dan verwacht, maar scherpte zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar toch aan. Het aandeel ging toch 4,7 procent lager.  

Witgoedfabrikant Whirlpool boekte een hogere omzet en zag de winst stijgen. Het aandeel noteerde 1,4 procent lager.

Donderdag nabeurs opent Intel de boeken. In aanloop naar de cijferrapportage noteerde het aandeel 1,0 procent hoger. 

Moderna ging donderdag 3,8 procent hoger.  Het biotechbedrijf heeft de werving van 30.000 deelnemers aan zijn Fase 3 coronavaccinstudie afgerond.

De terugkeer van McAfee op de beurs is donderdag nog geen groot succes. Kort na de start van de handel in het aandeel werd er een verlies geleden van meer dan 6 procent.

De computerbeveiliger verkocht bijna 31 miljoen aandelen en haalde daarmee bijna 620 miljoen dollar op. Daarbovenop verkochten aandeelhouders nog ruim 6 miljoen aandelen.

De Aandeelhouder TV

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 26, 2020

AEX 26 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

 • 08:32

  Zorgen om coronavaccins & e-commerce profiteert van Black Friday

 • 16:23

  TA van Edward Loef – 50% koerssprong in BAM Groep

 • 14:43

  Heikin Ashi uitleg – herken de trend met de Heikin Ashi strategie

 • 08:03

  Wall Street viert Thanksgiving Day & Slack spuit omhoog na overnamefantasie

 • 16:59

  TA van Edward Loef – DOW boven 30.000

 • 09:18

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:11

  Rustige sessie voor de boeg & Dow Jones breekt record

 • 17:16

  TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021