Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 22 oktober 2020 12:23

Europese beurzen lager rond middaguur

De Europese beurzen noteerden donderdag lager in afwachting van eventuele volgende stappen ten aanzien van het Amerikaanse steunpakket en het Brexit-vraagstuk, terwijl de aandelenmarkten steeds meer rekening lijken te houden met een winst van Joe Biden bij de aanstaande presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een daling van 0,5 procent op 357,80 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,4 procent naar 12.519,50 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,6 procent met een stand van 4.824,84 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 0,4 procent naar 5.751,07 punten.

Een Democraat in het Witte Huis wordt door de financiële markten doorgaans minder gewaardeerd dan een Republikein en met Donald Trump aan het roer lijkt een lage rente goudgerander dan met Biden.

Het Duitse consumentenvertrouwen over november kwam lager uit ten opzichte van oktober. De Franse ondernemers hebben in oktober aan vertrouwen licht ingeboet.

In de Verenigde Staten gaat donderdag de aandacht uit naar de wekelijkse steunaanvragen, de verkoop van bestaande huizen in september, de leidende indicatoren over dezelfde maand en het voorlopige consumentenvertrouwen, zoals dat gemeten wordt door onderzoeksbureau The Conference Board.

Vandaag krijgt de voorzitter van de Bank of England Andrew Bailey het woord en spreekt de Britse minister van financiën Rishi Sunak voor het Lagerhuis.

In de Verenigde Staten staan spreekbeurten van de voorzitter van de Federal Reserve van Richmond Thomas Barkin, van San Francisco Mary Daly en van Dallas Robert Kaplan op het programma.

Olie noteerde donderdag hoger. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent in het groen op 40,24 dollar, terwijl voor een december-future Brent 41,95 dollar werd betaald, eveneens een stijging van 0,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1828. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1846 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1870 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Unilever heeft in het derde kwartaal de omzet onder druk zien staan, maar wist onderliggend flink harder te groeien dan verwacht door sterk meevallende volumes. Donderdag gaf Unilever geen nieuwe concrete doelen af. In het vierde kwartaal denken de analisten dat de onderliggende groei zal uitkomen op 2,2 procent. De koers van het aandeel noteerde een plus van 0,1 procent.

STMicroelectronics heeft in het derde kwartaal fors meer omzet behaald dan in het voorgaande kwartaal en werd nog iets positiever voor heel dit jaar. Voor het vierde kwartaal rekent de chipfabrikant op een groei op kwartaalbasis van 12 procent. Aan die groei zullen alle productgroepen bijdragen. De koers van het aandeel noteerde 0,9 procent hoger.

RELX heeft in eerste negen maanden van 2020 bij 3 van de 4 divisies de omzet zien oplopen, maar bij Exhibitions zoals verwacht door de coronacrisis zeer sterk zien dalen. De koers van het aandeel noteerde 0,4 procent lager.

Het Belgische Argen-x leverde 6,9 procent in. Beleggers reageerden teleurgesteld op de kwartaalupdate van het biotechbedrijf. Daaruit bleek een aanzienlijk verlies door onderzoek en ontwikkeling, al behoudt het bedrijf een grote cashberg. Bij KBC Securities ging het advies omlaag van Kopen naar Houden.

Pernod Ricard heeft in het afgelopen kwartaal de omzet autonoom op jaarbasis met 6 procent zien dalen, vooral als gevolg van de coronacrisis. In het lopende kwartaal verwacht Pernod Ricard nog steeds flink te worden geraakt door de impact van het coronavirus. In de tweede helft van het gebroken boekjaar 2021 verwacht de onderneming weer dat de omzet zal groeien. De vergelijkingsbasis zal dan echter wel relatief makkelijk zijn. De koers van het aandeel noteerde 2,7 procent hoger.

In Parijs en Frankfurt noteerden de hoofdaandelen ook vandaag rond het middaguur voor het grootste deel lager. In Frankfurt was het aandeel Adidas een positieve uitzondering met een koerswinst van 2,7 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 3.435,56 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent inleverde op 28.210,82 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent op 11.484,69 punten.

De Aandeelhouder TV

december 1, 2020

Dit is de winnaar van het RTL Z Beursspel – #Beursspel2020

december 1, 2020

Record na record | 1 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 30, 2020

AEX 30 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 30, 2020

Laat je geld groeien, start met beleggen – #Beursspel2020

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

 • 08:02

  November wordt een topmaand & alle ogen op OPEC+

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

 • 08:32

  Zorgen om coronavaccins & e-commerce profiteert van Black Friday

 • 16:23

  TA van Edward Loef – 50% koerssprong in BAM Groep

 • 14:43

  Heikin Ashi uitleg – herken de trend met de Heikin Ashi strategie

 • 08:03

  Wall Street viert Thanksgiving Day & Slack spuit omhoog na overnamefantasie

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
01 dec 16:54 Redactie

Nico Inberg bij DeAandeelhouder.nl

01 dec 15:11 Redactie

Webinar: Dé 10 kooptips voor beleggers in 2021

01 dec 15:36 Marco Knulst

Vastgoed geeft Koopsignaal