Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 22 oktober 2020 18:48

Bescheiden verliezen Europese beurzen

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag overwegend licht lager geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent in het rood op 360,27 punten, de Duitse DAX sloot 0,1 procent in de min op 12.543,06 punten, voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 4.851,38 punten ook een min van 0,1 procent en de Britse FTSE 100 steeg 0,2 procent op 5.785,65 punten.

De aandelenmarkten blijven zeer gefocust op de Amerikaanse onderhandelingen over een nieuw steunpakket. Volgens de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is een akkoord binnen handbereik. Zij praat later vandaag opnieuw met minister van financiën Steven Mnuchin.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets zorgden de uitspraken van Pelosi voor een kleine koopimpuls richting de slotbel in Europa.

"Een groot deel van de dag was het sentiment echter zwak", volgens de marktvolger.

In het algemeen maken beleggers zich zorgen over het oplaaiende coronavirus. In landen als Tsjechië, België en Nederland loopt het aantal besmettingen hard op en ook een land als Duitsland, dat het virus tot nog toe beter onder controle leek te hebben, luidt nu de noodklok.

Op macro-economisch vlak werd in Europa bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in november is gedaald. In Frankrijk daalde het ondernemersvertrouwen maar dan in de maand oktober.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1832.  Olie werd ruim 2 procent duurder.  
 
Bedrijfsnieuws

De omzet van Unilever stond in het derde kwartaal onder druk, maar onderliggend was sprake van een flinke groei door sterk meevallende volumes. Het levensmiddelenconcern gaf donderdag geen nieuwe concrete doelen af. Analisten voorspellen voor het vierde kwartaal een onderliggende groei van 2,2 procent. Unilever sloot donderdag in Londen 0,4 procent hoger.

STMicroelectronics heeft in het derde kwartaal fors meer omzet behaald dan in het voorgaande kwartaal en werd nog iets positiever voor heel dit jaar. Voor het vierde kwartaal rekent de chipfabrikant op een groei op kwartaalbasis van 12 procent. Aan die groei zullen alle productgroepen bijdragen. Het aandeel sloot toch 1,0 procent lager.

Bij RELX liep de omzet in eerste negen maanden van 2020 bij 3 van de 4 divisies op, maar bij Exhibitions was zoals verwacht een zeer sterke daling zichtbaar door de corona-impact. Het aandeel eindigde 1,2 procent lager in Londen.

Het Belgische Argen-x leverde donderdag 3,2 procent in. Beleggers reageerden teleurgesteld op de kwartaalupdate van het biotechbedrijf. Daaruit bleek een aanzienlijk verlies door onderzoek en ontwikkeling, al behoudt het bedrijf een grote cashberg. Bij KBC Securities ging het advies omlaag van Kopen naar Houden.

De autonome omzet van Pernod Ricard daalde in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 6 procent, vooral als gevolg van de coronacrisis. Ook in het lopende kwartaal verwacht de Franse drankenproducent impact vanwege het virus. In de tweede helft van het lopende boekjaar 2021 moet de omzet wel weer groeien. Pernod Ricard sloot 3,9 procent hoger.

International Consolidated Airlines Group sloot 4,4 procent hoger ondanks een stevig verlies in het derde kwartaal. Het moederbedrijf van onder meer British Airways benadrukte wel dat het een sterke liquiditeitspositie heeft.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen bleven donderdag rond het Europese slot dicht bij huis. 

De Aandeelhouder TV

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 26, 2020

AEX 26 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

 • 08:32

  Zorgen om coronavaccins & e-commerce profiteert van Black Friday

 • 16:23

  TA van Edward Loef – 50% koerssprong in BAM Groep

 • 14:43

  Heikin Ashi uitleg – herken de trend met de Heikin Ashi strategie

 • 08:03

  Wall Street viert Thanksgiving Day & Slack spuit omhoog na overnamefantasie

 • 16:59

  TA van Edward Loef – DOW boven 30.000

 • 09:18

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:11

  Rustige sessie voor de boeg & Dow Jones breekt record

 • 17:16

  TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021