Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 20 oktober 2020 07:53

AEX wacht lagere opening

De AEX zal maandag naar verwachting lager van start gaan. Futures op de AEX index wijzen ongeveer een uur voor de beursgong op een verlies van meer dan een half procent ten opzichte van de slotstand van maandag. De slotkoers van maandag kwam evenwel onregelmatig tot stand door technische problemen bij beursuitbater Euronext.

Maandag waren er richting de reguliere sluitingstijd van Euronext flinke koersbewegingen voor een aantal individuele aandelen. Zo noteerde het aandeel Philips na cijfers de hele handelsdag in het groen om vervolgens na een koersval in de slotminuten 4 procent lager te sluiten.

Daarnaast functioneerde de slotveiling, waarin alle openstaande orders worden verzameld en, indien mogelijk, worden uitgevoerd om een slotkoers te bepalen, niet naar behoren, waardoor na sluitingstijd nog steeds nieuwe koersen werden afgegeven. Transacties die na 17.30 uur plaatsvonden zullen naar verwachting worden geannuleerd. Eerder op de handelsdag was er door een technische storing op Euronext al ongeveer 3 uur geen handel mogelijk.

Wall Street opende maandag nog in het groen, geïnspireerd door sterke Chinese groeicijfers en hoop op een handelsdeal, om vervolgens richting het slot in Amsterdam licht terrein prijs te geven, waardoor ook op de Europese beurzen winsten werden prijsgegeven. Daarna hield de verkoopdruk aan en hoofdgraadmeter S&P 500 sloot uiteindelijk in New York met 1,6 procent diep in het rood.

Amerikaanse beleggers hielden zich maandag voornamelijk bezig met de vraag of er nog een stimuleringsdeal komt vòòr de presidentsverkiezingen op 3 november. De Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, kwam zondag met een deadline van 48 uur om een deal te sluiten. Witte rook bleef maandag evenwel achterwege.

Zakenzender CNBC wist maandagavond wel te melden dat Nancy Pelosi en de Republikeinse minister van Financiën Steven Mnuchin in een telefoongesprek van bijna 1 uur wel nader tot elkaar zijn gekomen. Vandaag wordt het gesprek voortgezet.

Het snel groeiende aantal coronabesmettingen in de VS zet volgens vermogensbeheerder Chris Larkin van E*Trade Financial extra druk op de gesprekken en de noodzaak van nieuwe stimulus voor de Amerikaanse economie.

Chief Investment Officer Lisa Shalett van Morgan Stanley Wealth Management wees evenwel op diverse experts die de kans op een stimuleringsdeal voor januari op minder dan 20 procent inschatten.

In Azië noteren de hoofdindices vanochtend lager, maar de dalingen blijven binnen de perken, gelet op de verliezen op Wall Street maandagavond. De beurzen in Tokio en Sydney geven ruim een half procent prijs, terwijl de Chinese beurzen nipt in het rood noteren.

De Amerikaanse olieprijs sloot maandagavond vrijwel onveranderd op 40,83 dollar. De Saoedische olieminister Abdulaziz bin Salman gaf maandag aan dat de OPEC en zijn bondgenoten "flexibel" genoeg zijn om zich aan te passen aan de veranderingen in de oliemarkt.

De euro zit in de lift ten opzichte van de dollar. Vanochtend noteerde het muntpaar op 1,1779. Maandag stond er nog een stand van 1,1715 op de borden.

Beleggers hebben vandaag oog voor cijfers van onder meer Procter & Gamble, Philip Morris en Netflix. Op macro-economisch vlak staan onder meer de afgegeven Amerikaanse woningbouw- en bouwvergunningen op de agenda.

Bedrijfsnieuws

Fugro wil 250 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Daarvan zal ruim 53 miljoen euro worden geplaatst bij diverse hoeksteenaandeelhouders en de rest via een claimemissie. In totaal hebben deze grote aandeelhouders zich voor 113 miljoen euro gecommitteerd bij de plaatsing.Zij betalen 2,60 euro per aandeel bij de private plaatsing van 53,3 miljoen euro. De uitgifteprijs bij de claimemissie moet nog worden vastgesteld. Het aandeel sloot maandag op 2,84 euro.

Koffieconcern JDE Peet's gaat de productie van aluminium koffiecupjes verder uitbreiden en investeert daartoe 110 miljoen euro.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot maandag 1,6 procent lager op een slot van 3.426,92 punten en de Dow Jones index daalde 1,4 procent op 28.195,42 punten. De Nasdaq eindigde 1,7 procent in het rood op 11.478,88 punten.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Vechten om grondstoffen

december 4, 2020

Lange termijn beeld AEX blijft bullish

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord