Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 15 oktober 2020 12:23

Europese beurzen stevig lager rond middaguur

De Europese beurzen noteerden donderdag lager, nadat Wall Street woensdagavond in het rood sloot en de markt onzeker is over de mate waarin de coronapandemie onder controle te brengen valt en wat dit voor de mondiale economie betekent. Daarbij blijft een nieuw Amerikaans steunpakket vooralsnog uit.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een min van 2,1 procent op 361,50 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 3,1 procent naar 12.626,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 2,2 procent met een stand van 4.835,27 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 2,2 procent naar 5.806,14 punten.

De aandacht gaat vandaag vooral uit naar de Brexit-besprekingen en het optreden van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde vanavond kort na het sluiten van de Europese aandelenhandel.

Olie noteerde donderdag lager. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 2,7 procent in het rood op 39,92 dollar, terwijl voor een december-future Brent 42,30 dollar werd betaald, een daling van 2,5 procent. Vanmiddag volgen uit de VS de wekelijkse olievoorraden.

De Fransen maakten donderdag hun definitieve inflatiecijfers bekend, en die laatste melding bevestigde het eerdere beeld van een daling van de consumentenprijzen op maandbasis, terwijl op er op jaarbasis helemaal niets veranderde. Eerder was er voor het jaarcijfer nog wel een kleine stijging gemeld.

In de Verenigde Staten is het donderdag iets drukker dan op de voorgaande dagen het geval was met de wekelijkse steunaanvragen, de activiteiten-index van New York en Philadelphia, de Amerikaanse importprijzen en zoals gezegd de wekelijkse olievoorraden.

Sprekers naast Lagarde zijn vandaag de voorzitter van de Federal Reserve van Minneapolis Neel Kashkari, zijn collega bij de Fed van New York John Williams en van Richmond Thomas Barkin.

De euro/dollar noteerde op 1,1710. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1738 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,1754 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was donderdag de positieve uitschieter nu een consortium van Europese investeerders in het vastgoedfonds meldde fel gekant te zijn tegen de voorgestelde emissie van 3,5 miljard euro als onderdeel van het RESET-plan van het vastgoedfonds. Het aandeel Unibail noteerde een koerswinst van 11,3 procent.

Na de kwartaalcijfers van ASML op woensdag herzagen analisten hun taxaties, was in de meeste gevallen leidde tot een hoger koersdoel voor het aandeel. Berenberg verhoogde het koersdoel zelfs naar 405 euro. ASML daalde desondanks 3,1 procent. 

Hetzelfde als bij ASML was ook het geval bij Just Eat Takeaway, maar na de winst van woensdag, steeg het aandeel donderdag nog eens een procent.

Ryanair is van plan in de winter op een capaciteit te vliegen van 40 procent ten opzichte van vorig jaar, vanwege de toenemende restricties in Europa om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het aandeel noteerde met zijn koers 3,1 procent lager.

Roche heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een beperkte omzetgroei gerealiseerd, waarbij de coronacrisis op de resultaten drukte. Roche handhaafde de outlook voor heel dit jaar. Dit betekent dat de farmaceut onverminderd uit gaat van een omzetgroei tot 5 procent tegen constante wisselkoersen. De kernwinst per aandeel zal in lijn met de omzet aantrekken, zo voorziet Roche. Bovendien ziet de farmaceut nog ruimte om het dividend verder te verhogen. Roche noteerde 2,9 procent in koers.

Op de belangrijkste handelsvloeren noteerden de hoofdaandelen lager met in Parijs bij drie kwart ervan met een verlies van meer dan 2 procent en in Frankfurt 24 van de 30 hoofdaandelen die meer dan 2 procent inleverden.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,1 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,7 procent tot 3.488,66 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 28.513,98 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent lager op 11.768,73 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020