Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 15 oktober 2020 18:32

Europese beurzen in mineur door coronavrees

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag flink lager geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 2,1 procent in het rood op 362,91 punten, de Duitse DAX sloot 2,5 procent in de min op 12.703,75 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 4.837,42 punten een verlies van 2,1 procent. De Britse FTSE 100 eindigde 1,7 procent lager op 5.832,52 punten.

Hernieuwde zorgen over de sterke opleving van het coronavirus en strengere maatregelen in Europa, domineerden de stemming donderdag,  zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

Madden wees erop dat de focus de afgelopen tijd vooral lag op een mogelijke nieuwe stimuleringsronde in de Verenigde Staten, terwijl  het virus weer in alle hevigheid oplaaide.

"We zitten nu in een scenario waar de pandemie weer op de voorgrond treedt terwijl de kans op nieuwe Amerikaanse stimulus voorafgaand aan de verkiezingen heel klein is", aldus Madden, en dit is reden voor de verkoopgolf op de aandelenmarkten.

Net zo belangrijk zijn de Brexit-onderhandelingen die donderdag plaatsvonden en de door Londen uitgesproken deadline, die officieel ook donderdag afloopt. Brussel liet na de top weten dat er niet voldoende vooruitgang is voor een deal en riep Londen donderdag op om de komende weken te blijven praten.

Volgens Madden van CMC houdt de Brexit-onzekerheid aan en is het weer dezelfde situatie die we eerder bij onderhandelingen zagen. "Beide partijen zeggen een akkoord te willen, maar er zijn tot nog toe geen grote compromissen gesloten."    

Het Britse pond noteerde donderdag lager ten opzichte van de euro en dollar. De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1704.  Olie werd goedkoper. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1,9 procent tot 40,26 dollar. De wekelijkse Amerikaanse olievoorraden lieten donderdag een daling zien.
 
Bedrijfsnieuws

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was donderdag de positieve uitschieter nu een consortium van Europese investeerders in het vastgoedfonds bekend maakte fel gekant te zijn tegen de voorgestelde emissie van 3,5 miljard euro als onderdeel van het RESET-plan van het vastgoedfonds. In een reactie gaf Unibail aan in gesprek te blijven met deze investeerders, maar dat men ook vast houdt aan het strategisch plan. Het aandeel steeg 14,1 procent.

Na de kwartaalcijfers van ASML op woensdag herzagen analisten hun taxaties, wat in de meeste gevallen leidde tot een hoger koersdoel voor het aandeel. Berenberg verhoogde het koersdoel zelfs naar 405 euro. ASML daalde desondanks 3,5 procent.

Hetzelfde als bij ASML was ook het geval bij Just Eat Takeaway. Na de winst van woensdag, steeg het aandeel donderdag nog eens 1,8 procent.

Ryanair is van plan deze winter op een capaciteit te vliegen van 40 procent ten opzichte van vorig jaar, vanwege de toenemende restricties in Europa om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het aandeel verloor 4,3 procent aan waarde. Sectorgenoten als Air France-KLM, easyJet en Lufthansa verloren zo'n 2 tot 3 procent.

Roche heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een beperkte omzetgroei gerealiseerd, waarbij de coronacrisis op de resultaten drukte. De Zwitserse farmaceut handhaafde wel de outlook voor heel dit jaar. Bovendien is er ruimte om het dividend verder te verhogen. Roche sloot toch 3,5 procent lager.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot duidelijk lager.  

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020