Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 14 oktober 2020 18:37

Europese beurzen blijven dicht bij huis

De Europese beurzen zijn woensdag dicht bij huis gebleven.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 370,62 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 13.028,06 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 4.941,66 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent lager op 5.935,06 punten.

De Europese beurzen schommelden woensdag tussen lichte winsten en verliezen. De coronacrisis blijft voor onzekerheid zorgen. Zo loopt het aantal besmettingen on veel regio's op, terwijl een aantal farmaceuten aangaf zich gedwongen te zien hun studies naar een coronavaccin tijdelijk te staken.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets was er woensdag dan ook weinig om vrolijk over te zijn. "Politici in de VS lijken niet in de buurt van het sluiten van een deal met betrekking tot een [nieuw] steunpakket. Een aantal potentiële vaccins tegen het coronavirus kampt met tegenslagen en als klap op de vuurpijl is er nog steeds onzekerheid over de toekomstige relatie tussen het VK en de EU", zei hij. Donderdag verloopt de door de Britse premier Boris Johnson zelf opgelegde deadline voor een deal.

Daarnaast verwerkt de markt de eerste serie kwartaalcijfers. 

Een reeks nieuwe beperkingsmaatregelen vanwege het coronavirus in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Nederland drukten ook op het sentiment . Ook Frankrijk zal naar verwachting woensdag meer maatregelen aankondigen, te midden van stijgende sterfgevallen en ziekenhuisopnames in het land.

Op macro-economisch vlak werd woensdag in Europa bekend dat de industrie in de eurozone in augustus 0,7 procent meer heeft geproduceerd dan in juli. Economen rekenden voor augustus ook op een productiestijging van 0,7 procent. In juli viel de productie op maandbasis nog 5,0 procent hoger uit, een opwaartse bijstelling.  

De Duitse economie zal dit jaar door de coronacrisis in omvang nog meer terugvallen dan in een eerdere raming al werd aangenomen. Dit meldde het Duitse onderzoeksinstituut Ifo woensdag. Voor dit jaar gaat het Ifo nu uit van een krimp van de Duitse economie met 5,4 procent tegen een verwachte krimp met 4,2 procent in een eerdere raming.

De euro/dollar noteerde op 1,1760. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1736 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1744 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
International Consolidated Airlines sloot na een volatiele handelsdag 0,7 procent hoger, Deutsche Lufthansa won 0,1 procent, Air France-KLM noteerde 0,8 procent hoger en Ryanair steeg 0,2 procent. Daarmee herstelden de luchtvaarders van eerdere verliezen, vanwege het oplaaiende coronavirus.

ASML heeft in het derde kwartaal ruim aan de verwachtingen voldaan. Het aandeel sloot 1,0 procent lager. Voor het vierde kwartaal rekent ASML op een omzet van 3,6 tot 3,8 miljard euro met een brutomarge van ongeveer 50 procent. Daarmee herhaalde ASML ook de outlook voor heel 2020 van een omzet van minimaal 13,3 miljard euro. Een volgens analisten wat voorzichtig ogende outlook voor 2021 zette druk op het aandeel.

TomTom daalde 2,8 procent. De producent van navigatiesystemenen rapporteerde een groter dan verwacht nettoverlies en waarschuwde voor een scherpe daling van de jaaromzet.

Nokia en Google Cloud hebben een strategische samenwerking van vijf jaar aangekondigd, waarbij Nokia zijn on-premise IT-infrastructuur zal migreren naar Google Cloud. Het aandeel steeg 0,8 procent.

Just Eat Takeaway steeg 6,5 procent. De ordergroei van de bezorgdienst groeide in het derde kwartaal met 46,1 procent en het investeringsprogramma lijkt zijn vruchten af te werpen, zei zakenbankJefferies.

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 3.510,30 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020