Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 12 oktober 2020 12:17

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteren maandag rond het middaguur in de plus.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 371,91 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 13.079,99 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 4.967,23 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent lager op 6.013,27 punten.

De Europese aandelenmarkten werden maandag geholpen door de hoop op verdere stimulering aan beide zijden van de Atlatische Oceaan, terwijl de verspreiding van het coronavirus in de herfst tot steeds meer beperkingen leidt.

Zowel de Republikeinen als Democraten uitten afgelopen weekeinde hun bezwaar tegen het nieuwe voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump. "Deze onderhandelingen over het Amerikaanse steunbeleid beginnen veel te lijken op de echtscheidingsonderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, omdat ze zowel vervelend als eindeloos zijn", zei econoom Paul Donovan van UBS Global wealth Management.

Philip Lane, de hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank, zei in een interview dat de economie van de eurozone dit jaar circa 5 procent onder het niveau van vorig jaar zal eindigen, vanwege het uitblijven van verdere stimuleringen. "Er is sprake van een unieke periode van onzekerheid. Maar op een aantal vlakke zal de onzekerheid in de herfst afnemen, omdat we meer inzicht zullen krijgen in de vooruitzichten voor 2021", zei hij.

Daarnaast is er de onzekerheid over de Brexit-onderhandelingen over een handelsdeal met de EU. Aanstaande donderdag verloopt de door de Britse premier Boris Johnson zelf opgelegde deadline voor een deal. "Als er zicht is op een handelsakkoord, zal er verder onderhandeld worden, wat een steuntje in de rug zal betekenen voor het pond", zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank. De bank verwacht dat er aan het einde van de week in de ogen van Johnson inderdaad voldoende vooruitgang zal zijn geboekt om de onderhandelingen nog enkele weken voort te zetten, "zodat de Britten uiteindelijk op 31 december met wél een handelsakkoord in de hand de unie definitief verlaten."

De euro/dollar noteerde op 1,1807. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1824 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

KPN noteerde maandag rond het middaguur 7,4 procent hoger. Vrijdag meldde Bloomberg dat het Zweedse EQT mogelijk interesse heeft om een overnamebod uit te brengen. Of er een bod komt, dat is afwachten. Analisten van ING benadrukten dat dit een vriendelijk bod zal moeten zijn, omdat KPN een paar flinke beschermingswallen heeft. EQT steeg 0,5 procent.

Daimler steeg 1,3 procent. Goldman Sachs verhoogde het advies van Verkopen naar Kopen. Societe General won 2,3 procent, nadat Jefferies het advies verhoogde naar Kopen. De analisten rekenen op hogere inkomsten, lagere kosten en betere dividenden bij de Franse bank.

Beursuitbater Euronext noteerde 2,6 procent lager en daalde daarmee voor een tweede dag na akkoord te zijn gegaan met de overname van Borsa Italiana van de de London Stock Exchange voor 4,3 miljard euro. Analisten zeiden dat Euronext meer heeft betaald dan ze hadden verwacht. Zij noemen de beoogde synergievoordelen ook een uitdaging.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,3 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,9 procent hoger op 3.477,13 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 28.586,90 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 11.579,94 punten.

De Aandeelhouder TV

november 28, 2020

Bescherm je beleggingen met Jim en Janneke – #Beursspel

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

 • 08:32

  Zorgen om coronavaccins & e-commerce profiteert van Black Friday

 • 16:23

  TA van Edward Loef – 50% koerssprong in BAM Groep

 • 14:43

  Heikin Ashi uitleg – herken de trend met de Heikin Ashi strategie

 • 08:03

  Wall Street viert Thanksgiving Day & Slack spuit omhoog na overnamefantasie

 • 16:59

  TA van Edward Loef – DOW boven 30.000

 • 09:18

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:11

  Rustige sessie voor de boeg & Dow Jones breekt record

 • 17:16

  TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021