NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 9 oktober 2020 18:30

Europese beurzen hoger richting weekend

De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,6 procent in het groen op 370,35 punten, de Duitse DAX sloot 0,1 procent in de plus op 13.051,23 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 4.946,81 punten een winst van 0,7 procent. De Britse FTSE 100 eindigde 0,7 procent hoger op 6.016,65 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets was het sentiment  positief richting het weekend ondanks het snel stijgende aantal coronabesmettingen in Europa.

"Het vooruitzicht van een vorm van stimulus [in de VS] weegt zwaarder dan de gezondheidscrisis", aldus Madden, die benadrukte dat een deal nog niet is gesloten.

Volgens economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow moeten minister van financiën Steven Mnuchin en leider van de Democraten Nancy Pelosi alleen nog de puntjes op de i zetten en zou president Trump al groen licht hebben gegeven voor een breed pakket met steun voor de Amerikaanse luchtvaartindustrie, kleine bedrijven en huishoudens.

De zorgen over het oplaaien van het aantal Covid-19 gevallen vertaalden zich vrijdag op de Europese markten vooral in de scherpe daling van luchtvaartaandelen. Lufthansa, Ryanair, Air France-KLM en easyJet verloren 2 tot 4 procent.

Op macro-economisch vlak was er aandacht voor een reeks Britse data. De industriële productie steeg in augustus licht en de economie liet in dezelfde maand een groei van iets meer dan 2 procent op maandbasis zien, wat lager was dan in juli. De Britse export steeg in de periode juni tot en met augustus meer dan de import, waarmee het overschot op de handelsbalans toenam.

Verder steeg de industriële productie in Frankrijk tussen juli en augustus minder hard maar was in Italië juist sprake van een stevige groei.

De euro/dollar noteerde vrijdag rond het Europese slot op 1,1821. De olieprijs daalde licht.

Bedrijfsnieuws

Kepler Cheuvreux heeft vrijdag de koersdoelen voor ASML en ASMI verhoogd van respectievelijk 270,00 naar 350,00 euro en van 120,00 naar 150,00 euro. ASML staat op Houden, maar ASMI is volgens Kepler koopwaardig. ASML sloot 1,8 procent in de plus, ASMI steeg 3,2 procent.

In Frankfurt en Parijs deden halfgeleideraandelen het ook goed. Infineon won 2,5 procent. UBS verhoogde het koersdoel voor het Duitse bedrijf naar 29,00 euro en voor het Franse STMicroelectronics ging die naar 31,50 euro. Beide aandelen staan op de kooplijst. STMicroelectronics steeg vrijdag 2,7 procent in waarde.

Zalando kwam donderdagavond met een outlookverhoging. In het derde kwartaal verwacht de Duitse online winkelketen een aangepaste EBIT van 100 miljoen tot 130 miljoen euro met een omzetgroei van 20 tot 23 procent. Hiermee zouden de opbrengsten van Zalando uitkomen tussen de 1,83 miljard en 1,87 miljard euro. Zalando opent op 4 november de boeken. Het aandeel steeg 3,2 procent.

Telefónica UK heeft een overeenkomst gesloten met Nokia voor de levering van software om de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van het Britse telecombedrijf te vergroten. Ook de Belgische telecombedrijven Proximus en Orange Belgium kozen voor Nokia. Financiële details werden niet gemeld. Het aandeel Nokia won 3,5 procent.

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft van de Britse Competition and Markets Authority goedkeuring gekregen om met zijn joint venture-partner Marston een combinatie aan te gaan. De nieuwe combinatie heet Carlsberg Marston's Brewing Company en Carlsberg betaalt hier 273 miljoen Britse pond voor. Het aandeel steeg 0,7 procent.

BASF is het afgelopen kwartaal diep in de rode cijfers gedoken als gevolg van een reeks waardeverminderingen en voorzieningen voor herstructureringen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Duitse chemiebedrijf. Het aandeel verloor 3,8 procent.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het Europese slot stevig in de plus.

De Aandeelhouder TV

oktober 22, 2021

hogere welvaart door digitaal geld

oktober 22, 2021

hogere welvaart door digitaal geld

oktober 22, 2021

Periode van stagflatie in verschiet

oktober 22, 2021

Week 42 AEX en DAX

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:35

  TA van Edward Loef – Olieprijs naar $ 100 of hoger?

 • 11:40

  Aandeel Tesla: kopen of verkopen?

 • 08:55

  S&P 500 bereikt record, maar Snap en Intel stellen teleur

 • 16:22

  TA van Edward Loef – Eindejaarsrally start vroeg dit jaar

 • 14:46

  BEL 20 lijkt vermoeid en kopje koffie voor UCB

 • 08:23

  Nasdaq blijft achter & Tesla boekt recordomzet

 • 18:00

  Wat is margin trading? De voor- en nadelen van beleggen met margin

 • 16:56

  TA van Edward Loef – Home Depot, Target Corp. en Lowe

 • 10:08

  ETF van de week: WisdomTree Phsyical Platinum (VZLA)

Masterclasses

Columns

Nieuw
22 okt 11:00 Coinmerce

Bitcoin all-time high $65.000 – Wat nu?

21 okt 09:58 Redactie

ETF v/d Week: Online gokken

21 okt 08:22 Bas Heijink

TA: STOXX Europe 600