Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 30 september 2020 18:43

Europese beurzen lager gesloten

De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 361,09 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 12.760,73 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,6 procent op 4.803,44 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 5.866,10 punten.

De Europese aandelenmarkten schommelden gedurende de laatste handelsdag van de maand en het kwartaal tussen winsten en verliezen, waarbij de markt geschrokken reageerde op een rommelig presidentieel debat in de Verenigde Staten en het toenemende aantal coronavirusinfecties.

De Amerikaanse president Donald Trump en de Democratische kandidaat Joe Biden voerden dinsdagavond de eerste van in totaal drie debatten. Wat door marktvolgers werd beschreven als een bitter en chaotisch debat heeft de mening van zwevende kiezers waarschijnlijk niet veranderd, concludeerden analisten.

"Stimulus heeft de markt [tot dusver] behoorlijk ver gebracht, maar de reële economie zal op een gegeven moment een inhaalslag moeten maken", zei marktanalist Chris Dillon van T. Rowe Price. "Voorlopig lijkt dat geen realiteit te zijn, omdat de aanvullende Amerikaanse stimuleringsmaatregelen niet komen zoals verwacht", voegde hij toe.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei echter namens de regering te komen met een tegenvoorstel voor een nieuw steunpakket voor werklozen in de coronacrisis. Mnuchin en Democraat Nancy Pelosi proberen alsnog om een steunpakket overeen te komen voor de verkiezingen, ondanks sceptische geluiden vanuit het Congres dat een deal op dit moment nauwelijks realiseerbaar is.

De markt haalde woensdag steun uit Chinese macro-cijfers, waaruit bleek dat de dienstensector en industrie volgens een lezing van Beijing in september iets harder zijn gegroeid, terwijl onderzoeksbureau Markit in augustus in de industrie wel groei constateerde, maar iets minder dan in juli.

De Britse economie kwam zowel op kwartaal- als op jaarbasis flink lager uit, maar de daling op kwartaalbasis was iets minder scherp dan in een eerste meting.

Duitsland publiceerde woensdag over augustus een toename van de detailhandelsverkopen, met op maandbasis een plus van 3,1 procent en op jaarbasis zelfs met 3,7 procent, allebei na correctie voor inflatie- en seizoenseffecten. De werkloosheid in Duitsland liet in september een lichte daling zien naar 6,3 procent.

De Franse consumentenprijzen tot slot daalden sterker dan voorzien. 

De euro/dollar noteerde op 1,1733. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1741 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1742 op de borden.

De olieprijs noteerde woensdag tot 1,1 procent hoger, nadat uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 2,0 miljoen vaten tot 492,4 miljoen vaten.

Bedrijfsnieuws

Royal Dutch Shell zal tussen de 7.000 en 9.000 banen schrappen voor het einde van 2022. Jaarlijks denkt Shell zo 2,0 miljard tot 2,5 miljard dollar tegen 2022 te kunnen besparen. Na belastingen rekent Shell voor het derde kwartaal op 1,0 miljard tot 1,5 miljard dollar aan afschrijvingen. Shell waarschuwde verder dat de lagere olieprijs ook "significante" gevolgen heeft voor de marges bij LNG. Dit kan ook de operationele kasstroom raken, voegde Shell toe. Het aandeel daalde 1,3 procent.

William Hill steeg 1,4 procent, na het nieuws dat Ceasars Entertainment het Britse gokbedrijf overneemt voor 272 pence per aandeel, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op 2,9 miljard pond.

Sika is positiever geworden over de tweede jaarhelft. Voor de komende maanden verwacht Sika "gunstigere marktomstandigheden". Dat zal volgens het speciaalchemiebedrijf een verbetering van de omzet en volumes tot gevolg hebben. Voor de tweede jaarhelft rekent Sika dan ook op een "bovenpropotionele" stijging van de EBIT. Het aandeel Sika werd 0,9 procent duurder.

Vestas heeft verschillende opdrachten gekregen voor de levering van windturbines. Financiële details werden door Vestas niet bekend gemaakt. Het aandeel noteerde een winst van 4,2 procent.

De Franse afvarverwerker Suez steeg 5,9 procent, nadat Veolia Environmet zijn bod voor het belang van Engie in Suez verhoogde tot 3,4 miljard euro. Veolia steeg 0,6 procent.

DSM heeft met Covestro een overeenkomst gesloten voor de verkoop van zijn Resins & Functional Materials-tak. DSM verwacht bij een transactiewaarde van 1,6 miljard euro circa 1,4 miljard euro aan contanten te ontvangen. Het aandeel DSM noteerde 3,8 procent hoger, die van Covestro 7,2 procent lager. 

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,2 procent hoger op 3.376,20  punten. De Dow Jones index steeg 1,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,3 procent in het groen.

De Aandeelhouder TV

oktober 19, 2020

AEX 19 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 19, 2020

Blondjes beleggen beter – Starten met beleggen #Beursspel2020

oktober 19, 2020

Philips levert | 19 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 18, 2020

Trump lijkt eigen glazen in te gooien

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:46

  TA van Edward Loef – De S&P 100 Index Verdubbelaars

 • 11:13

  Technische Analyse AEX – AEX heeft 587 punten in verschiet en Philips toont interessant patroon

 • 08:45

  Pelosi geeft Trump nog 48 uur om steunpakket rond te krijgen & Chinese economie groeit met 4,9%

 • 17:06

  TA van Edward Loef – Unibail Rodamco Westfield in de lift

 • 08:51

  Wall Street beperkt verlies & ECB staat klaar om in te grijpen

 • 17:38

  TA van Edward Loef – ASMI en ASML chart technisch

 • 08:47

  Wall Street staakt rally na uitblijven coronasteun & kwartaalcijferseizoen officieel van start

 • 15:37

  Aandeel ASML – unieke chipmachines zorgen voor sterke resultaten

 • 09:33

  ETF van de week: iShares Core S&P 500 ETF (SXR8)

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
19 okt 11:05 Nico Bakker

AEGON bulls aan zet

19 okt 10:52 Redactie

9% op jaarbasis op dit aandeel!

17 okt 08:58 Manus Fleskens

Fugro nieuws, fake of toch niet?