Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 29 september 2020 22:23

Wall Street sluit licht lager

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten in afwachting van het openingsdebat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn uitdager in de aankomende presidentsverkiezingen, Joe Biden.
 
De S&P 500-index daalde 0,5 procent tot 3.335 punten. De Dow Jones index verloor 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent.

De beurzen naderen het einde van een turbulente septembermaand, met winsten in de drie voorgaande handelsdagen, na eerdere koersdalingen. De terugval van de beurs in de afgelopen periode was voorspeld, nadat aandelen maandenlang omhoog waren geschoten, herstellend van het dieptepunt van maart, dat werd veroorzaakt door het coronavirus.

"Zo werken markten gewoon", zei CEO Vance Howard van Howard Capital Management. "Een marathonloper kan ook niet eeuwig rennen zonder even uit te rusten. Dat betekent niet dat er iets mis is."

Met de naderende Amerikaanse presidentsverkiezingen lijken de markten onrustiger te worden. Vanaf 3 uur 's nachts, onze tijd, gaan de kandidaten elkaar verbaal te lijf, dus lang na het sluiten van Wall Street. "Men zal naar dit debat kijken voor een antwoord op de vraag of beide partijen de uitkomst van de verkiezingen zullen accepteren", zei Tony Dalwood van Gresham House. "Elke onzekerheid daaromtrent zal leiden tot volatiliteit."

Biden ligt in de peilingen met zo'n 8 procentpunt voor op Trump, maar dat lijkt geen veilige marge.

De kansen op extra stimuleringsgeld voor de Amerikaanse economie lijken intussen te vervliegen. Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden namens de Democraten, spreekt dinsdag en woensdag met de minister van Financiën over een pakket en zou haar eisen hebben verlaagd. De aandacht van het Congres heeft zich echter verschoven naar de benoeming van een nieuwe hoge rechter en dat zou de kans op een stimuleringsdeal verkleinen.  

Op economisch vlak steeg het consumentenvertrouwen sterk in september, van 86,3 tot 101,8, volgens Conference Board. Minder gunstig was de Amerikaanse goederenbalans. Het handelstekort steeg in augustus naar bijna 83 miljard dollar, doordat de import sneller groeide dan de export. 

De euro/dollar stond op 1,1741. Een vat West Texas Intermediate werd 4 procent goedkoper op 38,92 dollar.

Bedrijfsnieuws

Beyond Meat werd 9,5 procent meer waard. Het bedrijf gaat zijn vleesvervangers verkopen in Walmart winkels. 

Abbott Laboratories steeg 1,3 procent, nadat Trump zei dat er 150 miljoen snelle coronavirustests van het farmaciebedrijf worden gedistribueerd in de hele VS. De order is 760 miljoen dollar waard. Het aandeel steeg 0,9 procent.

Uber Technologies is geïnteresseerd in een overname van Free Now, een mobiliteitsdienstverlener van de Duitse autofabrikanten BMW en Daimler. Dit schreef persbureau Bloomberg dinsdag. Het aandeel Uber zakte 0,4 procent.

Walmart zou 20 miljard tot 25 miljard dollar willen investeren in het digitale platform van Tata, meldde de Indiase krant Mint dinsdag. Het gezamenlijke platform zou verschillende diensten bieden zoals een boodschappendienst en een betaaldienst en zou 50 miljard tot 60 miljard dollar waard zijn. Het aandeel sloot vlak.  

Tiffany reageerde dinsdagmiddag op de argumenten van LVMH om af te zien van een gepland overnamebod. De juweliersketen vindt dat het Franse luxeconcern zijn contractuele verplichtingen niet nakomt. Het aandeel Tiffany werd 0,2 procent goedkoper.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020