Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 29 september 2020 12:59

Futures voorspellen licht lagere opening Wall Street

De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een licht lagere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel stond de S&P 500 future fractioneel lager. Ook de Dow Jones index en de Nasdaq lijken een beperkt openingsverlies te zullen moeten incasseren.

Daarmee nemen de Amerikaanse beurzen gas terug na de sterke weekstart van maandag. Beleggers wachten nog altijd op een nieuw economisch stimuleringspakket in de Verenigde Staten, terwijl het aantal coronabesmettingen wereldwijd weer hard stijgt en er inmiddels in totaal meer dan een miljoen doden zijn te betreuren.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade kunnen de Amerikaanse beurzen pas echt verder stijgen wanneer er een nieuw stimuleringspakket wordt aangekondigd.

De Democraten in het Huis van Afgevaardigden hebben een nieuw voorstel van 2,4 biljoen dollar gepresenteerd en maandag sprak Democratisch leider Nancy Pelosi met minister van financiën Steven Mnuchin en verwacht wordt dat er vandaag meer gesprekken volgen.

"Het beurssentiment krijgt een sterke impuls als we nog een stimuleringspakket krijgen, omdat dit een duidelijke boodschap afgeeft dat de overheid het belangrijk vindt om de economie en de andelenmarkten te ondersteunen", aldus Aslam.

Ook belangrijk voor de markten is het eerste verkiezingsdebat tussen president Donald Trump en zijn uitdager voormalig vicepresident Joe Biden, dinsdagnacht onze tijd.

Belangrijke punten zijn of de kandidaten de uitslag van de verkiezingen zullen accepteren, aldus Tony Dalwood, CEO van Gresham House Asset Management. "Als daar onduidelijkheid over is, creëert dit volatiliteit."

Op macro-economisch vlak is er dinsdag in de VS aandacht voor de groothandelsvoorraden in augustus en het consumentenvertrouwen berekend door onderzoeksbureau Conference Board in september.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1694. Een vat West Texas Intermediate werd 0,5 procent goedkoper op 40,41 dollar.

Bedrijfsnieuws

Uber Technologies is geïnteresseerd in een overname van Free Now, een mobiliteitsdienstverlener die onderdeel is van een joint venture van de Duitse autofabrikanten BMW en Daimler. Dit berichtte persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden. Het aandeel Uber noteerde voorbeurs 0,5 procent lager.

Walmart zou met Tata Group praten over een investering van 20 miljard tot 25 miljard dollar in het digitale platform van het Indiase bedrijf, meldde de Indiase krant Mint dinsdag op basis van bronnen. De twee bedrijven zouden een omvangrijk online platform willen creëren met verschillende diensten waaronder een boodschappendienst en een betaaldienst. De waardering van het platform ligt volgens Mint tussen de 50 miljard en 60 miljard dollar. Het aandeel van Walmart werd in de voorbeurshandel 0,3 procent duurder.
 
Walmart Canada heeft ondertussen een flink grotere order voor elektrische trucks bij Tesla geplaatst. Het gaat nu om 130 Tesla Semi Trucks. Tesla noteerde voorbeurs bijna 2 procent in het rood.

Tiffany reageerde dinsdagmiddag op de argumenten die LVMH heeft aangedragen voor een rechtbank in Delaware. De juweliersketen vindt dat het Franse luxeconcern zijn contractuele verplichtingen niet nakomt door de afgesproken overnameprijs voor Tiffany niet te betalen. Het aandeel Tiffany werd voorbeurs 0,7 procent goedkoper.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag overtuigend hoger gesloten. De S&P 500 won 1,6 procent op 3.351,60 punten, terwijl de Dow Jones index 1,5 procent steeg tot 27.584,06 punten. Techbeurs Nasdaq won 1,9 procent op 11.117,52 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 20, 2020

AEX 20 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 20, 2020

Britse pond kan fors dalen bij uitblijven Brexit-deal

oktober 20, 2020

Bob Homan tipt: Gespreid beleggen – #Beursspel2020

oktober 20, 2020

Euronext stoort | 20 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:28

  TA van Edward Loef – Het Amerikaanse begrotingstekort

 • 14:54

  Handelen in zilver – Ontdek alles over de zilver futures

 • 08:30

  Technische storing bij Euronext – Europese landen grijpen naar maatregelen

 • 16:46

  TA van Edward Loef – De S&P 100 Index Verdubbelaars

 • 11:13

  Technische Analyse AEX – AEX heeft 587 punten in verschiet en Philips toont interessant patroon

 • 08:45

  Pelosi geeft Trump nog 48 uur om steunpakket rond te krijgen & Chinese economie groeit met 4,9%

 • 17:06

  TA van Edward Loef – Unibail Rodamco Westfield in de lift

 • 08:51

  Wall Street beperkt verlies & ECB staat klaar om in te grijpen

 • 17:38

  TA van Edward Loef – ASMI en ASML chart technisch

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
20 okt 09:44 Bas Heijink

TA AEX: Donkere wolken

19 okt 11:05 Nico Bakker

AEGON bulls aan zet

19 okt 10:52 Redactie

9% op jaarbasis op dit aandeel!