Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 29 september 2020 12:12

Europese beurzen lager rond middaguur

De Europese beurzen noteerden dinsdag lager na de winsten van maandag op een handelsdag die vooral wacht op macro-economische indicaties en het verloop in de strijd om de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die vandaag met het eerste debat tussen Donald Trump en Joe Biden echt van start lijkt te gaan.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een verlies van 0,6 procent op 360,10 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,6 procent naar 12.796,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,4 procent met een stand van 4.822,16 punten. De Britse FTSE verloor dinsdag 0,7 procent en daalde naar 5.884,19 punten.

Het Franse consumentenvertrouwen in september maakte een pas op de plaats. Het consumentenvertrouwen in de eurozone verbeterde in september. Vanmiddag volgt nog de ontwikkeling van de Duitse inflatie. In België bleken de consumentenprijzen iets harder gestegen in september.

In de Verenigde Staten staan de groothandelsvoorraden in augustus, de ontwikkeling van de huizenprijzen in juli en het consumentenvertrouwen in september, zoals dat wordt gemeten door onderzoeksbureau The Conference Board op het programma.

Optredens zijn te verwachten van de voorzitter van de Bank of England Andrew Bailey, de vice-voorzitter van de Federal Reserve Randal Quarles en de voorzitter van de Fed van New York John Williams.

Na het sluiten van de Europese en Amerikaanse beurzen vindt het eerste televisiedebat plaats tussen Trump en Biden.

Olie noteerde dinsdag lager. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het rood op 40,42 dollar, terwijl voor een december-future Brent 42,70 dollar werd betaald, een daling van eveneens 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1690. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1673 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1670 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Nokia heeft de samenwerking met BT voor 5G verlengd. Financiële details deelden de Finnen niet. De koers van het aandeel Nokia noteerde 0,1 procent hoger, van BT 0,9 procent lager.

Vestas Wind Systems heeft van diens bestaande klant PNE een opdracht gekregen voor de levering van 7 windturbines voor windmolenpark Boitzenhagen in Noord-Duitsland. De koers van het aandeel noteerde 0,2 procent lager.

Outokumpu start na de afronding van een strategische herziening van de divisie Long Products met een reorganisatie van de tak. De reorganisatie start direct en kan circa 100 banen kosten. De koers van het aandeel noteerde 1,3 procent hoger.

De Amerikaanse SEC is met autobouwer Fiat Chrysler een boete van 9,5 miljoen dollar overeengekomen naar aanleiding van het verstrekken van misleidende informatie aan beleggers over controlesystemen voor de uitstoot van uitlaatgassen. Fiat Chrysler daalde in Milaan 1,1 procent. 

Volkswagen neemt de camerasoftwaredivisie van het Duitse Hella over. De overname, die een impuls moet geven aan het realiseren van autonoom rijden, zal begin 2021 afgerond worden, nadat toezichthouders groen licht hebben gegeven. De koers van het aandeel Volkswagen daalde 0,5 procent.

Parijs en Frankfurt deden dinsdag een stapje terug na de winsten van maandag. Op de beurs van Parijs domineerden de minnen en zakte de koers van het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield het meest, met 3,0 procent. In Frankfurt was het aandeel Münchener Rückversicherung de sterkste daler met een verlies van 2,2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 won maandag op het slot 1,6 procent op 3.351,60 punten, terwijl de Dow Jones index 1,5 procent steeg tot 27.584,06 punten. Techbeurs Nasdaq won 1,9 procent op 11.117,52 punten.

De Aandeelhouder TV

januari 22, 2021

AEX week 3 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 22, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 2 – Hollandse Topaandelen

januari 22, 2021

Tesla: Omzetgroei niet te handhaven

januari 22, 2021

Intel verrast | 22 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:27

  TA van Edward Loef – Carrefour terug naar de servicebalie

 • 08:49

  Nieuwe studie duidt op lagere effectiviteit van de vaccins op COVID-19 varianten & Europa start rood

 • 16:33

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken

 • 08:46

  Nieuwe all-time highs voor S&P 500 en Nasdaq 100 & Europa start groen

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Rendement sprokkelen

 • 09:09

  ETF van de week: iShares 600 Utilities (EXH9)

 • 08:01

  Netflix blinkt uit & ASML overtreft eigen verwachtingen

 • 17:47

  TA van Edward Loef – TSMC waarschuwing

 • 08:24

  Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

Masterclasses

Columns

Nieuw
23 jan 16:32 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, ASML, Intel, Carrefour

22 jan 15:51 Redactie

Aflevering 2 van DAH Podcast – Hollandse Topaandelen

22 jan 09:16 Redactie

TA DAX: Vermoeidheidsverschijnselen