Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 28 september 2020 14:52

Wall Street richting hogere opening

De Amerikaanse futures voorspellen maandag een flink hogere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel stond de S&P 500 future 1,5 procent hoger. Ook de Dow Jones index en de Nasdaq stonden op een stevige openingswinst.

Daarmee krijgt het groene slot van vrijdag vooralsnog een vervolg.
 
Beleggers reageerden positief op het nieuws dat de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi denkt dat er alsnog een deal met de Republikeinen kan worden gesloten over een stimuleringspakket om de impact van de coronapandemie te verzachten. De Democraten werken aan een compromis ter waarde van circa 2.400 miljard dollar. Het Huis van Afgevaardigden stemt mogelijk deze week al over het pakket. Goedkeuring door de Senaat vormt naar verwachting wel een groter obstakel.

Het uitblijven van een nieuw stimuleringspakket creëert de nodige onzekerheid onder beleggers. Economen van Goldman Sachs rekenen er niet op dat er dit jaar nog een deal wordt gesloten en halveerden afgelopen week om die reden hun groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 6 naar 3 procent.

Daarnaast zijn er de aanstaande presidentsverkiezingen in de VS die voor de nodige volatiliteit zorgen, vooral omdat marktkenners vrezen dat de uitslag van de verkiezingen begin november mogelijk lang op zich zal laten wachten. President Donald Trump wil bovendien geen vreedzame machtsoverdracht beloven.

"Het is een heel ander klimaat dan we eerder zagen bij verkiezingen", aldus marktstrateeg James McCormick van NatWest Markets. "Als belegger moet je jezelf beschermen, want je weet niet hoe het gaat lopen."

De onzekerheid rond de verkiezingen en een nieuw steunpakket, als ook het oplopende aantal coronabesmettingen en de aanhoudende spanningen tussen de VS en China, betekenen niet dat beleggers aandelen maar helemaal in de ban moeten doen.

UBS blijft vrij positief over aandelen in de komende maanden, maar erkent de verwachte volatiliteit. "Zolang er monetaire steun in overvloed is, blijven aandelen relatief gezien aantrekkelijk tegenover het historisch lage rendement op obligaties. Bovendien verwachten we meer vooruitgang in de zoektocht naar een veilig en effectief coronavaccin", aldus chief investment officer Mark Haefele.

Op macro-economisch vlak is het maandag aan beide kanten van de Atlantische Oceaan rustig. Later deze week staan twee Amerikaanse banenrapporten op de agenda.

De euro/dollar noteerde maandagmiddag op 1,1676. Een vat West Texas Intermediate werd 0,5 procent duurder op 40,45 dollar.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse regering mag TikTok niet weren uit Amerikaanse appstores, oordeelde een rechter in Washington dit weekend. Door de uitspraak heeft ByteDance nu meer tijd om met Oracle en Walmart tot een definitief akkoord te komen en hiervoor ook goedkeuring te krijgen uit Beijing. Een federale rechtbank in San Francisco blokkeerde eerder ook al de voorgenomen ban van Tencents WeChat in de VS. WeChat heeft 19 miljoen regelmatige gebruikers in de VS. TikTok zo'n 100 miljoen.

Aandelen van Oracle en Walmart noteerden voorbeurs beide circa 0,5 procent hoger.

Uber heeft van een Britse rechter zijn taxivergunning in Londen teruggekregen, nadat een toezichthouder vorig jaar de verlenging van de vergunning weigerde vanwege twijfels over de veiligheid. Dit meldde de Reuters maandag. Het aandeel noteerde voorbeurs 4,1 procent hoger.

Weibo heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan in de eerste drie maanden van het jaar toen met name de advertentie-inkomsten onder druk stonden vanwege de coronapandemie. Dit bleek maandag uit de resultaten van de Chinese microblogdienst met een notering op Wall Street. Het aandeel steeg voorbeurs 5,1 procent.

Aandelen van Hologic stegen in de elektronische handel in New York bijna 4 procent nadat het farmabedrijf van de FDA goedkeuring kreeg
voor een diagnostische test die specifiek kan worden gebruikt bij mensen met Covid-19 die asymptomatisch zijn.

HSBC steeg met zijn notering in New York liefst 10 procent nadat bekend werd dat het Chinese Ping An Insurance bijna 11 miljoen aandelen van gemiddeld 3,65 dollar per stuk heeft gekocht waardoor het belang in HSBC toeneemt tot 8 procent.

Slotstanden

De S&P 500 sloot vrijdag 1,6 procent in het groen op 3.298,46 punten en de Dow Jones index steeg 1,3 procent naar 27.173,96 punten. De Nasdaq eindigde 2,3 procent in de plus op een slot van 10.913,56 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020